Gegevens van een Windows-pc naar een Mac verplaatsen

Gebruik Windows-migratie-assistent om muziek, afbeeldingen, documenten en andere gegevens van een Windows-pc over te zetten naar een Mac.

Windows-migratie-assistent zet contacten, agenda's, e-mailaccounts en meer over van een pc. Deze gegevens worden dan overgezet naar de juiste locatie op een Mac.

Nadat u gegevens hebt overgezet naar de Mac, moet u de Mac machtigen in iTunes. Het is belangrijk om de Mac te machtigen voordat u materiaal dat u downloadt van de iTunes Store gaat synchroniseren of afspelen.

Voordat u begint

Gebruik deze stappen om ervoor te zorgen dat de migratie vlot verloopt:

• Zorg ervoor dat Windows up-to-date is. Migratie-assistent werkt met Windows XP en hoger.
  • Zorg ervoor dat u de gebruikersnaam en het wachtwoord van een beheerdersaccount op de pc weet.
  • Verbind de Mac en de pc met hetzelfde netwerk, zoals het wifithuisnetwerk. U kunt ook een Ethernet-kabel aansluiten tussen de poorten van de Mac en de pc om een rechtstreekse netwerkverbinding te maken.
  • Gebruik het hulpprogramma Schijfcontrole (chkdsk) op de pc om te controleren of er geen problemen zijn met de Windows-schijf.

Volg deze stappen om het hulpprogramma Schijfcontrole uit te voeren:

1. Kies 'Start' > 'Uitvoeren'.
  2. Typ cmd in het venster 'Uitvoeren' en druk op Enter.
  3. Typ chkdsk in het opdrachtvenster en druk op Enter.
  4. Als het hulpprogramma Schijfcontrole meldt dat er problemen zijn gevonden, typt u 'chkdsk drive': /F en drukt u op Enter. In dit voorbeeld is 'drive' de letter van de Windows-opstartschijf is, zoals 'd:'. Druk op de toets 'Y' wanneer u hierom wordt gevraagd en start de pc opnieuw op. Herhaal dit proces totdat het hulpprogramma Schijfcontrole geen problemen meer aangeeft.

Kunt u alle door Schijfcontrole gemelde schijfproblemen oplossen? Zo niet, moet u wellicht service regelen voor de pc. Daarna kunt de gegevens naar de Mac migreren.

Uw gegevens verplaatsen

In dit gedeelte wordt u stap voor stap begeleid bij en na de migratie, en wordt uitgelegd wat u moet doen als deze stappen niet werken.

Gegevens overzetten van een pc naar een Mac

1. Download de Windows-migratie-assistent op de pc en installeer deze.
  2. Stop alle geopende programma's in Windows.
  3. Open Windows-migratie-assistent.
  4. Klik in het venster Migratie-assistent op 'Volgende' om het proces te starten.
  5. Start de Mac op. Wanneer u de Mac voor het eerst inschakelt, wordt de configuratie-assistent automatisch geopend. Als u de Mac al hebt geconfigureerd, opent u Migratie-assistent in de map 'Hulpprogramma's'.
  6. Volg de instructies op het scherm van de Mac tot u het migratiepaneel van de assistent ziet. Selecteer de optie om gegevens 'Vanaf een Windows-pc' over te zetten.
  7. Voer de naam en het wachtwoord van een beheerder in wanneer u hierom wordt gevraagd.
  8. Klik op 'Ga door' om alle andere geopende apps te sluiten.
  9. Selecteer de pc in de lijst met beschikbare computers in het migratievenster op de Mac. Wacht tot op de pc de toegangscode verschijnt die wordt weergegeven op de Mac.
  10. Klik op de pc en de Mac op 'Volgende' wanneer u dezelfde toegangscode op beide computers ziet.
  11. De Mac scant de schijven van de pc om een lijst met te migreren gegevens samen te stellen. Wanneer de scan is voltooid, selecteert u de gegevens die u wilt migreren naar de Mac en klikt u op 'Ga door'. Lees hier welke gegevens u onder andere kunt overzetten.

Op zowel de pc als de Mac ziet u de voortgang en een schatting van de resterende tijd. Op beide ziet u een melding wanneer de migratie voltooid is.

Wanneer uw gegevens zijn overgezet

Wanneer de migratie is voltooid, kunt u Windows-migratie-assistent op de pc sluiten. Vervolgens logt u in bij de nieuwe gebruikersaccount op de Mac. Wanneer u voor het eerst inlogt bij een gebruikersaccount die vanaf een pc is gemigreerd, wordt u gevraagd een wachtwoord in te stellen. U kunt hetzelfde wachtwoord als dat van de pc gebruiken of een nieuw wachtwoord aanmaken. Lees hier hoe u een sterk wachtwoord kiest.

Wanneer u bent ingelogd bij de gebruikersaccount die u hebt gemigreerd, zorgt u ervoor dat u de Mac machtigt in iTunes. Het is belangrijk om de Mac te machtigen voordat u materiaal dat u downloadt van de iTunes Store gaat synchroniseren of afspelen.

Als het overzetten van gegevens niet lukt

Probeer deze opties als de stappen hierboven niet werken zoals verwacht.

