In iCloud bewaarde gegevens archiveren of kopiëren

Lees hoe u kopieën maakt van de gegevens die u in iCloud gebruikt.

Het kan soms nodig of handig zijn om een kopie te maken van de gegevens die u in iCloud bewaart. Als u per ongeluk een belangrijk contact, document of e-mailbericht verwijdert, kunt u dit herstellen vanuit iCloud of vanaf een andere kopie die u ervan hebt.

iCloud Drive-bestanden

Volg de onderstaande stappen om documenten te kopiëren vanaf uw Mac, iPhone, iPad of iPod touch, iCloud.com of Windows-pc. Als u hulp nodig hebt bij gegevens van andere makers die in iCloud worden bewaard, neemt u rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar van de app. Gegevens van apps van andere makers kunnen iCloud-opslagruimte in beslag nemen, ook al krijgt u daar geen details over te zien.

Bestanden kopiëren op uw Mac

1. Open de app waarmee u het document hebt gemaakt en kies 'Archief' > 'Open'.
  2. Klik linksboven in het dialoogvenster 'Open' op 'iCloud'.
  3. Open het document dat u wilt kopiëren, houd de Option-toets ingedrukt en kies 'Archief' > 'Bewaar als'.
  4. Kies waar het document moet worden bewaard en klik op 'Bewaar'.

Als u OS X Yosemite of hoger gebruikt, kunt u in de Finder de bestanden kopiëren vanuit de map 'iCloud Drive'.

In OS X Mountain Lion of hoger kunt u Voorvertoning- en Teksteditor-bestanden die zijn bewaard in iCloud openen via de lijst 'iCloud' in het dialoogvenster 'Open'.

Bestanden kopiëren vanuit de Bestanden-app op uw iPhone, iPad of iPod touch

Volg deze stappen om kopieën van bestanden die zijn bewaard in iCloud Drive te versturen:

1. Open de app Bestanden en tik op 'iCloud Drive'.
  2. Tik op de map die u wilt openen en tik op het bestand om het te openen.
  3. Tik linksonder op Deel.
  4. Kies hoe u een kopie van het bestand wilt versturen.

Als u iOS 9 of iOS 10 hebt, voert u dezelfde stappen uit, maar dan in de iCloud Drive-app.

Bestanden kopiëren vanaf iCloud.com

Volg de onderstaande stappen om bestanden te downloaden die zijn opgeslagen in iCloud Drive of die toegankelijk zijn vanuit iWork-apps op iCloud.com:

1. Log in bij iCloud.com op een Mac of pc.
  2. Open de iCloud Drive-app.
  3. Zoek en selecteer het bestand.
  4. Klik op pijl omlaag of kies 'Download document' in het taakmenu tandwielsymbool. Het document wordt gedownload naar de standaardlocatie voor downloads.

Bestanden kopiëren vanuit Windows

Als u iCloud Drive hebt ingeschakeld door middel van iCloud voor Windows op een pc, kunt u in Windows Verkenner de bestanden kopiëren vanuit de map 'iCloud Drive'. U kunt ook bestanden kopiëren vanuit iCloud.com.

Foto's en video's

Er is mogelijk al een kopie van uw foto's in iCloud-foto's.

Als u iCloud-foto's hebt ingeschakeld, worden de foto’s en video’s automatisch in volledige resolutie geüpload naar iCloud. U kunt kopieën maken van uw foto's en video's door de volgende stappen te volgen:

• Op de iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of hoger tikt u op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Foto's'. Selecteer vervolgens 'Download en bewaar originelen' en importeer de foto's naar de computer.
  • Op een Mac met OS X Yosemite 10.10.3 of hoger opent u de Foto's-app. Kies 'Foto's' > 'Archief' > 'Exporteer'.
  • Op de pc configureert u iCloud voor Windows en schakelt u 'iCloud-foto's' in.

Als u maar een paar foto's of video's wilt kopiëren, downloadt u via iCloud.com de meest recente versies van foto's en video's op uw computer. Hiervoor gaat u naar iCloud.com en opent u de Foto's-app. Vervolgens selecteert u de foto's en video's die u wilt downloaden, en klikt u op .

