Een toegangscode gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe u een toegangscode op een iOS-apparaat instelt, gebruikt en wijzigt.

Stel een toegangscode op een iOS-apparaat in om gegevens te helpen beveiligen. (Als het apparaat Touch ID ondersteunt, kunt u vaak uw vingerafdruk gebruiken in plaats van een toegangscode. Als het apparaat Face ID ondersteunt, kunt u gezichtsherkenning gebruiken in plaats van een toegangscode). Het apparaat vraagt om de toegangscode wanneer u:

• Het apparaat inschakelt of opnieuw opstart
  • Op de thuisknop drukt of omhoog veegt om het apparaat te ontgrendelen (dit kunt u wijzigen)
  • Uw software bijwerkt
  • Het apparaat wist
  • De toegangscode-instellingen bekijkt of wijzigt
  • iOS-configuratieprofielen installeert

Een toegangscode instellen

1. Ga op de iPhone X en nieuwer naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode'. Ga op oudere iPhone-modellen naar 'Touch ID en toegangscode'. Op apparaten zonder Touch ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Toegangscode'.
  2. Tik op 'Zet code aan'.
  3. Voer een zescijferige toegangscode in. Of tik op 'Toegangscodeopties' om over te schakelen naar een viercijferige numerieke code, een aangepaste numerieke code of een aangepaste alfanumerieke code.
  4. Voer de toegangscode opnieuw in om deze te bevestigen en te activeren.

De toegangscode of de instellingen ervan wijzigen

Ga op de iPhone X en nieuwer naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode'. Ga op oudere iPhone-modellen naar 'Instellingen' >'Touch ID en toegangscode'. Op apparaten zonder Touch ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Toegangscode'.

Daar vindt u verschillende instellingen en opties:

• Zet code uit: tik op deze optie om uw toegangscode uit te schakelen.
  • Wijzig toegangscode: voer een nieuwe zescijferige toegangscode in. Of tik op 'Toegangscodeopties' om over te schakelen naar een viercijferige numerieke code, een aangepaste numerieke code of een aangepaste alfanumerieke code.
  • Vraag om code: met deze instelling wordt u standaard gevraagd de toegangscode in te voeren wanneer het scherm eenmaal is vergrendeld. U kunt deze instelling wijzigen als u niet wilt dat er meteen om een toegangscode wordt gevraagd. (Om veiligheidsredenen kunt u dit niet wijzigen als u Touch ID of Apple Pay gebruikt.)
  • Toegang bij vergrendeling: gebruik deze optie om toegang tot bepaalde functies toe te staan wanneer het apparaat vergrendeld is, zoals Vandaag-weergave, BerichtencentrumSiri, Antwoord met bericht, Bedieningspaneel, Wallet en USB-accessoires
  • Wis gegevens: kies of u het apparaat automatisch wilt laten wissen wanneer de toegangscode tien keer verkeerd is ingevoerd. Als u deze optie niet inschakelt en er tien keer een onjuiste code wordt ingevoerd, moet het apparaat worden hersteld met behulp van iTunes.

Hulp krijgen

Volg de stappen in dit gedeelte voor hulp bij toegangscode-instellingen, meldingen, vergeten toegangscodes, enzovoort.

Als u in een melding wordt gevraagd de toegangscode te wijzigen of als u de toegangscode-instellingen niet kunt wijzigen

Configuratieprofielen en e-mailaccounts in Microsoft Exchange (zoals vaak voorkomt bij bedrijven of onderwijsinstellingen) hebben soms beleidsregels voor toegangscodes die problemen zoals de onderstaande kunnen veroorzaken:

• U kunt de toegangscode niet uitschakelen.
  • U kunt de toegangscode-instellingen niet wijzigen omdat deze niet beschikbaar zijn, of grijs of gedimd.
  • U ziet een melding over wachtwoordvereisten. Er verschijnt bijvoorbeeld een bericht dat u binnen 60 minuten de toegangscode van de iPhone moet wijzigen.

Neem contact op met de IT-beheerder voor hulp. Als u geen configuratieprofiel of Microsoft Exchange-account gebruikt, of als de telefoon uw privé-eigendom is, zorgt u dat op het apparaat de nieuwste versie van iOS is geïnstalleerd.

Als u de toegangscode bent vergeten

Als de toegangscode te vaak onjuist wordt ingevoerd, wordt het apparaat automatisch tijdelijk geblokkeerd. Als dit het geval is, kunt u hier hulp vinden voor een vergeten toegangscode of een geblokkeerd apparaat. U kunt ook lezen wat u kunt doen als u uw beperkingencode bent vergeten.