Als een iPhone, iPad of iPod touch geen verbinding maakt met een wifinetwerk

Hulp bij het maken van een wifiverbinding op uw iOS-apparaat.

Controleer of uw router ingeschakeld is en u binnen het bereik van de router bent

Als u te ver bij de router vandaan bent, krijgt u geen signaal. Zorg dat u binnen het bereik van de router blijft.

Controleer of wifi is ingeschakeld en of u het netwerk ziet

Tik op 'Instellingen' > 'Wifi' en zorg dat wifi is ingeschakeld. Tik op de naam van uw wifinetwerk om er verbinding mee te maken. Een blauw vinkje naast een netwerknaam betekent dat u verbonden bent. Hulp vinden als u wifi niet kunt inschakelen.

Voer het wifiwachtwoord in als u hierom wordt gevraagd

Voer het wachtwoord van het wifinetwerk in als u hierom wordt gevraagd. Hulp vinden als u uw wachtwoord niet meer weet.

Het kan gebeuren dat u de melding 'Geen verbinding mogelijk met netwerk' of 'Onjuist wachtwoord' krijgt, terwijl u toch het juiste wachtwoord hebt ingevoerd. Start alle apparaten opnieuw op en probeer het wachtwoord opnieuw in te voeren.

Controleren op problemen met uw wifinetwerk

Als iOS een probleem met uw wifiverbinding detecteert, kan er een wifiaanbeveling worden weergegeven onder de naam van het wifinetwerk waarmee u verbinding hebt. U ziet bijvoorbeeld de waarschuwing 'Geen internetverbinding'. Voor meer informatie tikt u op het wifinetwerk.

Controleer kabels en verbindingen

Als u nog steeds geen verbinding krijgt met uw netwerk of met internet, controleert u of de router is aangesloten op de modem en of deze ingeschakeld is.

Herstart

Probeer uw iOS-apparaat opnieuw op te starten, evenals uw router en uw kabel- of DSL-modem. U start een router of modem opnieuw op door de stekker uit het stopcontact te halen en daarna weer in te steken.

Controleer na het opnieuw opstarten van elk apparaat of het probleem opgelost is.

Kunt u nog steeds geen verbinding maken?

Herstel de netwerkinstellingen. Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Herstel netwerkinstellingen'. Hierdoor worden niet alleen wifinetwerken en -wachtwoorden opnieuw ingesteld, maar ook eerder gebruikte VPN- en APN-instellingen.

Meer hulp

• Als iemand anders het netwerk heeft geconfigureerd, vraagt u deze persoon om hulp. Als u het netwerk van een bedrijf, school, hotel, winkel of andere locatie met gratis wifi gebruikt, vraagt u een werknemer om hulp.
  • Als u met een wifinetwerk bent verbonden maar niet online kunt gaan, probeert u het wifinetwerk met andere apparaten te gebruiken. Als u met de andere apparaten ook niet online kunt gaan, is de service mogelijk onderbroken. Bel met uw kabelbedrijf of internetaanbieder voor hulp.
  • Probeer op een andere locatie verbinding te maken met een wifinetwerk. Als uw apparaat daar wel verbinding krijgt, moet u hulp zoeken voor uw wifinetwerk. Als uw apparaat met geen enkel wifinetwerk verbinding krijgt, neemt u contact op met Apple.
  • Werk uw wifirouter bij met de meest recente firmware en controleer of de router geschikt is voor uw Apple product. Neem contact op met de fabrikant van de router voor meer informatie.