U kunt ook de onderstaande stappen volgen om foto's en video's handmatig te kopiëren. Opmerkingen en vind-ik-leuks bij een gedeelde foto worden niet bewaard. Foto's en video's die worden bewaard vanuit gedeelde albums, zijn niet in volledige resolutie.

Foto's kopiëren vanuit Gedeelde albums op uw iPhone, iPad of iPod touch

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 of hoger:

1. Open 'Foto's' en tik op 'Albums'.
  2. Ga naar 'Gedeelde albums' en tik op de naam van het gewenste album. Mogelijk moet u naar links vegen om het gedeelde album te vinden.
  3. Bewaar foto's uit het album met een van deze methoden:
    • Tik op een foto om deze te openen en kies vervolgens Deel. Als u meer afbeeldingen wilt selecteren, scrolt u de afbeeldingen naar links of rechts en tikt u op de afbeeldingen die u wilt bewaren. Tik op 'Bewaar afbeelding'.
    • Tik op 'Selecteer' en tik vervolgens op de afbeeldingen die u wilt bewaren. Tik achtereenvolgens op Deel-symbool en op 'Bewaar afbeelding'.
  4. Importeer de foto's naar uw computer.

Foto's en video's uit 'Gedeelde albums' op de Mac kopiëren

Volg deze stappen om foto's en video's in gedeelde albums handmatig te importeren naar uw Foto's-bibliotheek:

1. Open 'Foto's' en selecteer 'Gedeelde albums'.
  2. Dubbelklik op een gedeeld album.
  3. Klik rechts (of Control-klik) op een foto en kies 'Importeer'.

Nadat u de foto's hebt geïmporteerd, kunt u het beste een reservekopie van de bibliotheek maken. U kunt deze bewaren als een aparte bibliotheek op uw computer of op een ander schijfstation.

Inhoud van 'Gedeelde albums' in Windows kopiëren

Bewaarde foto's zijn ook beschikbaar als u Foto's in iCloud voor Windows uitschakelt. Als u foto’s en video’s in een gedeeld album wilt bewaren, moet u deze in een andere map op de harde schijf bewaren:

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik naast 'Foto's' op 'Opties'. Noteer het pad onder 'Locatie iCloud-foto's'.
  3. Open een venster van Bestandsverkenner (Windows 8) of Windows Verkenner (Windows 7).
  4. Ga naar de map 'iCloud-foto's' met behulp van het bovenstaande pad. Open de map Gedeeld.
  5. Selecteer de foto's die u wilt bewaren en kopieer ze naar een andere map op de computer. Voeg deze map toe wanneer u een reservekopie van de computer maakt.

Voor informatie over hoe u een reservekopie maakt van een Windows-pc, raadpleegt u Microsoft Support.

Contacten

Volg de onderstaande stappen om contacten te exporteren vanaf uw Mac, iCloud.com of pc.

Contacten exporteren op de Mac

1. Open 'Contacten' en kies 'Weergave' > 'Toon groepen'.
  2. Selecteer 'Alle contacten' in de lijst 'Groepen'.
  3. Klik op een contact in de lijst 'Contacten'.
  4. Kies 'Wijzig' > 'Selecteer alles' om alle kaarten te selecteren voor de export.
  5. Kies 'Archief' > 'Exporteer' > 'Exporteer vCard'.
  6. Kies waar het bestand moet worden bewaard en klik op 'Bewaar'.

Als u Groepen gebruikt, moet u overwegen de gehele database van Contacten of Adresboek te archiveren alsook vCards te exporteren. Met de bovenstaande vCard-methode kopieert u uw contacten maar niet uw groepen. Archieven zijn iets ingewikkelder, maar u kunt de gegevens mogelijk niet terugzetten via archieven zolang u verbonden bent met internet en ingelogd bent bij iCloud.

Als u een archief wilt exporteren in OS X Mountain Lion of nieuwer, opent u 'Contacten' en kiest u 'Archief' > 'Exporteer' > 'Contacten-archief'.

Contacten exporteren vanaf iCloud.com

Contacten exporteren in Outlook op uw pc

Agenda

Volg de onderstaande stappen om een agenda te exporteren vanaf uw Mac iCloud.com of pc.

