Time Machine-reservekopieën verplaatsen van de ene AirPort Time Capsule naar een andere

Lees hier meer over het migreren van bestaande Time Machine-reservekopieën naar een andere AirPort Time Capsule en hoe u de nieuwe AirPort Time Capsule kunt gebruiken voor het maken van regelmatige reservekopieën.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Volg deze stappen om reservekopieën tussen twee AirPort Time Capsule-basisstations over te zetten.

Sluit de AirPort Time Capsule-basisstations op elkaar aan

1. Sluit een Ethernet-kabel aan tussen de Mac en een LAN-poort   van de oorspronkelijke AirPort Time Capsule.
  2. Sluit een andere Ethernet-kabel aan tussen een LAN-poort van de oorspronkelijke AirPort Time Capsule en een LAN-poort van de nieuwe AirPort Time Capsule.

Opmerking: houd de verbinding tussen uw internetverbindingskabel en de WAN-poort van uw oorspronkelijke AirPort Time Capsule in stand tijdens deze stap. Sluit nog geen Ethernet-kabel aan op de WAN-poort   van uw nieuwe AirPort Time Capsule.

Stop met het maken van reservekopieën op de oorspronkelijke AirPort Time Capsule

Voordat u bestanden kunt kopiëren van de ene AirPort Time Capsule naar de andere, moet u Time Machine uitschakelen op alle Macs die reservekopieën opslaan in de oorspronkelijke Capsule.

1. Open 'Systeemvoorkeuren' in het Apple-menu op de Mac.
  2. Klik op het Time Machine-symbool in het Systeemvoorkeuren-venster dat verschijnt.
  3. Sleep de schakelaar van Time Machine naar 'Uit'.

Kopieer uw reservekopieën naar de nieuwe AirPort Time Capsule

1. Open een nieuw Finder-venster.
  2. Selecteer de oorspronkelijke AirPort Time Capsule in de navigatiekolom van de Finder.
  3. Klik op de knop 'Verbind als' in het Finder-venster en voer het wachtwoord in voor de AirPort Time Capsule.
  4. Activeer het volume van de oorspronkelijke AirPort Time Capsule in de Finder door er dubbel op te klikken.
  5. Open een nieuw Finder-venster.
  6. Selecteer de nieuwe AirPort Time Capsule in de navigatiekolom van de Finder.
  7. Klik op de knop 'Verbind als' in het Finder-venster en voer het wachtwoord in voor de AirPort Time Capsule.
  8. Activeer het volume van de nieuwe AirPort Time Capsule in de Finder door er dubbel op te klikken.
  9. Sleep in de Finder de schijfkopie van de reservekopie van de oorspronkelijke AirPort Time Capsule naar de nieuwe AirPort Time Capsule.

Zo worden uw Time Machine-reservekopieën gekopieerd. Dit kan een tijdje duren, afhankelijk van de grootte van de reservekopie. Als u beide basisstations niet ziet in de navigatiekolom, kiest u 'Finder' > 'Voorkeuren…' > 'Navigatiekolom' en zorgt u ervoor dat 'Verbonden servers' en 'Bonjour-computers' zijn geselecteerd.

Configureer de nieuwe AirPort Time Capsule

Wanneer de kopie is voltooid, configureert u de nieuwe AirPort Time Capsule voor uw netwerk. Bij het configureren van de nieuwe AirPort Time Capsule, moet u mogelijk de internetverbindingskabel verplaatsen van de WAN-poort   van de oorspronkelijke AirPort Time Capsule naar de WAN-poort   van de nieuwe AirPort Time Capsule. Raadpleeg de bij de AirPort Time Capsule meegeleverde documentatie voor informatie over de configuratie.

Begin reservekopieën te maken op de nieuwe AirPort Time Capsule

Als u klaar bent om uw nieuwe AirPort Time Capsule te gebruiken voor reservekopieën, volgt u de volgende stappen.

1. Open 'Systeemvoorkeuren' in het Apple-menu.
  2. Klik op het Time Machine-symbool in het venster 'Systeemvoorkeuren'.
  3. Klik op de knop 'Selecteer reservekopieschijf'.
  4. Selecteer de nieuwe AirPort Time Capsule in het geopende venster en klik op 'Gebruik schijf'.
  5. Controleer of de schakelaar voor Time Machine is ingesteld op 'AAN'.
  6. Sluit het venster 'Systeemvoorkeuren'.

De reservekopieën worden nu uitgevoerd met de nieuwe AirPort Time Capsule.