Een toegangscode gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Leer hoe u een toegangscode instelt, gebruikt en wijzigt op een iPhone, iPad of iPod touch.

Stel een toegangscode op een-apparaat in om gegevens te helpen beveiligen. (Als het apparaat Touch ID ondersteunt, kunt u vaak uw vingerafdruk gebruiken in plaats van een toegangscode. Als het apparaat Face ID ondersteunt, kunt u gezichtsherkenning gebruiken in plaats van een toegangscode). Het apparaat vraagt om de toegangscode wanneer u:

• Het apparaat inschakelt of opnieuw opstart
  • Op de thuisknop drukt of omhoog veegt om het apparaat te ontgrendelen (dit kunt u wijzigen)
  • Uw software bijwerkt
  • Het apparaat wist
  • De toegangscode-instellingen bekijkt of wijzigt
  • Configuratieprofielen voor iOS of iPadOS installeert

Een toegangscode instellen

1. Op iPhone X en nieuwer of op een iPad met Face ID gaat u naar ‘Instellingen’ > ‘Face ID en toegangscode’. Ga op oudere iPhone-modellen naar 'Touch ID en toegangscode'. Op apparaten zonder Touch ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Toegangscode'.
  2. Tik op 'Zet code aan'.
  3. Voer een zescijferige toegangscode in. Of tik op 'Toegangscodeopties' om over te schakelen naar een viercijferige numerieke code, een aangepaste numerieke code of een aangepaste alfanumerieke code.
  4. Voer de toegangscode opnieuw in om deze te bevestigen en te activeren.

De toegangscode of de instellingen ervan wijzigen

Op iPhone X en nieuwer of op een iPad met Face ID gaat u naar ‘Instellingen’ > ‘Face ID en toegangscode’. Ga op oudere iPhone-modellen naar 'Instellingen' >'Touch ID en toegangscode'. Op apparaten zonder Touch ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Toegangscode'.

Daar vindt u verschillende instellingen en opties:

• Zet code uit: tik op deze optie om uw toegangscode uit te schakelen.
  • Wijzig toegangscode: voer een nieuwe zescijferige toegangscode in. Of tik op 'Toegangscodeopties' om over te schakelen naar een viercijferige numerieke code, een aangepaste numerieke code of een aangepaste alfanumerieke code.
  • Vraag om code: met deze instelling wordt u standaard gevraagd de toegangscode in te voeren wanneer het scherm eenmaal is vergrendeld. U kunt deze instelling wijzigen als u niet wilt dat er meteen om een toegangscode wordt gevraagd. (Om veiligheidsredenen kunt u dit niet wijzigen als u Touch ID of Apple Pay gebruikt.)
  • Toegang bij vergrendeling: gebruik deze optie om toegang tot sommige functies toe te staan wanneer het apparaat vergrendeld is, waaronder Vandaag-weergave, BerichtencentrumSiri, Antwoord met berichtBedieningspaneel, Wallet en USB-accessoires
  • Wis gegevens: kies of u het apparaat automatisch wilt laten wissen wanneer de toegangscode tien keer verkeerd is ingevoerd. Als u deze optie niet inschakelt en er tien keer een onjuiste code wordt ingevoerd, moet het apparaat worden hersteld vanaf een computer.

Hulp krijgen

Volg de stappen in dit gedeelte voor hulp bij toegangscode-instellingen, meldingen, vergeten toegangscodes, enzovoort.

Als u in een melding wordt gevraagd de toegangscode te wijzigen of als u de toegangscode-instellingen niet kunt wijzigen

Configuratieprofielen en e-mailaccounts in Microsoft Exchange (zoals vaak voorkomt bij bedrijven of onderwijsinstellingen) hebben soms beleidsregels voor toegangscodes die problemen zoals de onderstaande kunnen veroorzaken:

• U kunt de toegangscode niet uitschakelen.
  • U kunt de toegangscode-instellingen niet wijzigen omdat deze niet beschikbaar zijn, of grijs of gedimd.
  • U ziet een melding over wachtwoordvereisten. Er verschijnt bijvoorbeeld een bericht dat u binnen 60 minuten de toegangscode van de iPhone moet wijzigen.

Neem contact op met de IT-beheerder voor hulp. Als u geen configuratieprofiel of Microsoft Exchange-account gebruikt, moet u uw apparaat bijwerken naar de nieuwste versie van iOS 204204of iPadOS.

Als u de toegangscode bent vergeten

Als de toegangscode te vaak onjuist wordt ingevoerd, wordt het apparaat automatisch tijdelijk geblokkeerd. Als dit het geval is, kunt u hier hulp vinden voor een vergeten toegangscode of een geblokkeerd apparaat. U kunt ook lezen wat u kunt doen als u uw toegangscode voor Beperkingen bent vergeten.