Audio met Dolby Atmos of surround sound afspelen op een Apple TV

Apple TV is ontworpen om de beste geluidskwaliteit te leveren die door uw thuisbioscoopsysteem wordt ondersteund. Lees hier welke audiostructuren op Apple TV worden ondersteund en welke configuraties u kunt gebruiken om geluid met de hoogste kwaliteit af te spelen.

Audiostructuren die op een Apple TV worden ondersteund

Apple TV 4K en Apple TV HD spelen geluid automatisch af met de hoogste kwaliteit die door uw thuisbioscoopsysteem wordt ondersteund en die beschikbaar is voor het materiaal waarnaar u kijkt.

Als de audiostructuur die automatisch op de Apple TV wordt geselecteerd, niet door uw thuisbioscoopsysteem wordt ondersteund, kunt u de audiostructuur handmatig wijzigen. Ga naar 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Audiostructuur' en schakel 'Wijzig structuur' in. Hier kunt u de volgende instellingen kiezen:

• Dolby Digital 5.1: speelt audio op meerdere luidsprekers en een subwoofer af, zoals een 5.1-luidsprekerconfiguratie.
  • Stereo: audiokwaliteit die door alle televisies, films en tv-programma's wordt ondersteund, waarbij geluid via een rechter- en linkerkanaal wordt afgespeeld.

Configuraties die u kunt gebruiken

Op een Apple TV 4K met de nieuwste versie van tvOS kunt u naar muziek, films en tv-programma's luisteren in Dolby Atmos. Selecteer een van de volgende configuraties om te zien hoe u geluid kunt afspelen in Dolby Atmos of surround sound.

* Uw Apple TV en HomePod-speakers spelen automatisch geluid af in Dolby Atmos of surround sound als dit wordt ondersteund door het materiaal waarnaar u kijkt. HomePod mini biedt geen ondersteuning voor Dolby Atmos. Lees hoe u de audio voor uw thuisbioscoop configureert met HomePod.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.