Wat u moet doen nadat u uw Apple ID of wachtwoord hebt gewijzigd

Nadat u uw Apple ID of wachtwoord hebt gewijzigd, moet u wellicht uw inloggegevens bijwerken in alle andere Apple voorzieningen die u gebruikt.

Controleer aan de hand van de lijst hieronder of elke Store of voorziening gebruikmaakt van uw gewijzigde inloggegevens. U kunt deze stappen gebruiken om in te loggen op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc en Apple TV.

In sommige gevallen hoeft u uw Apple ID of wachtwoord pas bij te werken op uw apparaat wanneer u de volgende keer wordt gevraagd in te loggen bij de Store of voorziening. Als u de voorzieningen echter gebruikt om informatie te delen of met anderen te communiceren, moet u uw Apple ID of wachtwoord onmiddellijk bijwerken.

Apple Developer Programs

U hoeft niets te doen. Binnen 24 uur nadat u uw Apple ID of wachtwoord hebt gewijzigd, wordt de wijziging automatisch van kracht voor de Apple Developer Programs.

Apple Online Store

Werk uw Apple ID en wachtwoord bij op de iPhone, iPad, iPod touch, Mac en pc.

iPhone, iPad en iPod touch

Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes en App Store'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iTunes en App Store'.

• Als u uitgelogd bent, voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

• Als u nog met uw vorige Apple ID ingelogd bent, tikt u achtereenvolgens op uw Apple ID en op 'Log uit'. Voer vervolgens uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

Mac met OS X Mountain Lion of hoger of Windows-pc

1. Ga naar de Apple website.

2. Klik op symbool Shopping Bag en klik vervolgens op tandwielsymbool 'Account'.

3. Klik in het gedeelte 'Accountinstellingen' op 'Apple ID en wachtwoord'.

4. Voer uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

Apple Store-voorzieningen

Als u een Genius Bar-, Workshop-, - of --Business-reservering maakt, wordt u gevraagd om in te loggen met uw Apple ID en wachtwoord.

Apple Support-website en Apple Support-gemeenschappen

Ga naar de Apple Support-website.

• Als u uitgelogd bent, voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in wanneer u de volgende keer een functie van de website gebruikt waarvoor u moet inloggen. U wordt bijvoorbeeld gevraagd in te loggen als u een openstaand incident wilt bekijken.

• Als u nog ingelogd bent met uw vorige Apple ID, klikt u op 'Log uit' en daarna opnieuw op 'Log uit' wanneer u wordt gevraagd deze actie te bevestigen. De volgende keer dat u een functie van de site gebruikt waarvoor u moet inloggen, voert u uw huidige Apple ID en wachtwoord in.

Ga naar de Apple Support-gemeenschappen.

• Als u uitgelogd bent, klikt u op 'Sign in' (Log in) en voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

• Als u nog ingelogd bent met uw vorige Apple ID, klikt u achtereenvolgens op 'Sign out' (Log uit) en op 'Sign in' (Log in) en voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

FaceTime

Werk uw Apple ID en wachtwoord bij op de iPhone, iPad, iPod touch en Mac.

iPhone, iPad en iPod touch

Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime'.

• Als u uitgelogd bent op de iPhone of iPod touch, tikt u op 'Gebruik je Apple ID voor FaceTime' en voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in. Voer op de iPad uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

• Als u nog ingelogd bent met uw vorige Apple ID, tikt u achtereenvolgens op uw Apple ID en op 'Log uit'. Tik op de iPhone of iPod touch op 'Gebruik je Apple ID voor FaceTime' en voer uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in om in te loggen. Voer op de iPad uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

Mac met OS X Mountain Lion of hoger

1. Open de FaceTime-app.

2. Selecteer 'FaceTime' > 'Voorkeuren'.

• Als u uitgelogd bent, voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

• Als u nog ingelogd bent met uw vorige Apple ID, selecteert u uw Apple ID en klikt u op 'Log uit'. Klik vervolgens opnieuw op 'Log uit' als u wordt gevraagd dit te bevestigen en voer uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

iCloud

Werk uw Apple ID en wachtwoord bij op de iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc en Apple TV.

iPhone, iPad en iPod touch

Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam]. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud'.

• Als u uitgelogd bent, voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in. De gegevens in iCloud worden nadat u bent ingelogd automatisch op het apparaat weergegeven.

