In iCloud bewaarde gegevens archiveren of kopiëren

Lees hoe u kopieën maakt van de gegevens die u in iCloud gebruikt.

Het kan soms nodig of handig zijn om een kopie te maken van de gegevens die u in iCloud bewaart. Als u per ongeluk een belangrijk contact, document of e-mailbericht verwijdert, kunt u dit herstellen vanuit iCloud of vanaf een andere kopie die u ervan hebt.

iCloud Drive-bestanden

Volg de stappen hieronder om documenten te kopiëren vanaf uw Mac, iPhone, iPad of iPod touch, iCloud.com of Windows-pc.

Bestanden kopiëren op uw Mac

1. Open het programma waarmee u het document hebt gemaakt en kies Archief > Open.
  2. Klik op iCloud links boven in het dialoogvenster Open.
  3. Open het document dat u wilt kopiëren, houd vervolgens de Option-toets ingedrukt en kies Archief > Bewaar als.
  4. Kies waar u het document wilt bewaren en klik op Bewaar.

In OS X Mountain Lion en hoger kunt u in iCloud bewaarde bestanden van Voorvertoning of Teksteditor openen via de lijst iCloud in het dialoogvenster Open. Zorg dat u de upgrade naar iCloud Drive uitvoert, zodat uw gegevens overal beschikbaar zijn, zelfs op iCloud.com.

Als u de upgrade naar iCloud Drive uitvoert en u OS X Yosemite gebruikt, kunt u uw bestanden kopiëren vanuit de map 'iCloud Drive' in de Finder. Als u een document met een programma van een andere fabrikant hebt gemaakt en het niet ziet in Finder, kunt u het beste bij de ontwikkelaar van het programma informeren hoe u de gegevens van dat programma kopieert.

Bestanden kopiëren vanuit de Bestanden-app op uw iPhone, iPad of iPod touch

Als u iOS 11 of hoger hebt, volgt u deze stappen om kopieën van de in iCloud Drive bewaarde bestanden te versturen.

1. Open de Bestanden-app op de iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Open het bestand door erop te tikken.
  3. Tik in de linkerbenedenhoek op Deel.
  4. Kies de manier waarop u een kopie van het bestand wilt versturen.

Als u iOS 9 of iOS 10 hebt, voert u dezelfde stappen uit, maar dan in de iCloud Drive-app.

Bestanden kopiëren vanaf iCloud.com

Als u de upgrade naar iCloud Drive hebt uitgevoerd, volgt u deze stappen om de in iCloud Drive of iWork voor iCloud bewaarde bestanden te downloaden:

1. Log in bij iCloud.com op een Mac of pc.
  2. Open de iCloud Drive-app.
  3. Selecteer het bestand.
  4. Klik op pijl omlaag of kies Download document in het actiemenu  tandwiel. Het document wordt gedownload naar de standaardlocatie voor downloads.

Als u uw account niet hebt bijgewerkt voor het gebruik van iCloud Drive, zijn uw bestanden niet zichtbaar in de iCloud Drive-app op iCloud.com.

Bestanden kopiëren vanuit Windows

Als u de upgrade naar iCloud Drive hebt uitgevoerd en iCloud Drive hebt ingeschakeld via iCloud voor Windows op een pc met Windows 7 of hoger, kunt u uw bestanden kopiëren uit de map 'iCloud Drive' in de Verkenner. U kunt ook bestanden kopiëren vanuit iCloud.com.

Foto's en video's

Er is mogelijk al een kopie van uw bibliotheek in iCloud-fotobibliotheek of van uw foto's van de afgelopen 30 dagen in Mijn Fotostream

Als u iCloud-fotobibliotheek hebt ingeschakeld, worden de foto's en video's automatisch in volledige resolutie geüpload naar iCloud. U kunt kopieën maken van uw foto's en video's door de volgende stappen te volgen:

• Op de iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of hoger tikt u op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Foto's'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Foto's'. Selecteer vervolgens 'Download en bewaar originelen' en importeer de foto's naar de computer.
  • Op een Mac met OS X Yosemite 10.10.3 of hoger opent u de Foto's-app. Kies 'Foto's' > 'Archief' > 'Exporteer'.
  • Op de pc configureert u iCloud voor Windows en schakelt u 'iCloud-fotobibliotheek' in.

