Audio met Dolby Atmos of surround sound afspelen op een Apple TV

De Apple TV is ontworpen om de beste geluidskwaliteit te leveren die door jouw thuisbioscoopsysteem wordt ondersteund. Lees hier welke audiostructuren op de Apple TV worden ondersteund en welke configuraties je kunt gebruiken om geluid met de hoogste kwaliteit af te spelen.

Audiostructuren die op een Apple TV worden ondersteund

De Apple TV 4K en Apple TV HD spelen geluid automatisch af met de hoogste kwaliteit die door jouw thuisbioscoopsysteem wordt ondersteund en die beschikbaar is voor het materiaal waarnaar je kijkt.

Als de audiostructuur die automatisch op de Apple TV wordt geselecteerd, niet door jouw thuisbioscoopsysteem wordt ondersteund, kun je de audiostructuur handmatig wijzigen. Ga naar 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Audiostructuur' en schakel 'Wijzig structuur' in. Hier kun je de volgende instellingen kiezen:

• Dolby Digital 5.1: speelt audio op meerdere luidsprekers en een subwoofer af, zoals een 5.1-luidsprekerconfiguratie.

• Stereo: audiokwaliteit die door alle televisies, films en tv-programma's wordt ondersteund, waarbij geluid via een rechter- en linkerkanaal wordt afgespeeld.

Configuraties die je kunt gebruiken

Op een Apple TV 4K met de nieuwste versie van tvOS kun je naar muziek, films en tv-programma's luisteren in Dolby Atmos. Je kunt de volgende configuraties gebruiken om geluid af te spelen in Dolby Atmos of surround sound:

• Een of twee HomePod-luidsprekers*

• Een tv met ondersteuning voor Dolby Atmos-audio

• Een met Dolby Atmos compatibele soundbar en een televisie die Dolby Atmos-audio ondersteunt

• Een AV-ontvanger die geschikt is voor Dolby Atmos

* Je Apple TV en HomePod-speakers spelen automatisch geluid af in Dolby Atmos of surround sound als dit wordt ondersteund door het materiaal waarnaar je kijkt. HomePod mini biedt geen ondersteuning voor Dolby Atmos. Lees hoe je de audio voor je thuisbioscoop configureert als je de HomePod gebruikt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.