Een agenda exporteren op de Mac

1. Klik in Agenda op de naam van de agenda. Als u geen kalenders ziet, klikt u op 'Agenda's'.
  2. Kies 'Archief' > 'Exporteer' > 'Exporteer'.
  3. Kies een locatie voor het bestand en klik op 'Exporteer'.

Een agenda downloaden vanaf iCloud.com

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID en open Agenda.
  2. Deel de agenda met anderen.
  3. Kopieer de URL van de gedeelde agenda en plak deze in het adresveld van uw browser. Druk niet op Enter of Return.
  4. Wijzig 'webcal' in 'http' en druk op Enter of Return. Er word een ICS-bestand gedownload naar de standaardlocatie voor downloads.
  5. Voeg de agenda toe aan een agendaclient, zoals Agenda op Mac of Outlook op een Windows-computer.
  6. Stop met het delen van de agenda.

iCloud-agenda bewaart informatie van de laatste zes maanden en van maximaal drie jaar in de toekomst.

Een agenda exporteren in Outlook op uw pc

1. Open Outlook en ga naar uw agenda.
  2. Selecteer de agenda die u wilt kopiëren in de lijst 'Agenda'.
  3. Hef de selectie van alle andere agenda's op.
  4. Kies 'Bestand' > 'Agenda opslaan'.
  5. Klik op 'Meer opties' om het datumbereik en de hoeveelheid gegevens aan te passen die aan de agenda moeten worden toegevoegd. Dit verschilt afhankelijk van uw versie van Outlook.
  6. Klik op 'OK'.
  7. Kies waar de agenda moet worden bewaard en klik op 'Opslaan'.
  8. Herhaal dit voor elke agenda die u wilt kopiëren.

Herinneringen

Een kopie van uw herinneringen exporteren op de Mac:

1. Open Herinneringen.
  2. Ga naar de lijst van herinneringen die u wilt exporteren.
  3. Kies 'Archief' > 'Exporteer'.
  4. Geef een naam op, kies een locatie en klik op 'Exporteer'.

Safari

Een kopie van uw Safari-bladwijzers exporteren op de Mac:

1. Kies 'Archief' > 'Exporteer bladwijzers'.
  2. Kies waarnaar u het bestand wilt exporteren en klik op 'Bewaar'. De bestandsnaam is 'Safari-bladwijzers.html', tenzij u deze wijzigt.

Als u een kopie van de bladwijzers in Mozilla Firefox, Google Chrome of Microsoft Internet Explorer wilt exporteren, raadpleegt u de stappen voor het exporteren van bladwijzers in Mozilla, Google of Microsoft.

Notitiesen gesproken memo's

Een kopie maken van een notitie op de Mac of op iCloud.com:

1. Open de app Notities en selecteer de gewenste notitie.
  2. Kopieer de tekst en plak deze in een document op uw computer, zoals een Pages- of Teksteditor-document.
  3. Bewaar het document op de computer.

U kunt een notitie ook exporteren. Selecteer de notitie, klik op 'Archief' > 'Exporteer als pdf' en kies een locatie.

Een kopie maken van een gesproken memo op de iPhone of iPad:

1. Open de app Dictafoon en tik op de opname die u wilt dupliceren.
  2. Tik op > 'Dupliceer'. U kunt ook op 'Deel' tikken om de opname te versturen via Berichten of Mail of deze bewaren in Bestanden.

Aankopen in de iTunes Store

Via iTunes hebt u vanaf al uw apparaten toegang tot eerder gedane aankopen van muziek, films en tv-programma's. Als u een volledige reservekopie wilt maken, kunt u dat het beste doen door een kopie te maken van uw iTunes-gegevens. Lees hoe u een reservekopie maakt van uw iTunes-bibliotheek door deze te kopiëren naar een externe harde schijf.

Vergeet niet dat u een reservekopie moet maken

iCloud maakt automatisch elke nacht een reservekopie van uw iPhone, iPad en iPod touch als het apparaat is aangesloten op een voedingsbron en een wifiverbinding heeft en het scherm is vergrendeld. Als u graag een extra kopie wilt hebben, kunt u een reservekopie maken op uw computer. U kunt ook het beste regelmatig een reservekopie van uw iOS-apparaten maken. Als u een reservekopie hebt, kunt u gegevens terugzetten als de computer of het iOS-apparaat wordt beschadigd of verloren raakt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.