Als u maar een paar foto's of video's wilt kopiëren, kunt via iCloud.com de meest recente versies van foto's en video's downloaden op uw computer. Hiervoor gaat u naar iCloud.com en opent u de Foto's-app. Vervolgens selecteert u de foto's en video's die u wilt downloaden, en klikt u op .

Foto's van Mijn fotostream worden automatisch geïmporteerd naar uw fotobibliotheek, tenzij 'Mijn fotostream' en 'Importeer automatisch' zijn uitgeschakeld in de voorkeuren van de app. Als u iCloud-fotobibliotheek hebt ingeschakeld, vindt u de foto's in de map 'Alle foto's' in plaats van in 'Mijn fotostream'.

U kunt ook de onderstaande stappen volgen om de foto's en video's handmatig te kopiëren. Opmerkingen en vind-ik-leuks bij een gedeelde foto worden niet bewaard. Foto's en video's die worden bewaard vanuit gedeelde albums, zijn niet in volledige resolutie.

Foto's kopiëren vanuit iCloud-fotodeling op uw iPhone, iPad of iPod touch

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 of hoger:

1. Open Foto’s, tik op Gedeeld > Delen en tik op de naam van het gedeelde album.
  2. Bewaar de foto’s op een van de volgende manieren:
    • Tik op een foto om deze te openen en kies vervolgens Deel. Als u meerdere foto’s wilt selecteren, scrolt u de foto’s naar links of rechts en tikt u op de foto’s die u wilt bewaren. Tik op Bewaar afbeelding.
    • Tik op Selecteer en kies vervolgens de foto’s die u wilt bewaren. Tik achtereenvolgens op Deel-symbool en op 'Bewaar afbeelding'.
  3. Importeer de foto's naar uw computer.

Foto's en video's kopiëren vanuit iCloud-fotodeling op de Mac

Volg deze stappen om foto's en video's in gedeelde streams handmatig te importeren naar uw fotobibliotheek:

1. Open Foto's en selecteer de tab 'Gedeeld'.
  2. Dubbelklik op een gedeelde stream.
  3. Klik rechts (of Control-klik) op een foto en kies 'Importeer'.

Nadat u de foto's hebt geïmporteerd, kunt u het beste een reservekopie van de bibliotheek maken. U kunt deze bewaren als een aparte bibliotheek op uw computer of op een ander schijfstation.

De inhoud van Mijn fotostream en iCloud-fotodelen in Windows kopiëren

Alle foto's in Mijn fotostream worden automatisch bewaard op een Windows-pc. Bewaarde foto's blijven beschikbaar als u 'Foto's' uitschakelt in iCloud voor Windows. Als u foto's en video's uit een gedeelde stream wilt bewaren, moet u deze in een andere map op de harde schijf bewaren:

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik op de knop Opties naast Foto’s (of Fotostream). Noteer het pad onder 'Locatie iCloud-foto's'.
  3. Open een venster van Bestandsverkenner (Windows 8) of Windows Verkenner (Windows 7).
  4. Ga naar de map 'iCloud-foto's' met behulp van het bovenstaande pad. Open de map Gedeeld.
  5. Selecteer de foto's die u wilt bewaren en kopieer ze naar een andere map op de computer. Voeg deze map toe wanneer u een reservekopie van de computer maakt.

Voor informatie over hoe u een reservekopie maakt van een Windows-pc, raadpleegt u Microsoft Support.

Contacten

Volg deze stappen om contacten te exporteren vanaf uw Mac, iCloud.com of Outlook 2007 t/m 2016.

Contacten exporteren op de Mac

1. Open Contacten.
  2. Kies 'Weergave' > 'Toon groepen'.
  3. Selecteer Alle contacten in de lijst met groepen.
  4. Klik op een contact in de lijst met contacten.
  5. Kies Wijzig > Selecteer alles om alle kaarten te selecteren zodat u ze kunt exporteren.
  6. Kies Archief > Exporteer > Exporteer vCard.
  7. Kies waar u het bestand wilt bewaren en klik op Bewaar.

Als u Groepen gebruikt, moet u overwegen de gehele database van Contacten of Adresboek te archiveren alsook vCards te exporteren. De vCard-methode hierboven kopieert de contacten maar niet de groepen. Archieven zijn iets ingewikkelder, maar u kunt de gegevens mogelijk niet terugzetten via archieven zolang u verbonden bent met internet en ingelogd bent bij iCloud.

Open Contacten en kies Archief > Exporteer > Contacten-archief om in OS X Mountain Lion of hoger een archief te exporteren.

