Uw gekoppelde apparaten in iTunes bekijken en verwijderen

In iTunes op de Mac of pc kunt u een lijst zien van de apparaten die aan uw Apple ID zijn gekoppeld, en kunt u de apparaten verwijderen die u niet meer gekoppeld wilt hebben.

Uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Android-telefoon maken automatisch een koppeling met uw Apple ID en iTunes wanneer u bepaalde iTunes-functies gebruikt. Nadat een apparaat is gekoppeld, kunt u het gebruiken om muziek, films, tv-programma's enzovoort te downloaden en af te spelen die u eerder hebt gekocht bij de iTunes Store. U kunt ook 'Automatische downloads' inschakelen op een gekoppeld apparaat.

Er kunnen tien apparaten (waarvan niet meer dan vijf computers zijn) tegelijk zijn gekoppeld aan uw Apple ID en iTunes.

De lijst met gekoppelde apparaten die u kunt vinden in iTunes, is niet dezelfde als de lijst met apparaten waarmee u momenteel bent ingelogd bij uw Apple ID. U kunt de apparatenlijst voor uw Apple ID controleren om te zien waar u bent ingelogd op uw Apple ID-accountpagina.

U hoeft uw apparaten niet te koppelen om materiaal te kopen of nieuwe aankopen te downloaden. U kunt een gekoppeld apparaat verwijderen als:

• U uw limiet van koppelingen hebt bereikt en een nieuw apparaat wilt toevoegen.
  • U geen eerdere aankopen kunt downloaden van de iTunes Store.
  • U een gekoppeld apparaat wilt verkopen of weggeven.

Uw gekoppelde apparaten bekijken of verwijderen op een Mac of pc

Om iTunes automatisch te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie' vanaf uw computer, klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
    iTunes 'Toon mijn account'
  4. Typ uw wachtwoord en druk op de toets Return of Enter op het toetsenbord of klik op 'Toon account'.
  5. Scrol naar het onderdeel 'iTunes in de Cloud' en klik op 'Beheer apparaten'. Als geen van uw apparaten zijn gekoppeld aan uw Apple ID, ziet u dit onderdeel niet.

Gekoppelde apparaten bekijken

Wanneer u klikt op 'Beheer apparaten', ziet u informatie over al uw gekoppelde apparaten. Rechts van elk apparaat staat de datum waarop het is gekoppeld aan uw Apple ID. U kunt ook bijhouden hoeveel dagen het nog duurt voordat u een apparaat kunt koppelen aan een andere Apple ID.

Als een apparaat niet wordt weergegeven dat u wel verwacht, koppelt u dat apparaat aan uw Apple ID. Controleer dan nogmaals of het apparaat in iTunes wordt weergegeven.

Gekoppelde apparaten verwijderen

Klik op de pagina 'Beheer apparaten' op 'Verwijder' rechts van het apparaat dat u wilt verwijderen. Afhankelijk van hoe lang het is geleden dat u het apparaat aan uw Apple ID hebt gekoppeld, kan het tot 90 dagen duren voordat u het apparaat aan een andere Apple ID kunt koppelen.

Als u niet op 'Verwijder' kunt klikken (de knop is gedimd), is het apparaat dat u probeert te verwijderen, verbonden met uw Apple ID. Log uit bij de iTunes Store op dat apparaat en probeer het vervolgens te verwijderen.

Uw gekoppelde apparaten verwijderen op een iPhone, iPad of iPod touch

Op een iPhone, iPad of iPod touch ziet u geen lijst met uw gekoppelde apparaten. Maar u kunt een gekoppeld iOS-apparaat verwijderen met behulp van het apparaat dat u wilt verwijderen.

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID.
  3. Tik op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd uw wachtwoord in te voeren.
  4. Scrol naar het onderdeel 'iTunes in de cloud' en tik op 'Verwijder dit apparaat'.

Over koppelingen en Android-telefoons

Op een Android-telefoon kunt u geen lijst van uw gekoppelde apparaten weergeven en kunt u geen gekoppelde apparaten verwijderen, maar een Android-telefoon telt wel mee bij de limiet van tien apparaten.

Meer informatie over gekoppelde apparaten

Uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc en Android-telefoon worden automatisch aan uw Apple ID en iTunes gekoppeld wanneer u:

Wanneer u probeert een andere Apple ID te koppelen aan een eerder gekoppeld apparaat, krijgt u mogelijk het volgende bericht te zien: 'Dit apparaat is al gekoppeld aan een andere Apple ID. U kunt dit apparaat pas over [aantal] dagen koppelen aan een andere Apple ID.' Afhankelijk van hoe lang het is geleden dat u het apparaat aan uw Apple ID hebt gekoppeld, kan het tot 90 dagen duren voordat u het apparaat aan een andere Apple ID kunt koppelen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.