Stop andere Windows-programma's

Gebruik deze stappen om ervoor te zorgen dat er geen andere programma's zijn geopend tijdens het migreren:

1. Druk op Alt-Tab om een geopend programma te kiezen.
  2. Druk op Alt-F4 om het geselecteerde programma te stoppen.

Controleer de netwerkverbinding

Verschijnt uw pc in het venster van de configuratie-assistent of Migratie-assistent van de Mac? Als dat niet het geval is, controleert u of beide computers met hetzelfde netwerk zijn verbonden. U kunt een geïsoleerd netwerk aanmaken door de Mac en de pc met een enkele Ethernet-kabel te verbinden.

Als de pc nog steeds niet in Migratie-assistent verschijnt, schakelt u de firewallsoftware uit op de pc. Deze blokkeert mogelijk de netwerkpoorten die Windows-migratie-assistent nodig heeft om goed te werken. Na de migratie kunt u de firewallsoftware opnieuw inschakelen.

Schakel antivirussoftware uit

Als Migratie-assistent niet kan worden geopend op de pc, schakelt u eventuele antivirussoftware op de pc uit. Vervolgens probeert u Migratie-assistent opnieuw te openen. Na de migratie kunt u de antivirussoftware opnieuw inschakelen.

Als de pc niet compatibel is met Migratie-assistent

Er zijn nog meer opties die u kunt gebruiken om uw gegevens over te zetten. U kunt belangrijke gegevens bijvoorbeeld handmatig kopiëren naar de Mac met behulp van een externe schijf of via bestandsdeling.

Welke gegevens kan ik overzetten?

Met Migratie-assistent kunt u kiezen welke gegevens u wilt overzetten naar de Mac. Zie het onderstaande overzicht van welke typen gegevens per specifieke programma's kunnen worden overgezet:

E-mail, contacten en agenda's
Met Migratie-assistent kunt u e-mailberichten, instellingen van uw e-mailaccount, contacten en afspraken overzetten. Het hangt af van de Windows-versie die u gebruikt en de accounts die u hebt.

Outlook
Migratie-assistent ondersteunt de volgende gegevens uit 32-bits versies van Outlook in Windows XP en hoger:

• Personen worden overgezet naar Contacten*
  • Afspraken worden overgezet naar Agenda
  • IMAP- en Exchange-instellingen en -berichten worden overgezet naar Mail
  • POP-instellingen en -berichten worden overgezet naar Mail*

64-bits versies van Outlook worden niet ondersteund in Migratie-assistent. U kunt Mail, Contacten of Agenda's handmatig van Outlook 2013 of Outlook 2016 migreren door in te loggen op de Mac en de gegevens handmatig in te voeren.

Afbeeldingen

Foto's en andere afbeeldingen worden naar de thuismap gekopieerd. U kunt deze bestanden toevoegen aan Foto's. Na de migratie kunt u Foto's openen en laten zoeken naar foto's op de Mac die u wilt importeren.

Andere bestanden
Verder kunt u tijdens de migratie kiezen of u de volgende bestanden wel of niet wilt overzetten:

• Bestanden uit de map op het hoogste niveau in de thuismap van de momenteel ingelogde pc-gebruiker
  • Bestanden die geen systeembestanden zijn in de mappen 'Windows' of 'Program Files'
  • Mappen op het hoogste niveau op de Windows-systeemschijf van de gebruiker
  • Mappen op het hoogste niveau op andere lokale schijven die zijn aangesloten op de pc

Outlook Express
Migratie-assistent ondersteunt de volgende gegevens uit Outlook Express in Windows XP:

• Personen worden overgezet naar Contacten
  • POP-instellingen en -berichten worden overgezet naar Mail
  • POP-instellingen en -berichten worden overgezet naar Mail*

Windows Live Mail
Migratie-assistent ondersteunt de volgende gegevens uit Windows Live Mail in Windows Vista en hoger:

• POP-instellingen en -berichten worden overgezet naar Mail
  • POP-instellingen en -berichten worden overgezet naar Mail*

Windows Mail
Migratie-assistent ondersteunt de volgende gegevens uit Windows Mail in Windows Vista en hoger. De enige uitzondering is de app Mail voor Windows 8.

• POP-instellingen en -berichten worden overgezet naar Mail
  • POP-instellingen en -berichten worden overgezet naar Mail*
  • Personen worden overgezet naar Contacten

Bladwijzers
Bladwijzers van Internet Explorer, Safari voor Windows en Firefox worden overgezet naar Safari.

iTunes-materiaal
Muziek, films en andere bibliotheekbestanden in iTunes worden overgezet naar iTunes op de Mac.

Systeeminstellingen
De ingestelde taal en locatie, de startpagina van de webbrowser en aangepaste bureaubladafbeeldingen worden overgezet naar Systeemvoorkeuren in macOS.

*Alleen de gegevens uit Mail of Contacten die horen bij de ingelogde Windows- gebruiker worden overgezet door Migratie-assistent. Als u gegevens van een andere gebruikersaccount wilt overzetten, gebruikt u Migratie-assistent opnieuw terwijl u bij de andere Windows-account bent ingelogd. Elke keer dat u een migratie uitvoert, wordt er een nieuwe gebruikersaccount aangemaakt op de Mac.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.