• Als u nog ingelogd bent met uw vorige Apple ID:

1. Scrol omlaag, tik op 'Log uit' en volg de stappen op het scherm. U moet wellicht uw wachtwoord invoeren. Uw gegevens blijven beschikbaar in iCloud en worden bijgewerkt op het apparaat als u weer inlogt bij iCloud.

2. Voer uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

Als u het e-mailadres van uw Apple ID* hebt bijgewerkt voordat u bij iCloud hebt uitgelogd en er op het apparaat herhaaldelijk om het wachtwoord van uw vorige Apple ID wordt gevraagd, kunt u uw Apple ID tijdelijk wijzigen om in te loggen.

Mac

Als u macOS Catalina gebruikt, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klikt u op 'Apple ID' en vervolgens op 'iCloud'. Als u macOS Mojave of lager gebruikt, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u vervolgens op 'iCloud'.

• Als u uitgelogd bent, voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in om in te loggen. De gegevens in iCloud worden nadat u hebt ingelogd automatisch op het apparaat weergegeven.

• Als u ingelogd bent met uw vorige Apple ID:

1. Klik op 'Log uit'. Afhankelijk van de ingeschakelde iCloud-opties wordt u gevraagd of u kopieën wilt maken of iCloud-gegevens (Contacten, Agenda, Herinneringen, Bladwijzers, Fotostream) wilt verwijderen van de Mac. Uw gegevens blijven beschikbaar in iCloud en worden bijgewerkt op het apparaat als u weer inlogt bij iCloud.

2. Voer uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in om in te loggen.

Windows-computer

Open iCloud voor Windows en klik op 'Log uit'.

• Als u uitgelogd bent, voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in. De gegevens in iCloud worden nadat u bent ingelogd automatisch op het apparaat weergegeven.

• Als u nog ingelogd bent met uw vorige Apple ID:

1. Klik op 'Log uit'. Afhankelijk van de ingeschakelde iCloud-opties wordt u gevraagd of u kopieën wilt maken of iCloud-gegevens (Contacten, Agenda, Herinneringen, Bladwijzers, Fotostream) wilt verwijderen van de pc. Klik op 'Verwijder'. Uw gegevens blijven beschikbaar in iCloud en worden bijgewerkt op het apparaat als u weer inlogt bij iCloud.

2. Log in met uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord.

Apple TV

Om materiaal vanaf een Mac of pc af te spelen op een Apple TV HD, gaat u naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud'. Op een Apple TV (3e generatie of lager) gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud'.

• Als u uitgelogd bent, selecteert u 'Log in'. U wordt gevraagd in te loggen met de Apple ID die u voor de iTunes Store hebt ingevoerd. Als u dezelfde Apple ID voor iCloud en de iTunes Store gebruikt, kiest u 'Ja'.

• Als u ingelogd bent met uw vorige Apple ID, kiest u achtereenvolgens 'Log uit' en 'Log in'. U wordt gevraagd in te loggen met de Apple ID die u voor de iTunes Store hebt ingevoerd. Als u dezelfde Apple ID voor iCloud en de iTunes Store gebruikt, kiest u 'Ja'.

App Store, Books Store en iTunes Store

Werk uw Apple ID en wachtwoord bij op de iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV of Windows-pc. Op een Mac met macOS Mojave of lager omvat iTunes tevens iTunes Genius, iTunes Thuisdeling, iTunes Match en iTunes Store. Op een Mac met macOS Catalina opent u de Muziek-app, de Apple TV-app of de Podcasts-app in plaats van iTunes.

iPhone, iPad en iPod touch

Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes en App Store'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iTunes en App Store'.

• Als u uitgelogd bent, voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

• Als u nog ingelogd bent met uw vorige Apple ID, tikt u achtereenvolgens op uw Apple ID en op 'Log uit'. Voer vervolgens uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

Mac

Op een Mac met macOS Catalina opent u de Muziek-app, de Apple TV-app of de Podcasts-app.

• Als u uitgelogd bent, selecteert u 'Account' > 'Aanmelden' en voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

• Als u nog ingelogd bent met uw vorige Apple ID, selecteert u 'Account' > 'Log uit'. Vervolgens selecteert u 'Account' > 'Log in' en voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

Op een Mac met macOS Mojave of lager opent u iTunes.

• Als u uitgelogd bent, selecteert u 'Account' > 'Aanmelden' en voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

• Als u nog ingelogd bent met uw vorige Apple ID, selecteert u 'Account' > 'Log uit'. Vervolgens selecteert u 'Account' > 'Log in' en voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

Open de Boeken-app.