Contacten in iCloud.com exporteren

Exporteer contactgegevens als vCard.

Contacten exporteren in Outlook 2007 t/m 2016

Raadpleeg de instructies van Microsoft om contacten te exporteren.

Agenda's

Volg deze stappen om agenda's te exporteren vanaf uw Mac, iCloud.com of Outlook 2007 t/m 2016.

Een agenda exporteren op de Mac

1. Klik in Agenda op de naam van de agenda. Als u geen kalenders ziet, klikt u op 'Agenda's'.
  2. Kies 'Archief' > 'Exporteer' > 'Exporteer'.
  3. Kies een locatie voor het bestand en klik op 'Exporteer'.

Een agenda downloaden vanaf iCloud.com

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID en open Agenda.
  2. Deel de agenda met anderen.
  3. Kopieer de URL van de gedeelde agenda en plak deze in het adresveld van een browser. Druk niet op Enter of Return.
  4. Wijzig ‘webcal’ in ‘http’ en druk op Enter of Return. Er word een ICS-bestand gedownload naar de standaardlocatie voor downloads.
  5. Voeg de agenda toe aan een agendaprogramma zoals Agenda op een Mac of Outlook op een Windows-computer.
  6. Stop met het delen van de agenda.

Een agenda exporteren in Outlook 2007 t/m 2016

1. Open Outlook en ga naar de agenda.
  2. Selecteer de agenda die u wilt kopiëren in de agendalijst.
  3. Maak de selectie van alle andere agenda’s ongedaan.
  4. Kies in Outlook 2010 of hoger het menu Bestand > Agenda opslaan. Kies in oudere versies van Outlook het menu Bestand > Opslaan als.
  5. Klik op 'Meer opties' om het datumbereik en de hoeveelheid gegevens aan te passen die aan de agenda moeten worden toegevoegd. Dit verschilt afhankelijk van uw versie van Outlook.
  6. Klik op 'OK'.
  7. Kies waar u de agenda wilt bewaren en klik op Opslaan.
  8. Herhaal het proces voor alle agenda’s die u wilt kopiëren.

Herinneringen

Een kopie van uw herinneringen exporteren op de Mac:

1. Open Herinneringen.
  2. Ga naar de lijst van herinneringen die u wilt exporteren.
  3. Kies 'Archief' > 'Exporteer'.
  4. Geef een naam op, kies een locatie en klik op 'Exporteer'.

Safari

Een kopie van uw Safari-bladwijzers exporteren op de Mac:

1. Kies Archief > Exporteer bladwijzers.
  2. Kies waarnaar u het bestand wilt exporteren en klik op Bewaar. De bestandsnaam is 'Safari-bladwijzers.html', tenzij u deze wijzigt.

Als u een kopie van de bladwijzers in Mozilla Firefox, Google Chrome of Microsoft Internet Explorer wilt exporteren, raadpleegt u de stappen voor het exporteren van bladwijzers in Mozilla, Google of Microsoft.

Opmerkingen

Open de app Notities op de Mac of op iCloud.com om notities te kopiëren. Kopieer de tekst van elke notitie en plak deze in een document op de computer, zoals een document van Pages of Teksteditor. Bewaar het document op de computer.

Uw aantekeningen exporteren als pdf:

1. Open de Notities-app.
  2. Selecteer de notitie die u wilt exporteren.
  3. Klik op 'Archief' > 'Exporteer als pdf' en kies een locatie.

Aankopen in de iTunes Store

Via iTunes hebt u vanaf al uw apparaten toegang tot eerder gedane aankopen van muziek, films en tv-programma's. Als u een volledige reservekopie wilt maken, kunt u dat het beste doen door een kopie te maken van uw iTunes-gegevens. Lees hoe u een reservekopie maakt van uw iTunes-bibliotheek door deze te kopiëren naar een externe harde schijf.

Vergeet niet dat u een reservekopie moet maken

iCloud maakt automatisch elke nacht een reservekopie van uw iPhone, iPad en iPod touch als het apparaat is aangesloten op een voedingsbron en een wifiverbinding heeft en het scherm is vergrendeld. Als u graag een extra kopie wilt hebben, kunt u een reservekopie maken op uw computer. U kunt ook het beste regelmatig een reservekopie van uw iOS-apparaten maken. Als u een reservekopie hebt, kunt u gegevens terugzetten als de computer of het iOS-apparaat wordt beschadigd of verloren raakt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.