• Als u uitgelogd bent, kiest u 'Store' > 'Log in' en voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

• Als u ingelogd bent met uw vorige Apple ID, kiest u 'Store' > 'Log uit' en kiest u vervolgens 'Store' > 'Log in'. Daarna voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

Open de App Store.

• Als u uitgelogd bent, klikt u op 'Log in' en voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

• Als u ingelogd bent met uw vorige Apple ID, kiest u 'Store' > 'Log uit'. Klik vervolgens op 'Log in' en voer uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

Apple TV

Op een Apple TV HD gaat u naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iTunes Store en App Store'. Op de Apple TV (3e generatie en ouder) gaat u naar 'Instellingen' > 'iTunes Store'.

• Als u uitgelogd bent, kiest u 'Log in' en voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

• Als u ingelogd bent met uw vorige Apple ID, kiest u 'Log uit' en kiest u vervolgens 'Log in'. Daarna voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

Voor Thuisdeling op een Apple TV HD gaat u naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'Thuisdeling'. Op de Apple TV (3e generatie en ouder) gaat u naar 'Instellingen' > 'Computers'. Vervolgens kiest u 'Schakel thuisdeling uit'. Kies 'Schakel uit' wanneer u wordt gevraagd te bevestigen. Kies vervolgens 'Schakel thuisdeling in' en voer uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

Smart-tv of apparaat voor mediastreaming

Open Apple Music, Apple TV of Apple Podcasts.

• Als u uitgelogd bent, kiest u 'Instellingen' en selecteert u vervolgens 'Account' > 'Log in'.

• Als u nog bent ingelogd met uw vorige Apple ID, kiest u 'Instellingen' en selecteert u 'Account' > 'Log uit'. Vervolgens kiest u 'Instellingen', selecteert u 'Account' > 'Log in' en voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

Windows-computer

Open iTunes.

• Als u uitgelogd bent, selecteert u 'Account' > 'Aanmelden' en voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

• Als u nog ingelogd bent met uw vorige Apple ID, selecteert u 'Account' > 'Afmelden'. Vervolgens selecteert u 'Account' > 'Aanmelden' en voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

Vacatures bij Apple

Ga naar Vacatures bij Apple en klik op 'Mijn profiel'.

• Als u uitgelogd bent, klikt u op 'Log in' en voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

• Als u ingelogd bent met uw vorige Apple ID, klikt u achtereenvolgens op 'Log uit' en op 'Log in' en voert u uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

Berichten

Nadat u uw Apple ID hebt bijgewerkt, ontvangen uw vrienden nieuwe berichten vanaf uw bijgewerkte Apple ID. Oude berichten worden niet verwijderd.

iPhone, iPad en iPod touch

Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en tik vervolgens op 'Stuur en ontvang via'.

• Als u uitgelogd bent op de iPhone of iPod touch, tikt u op 'Gebruik je Apple ID voor iMessage' en voert u vervolgens uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in. Op de iPad voert u gewoon uw bijgewerkte Apple ID of wachtwoord in.

• Als u nog met uw vorige Apple ID ingelogd bent, tikt u achtereenvolgens op uw Apple ID en op 'Log uit'. Tik op de iPhone of iPod touch op 'Gebruik je Apple ID voor iMessage' en voer uw bijgewerkte Apple ID of wachtwoord in. Op de iPad voert u gewoon uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord in.

Mac met OS X Mountain Lion of hoger

Open de app Berichten, selecteer 'Berichten' > 'Voorkeuren', klik op de tab 'Accounts' en selecteer uw Apple ID in de lijst met accounts.

• Als u uitgelogd bent, logt u in met uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord.

• Als u nog ingelogd bent met uw vorige Apple ID, klikt u op 'Log uit' en daarna opnieuw op 'Log uit' wanneer u wordt gevraagd deze actie te bevestigen. Log in met uw bijgewerkte Apple ID en wachtwoord.

Volume Purchase Program

Als u uw Apple ID of uw wachtwoord hebt gewijzigd en u deelneemt aan het Volume Purchase Program, neemt u contact op met Apple Support voor assistentie. Als u uw Apple ID of uw wachtwoord wijzigt, kunt u niet meer inloggen bij uw inkoopaccount, kunt u geen aankopen meer doen en hebt u geen toegang meer tot eerdere aankopen.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.
* In het vasteland van China en in India kunt u uw telefoonnummer als Apple ID gebruiken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.