Wachtwoordvoorkeuren voor de iTunes Store en App Store beheren

Beheer uw wachtwoordvoorkeuren voor de iTunes Store, App Store en iBooks Store op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV.

U kunt kiezen uit twee opties voor wachtwoorden bij betaalde aankopen en aankopen vanuit apps:

• Vereis altijd: bij een aankoop wordt u altijd gevraagd het wachtwoord in te voeren, zelfs als u al met uw Apple ID bent ingelogd.
  • Vereis na 15 minuten: u wordt bij een aankoop slechts om de vijftien minuten gevraagd het wachtwoord in te voeren.

U kunt de wachtwoordbeveiliging voor gratis onderdelen op een iOS-apparaat of computer uitschakelen als u het wachtwoord niet wilt invoeren wanneer u gratis nummers of apps downloadt, maar voor betaalde onderdelen kunt u de wachtwoordbeveiliging niet volledig uitschakelen.

Op een Apple TV kunt u de wachtwoordbeveiliging zowel voor gratis als voor betaalde onderdelen uitschakelen.

Touch ID- en Face ID-wachtwoordvoorkeuren

Als u Touch ID of Face ID hebt ingeschakeld voor aankopen in de iTunes Store, wordt u niet gevraagd de wachtwoordvoorkeur in te stellen.

Touch ID of Face ID negeert altijd de ingestelde voorkeuren. Als u één van beide hebt ingeschakeld, wordt u gevraagd om elke download te verifiëren. Als u de voorkeur handmatig probeert in te stellen wanneer Touch ID of Face ID is ingeschakeld, ziet u een bericht waarin wordt gemeld dat Touch ID of Face ID voor Alle aankopen is ingeschakeld.

Als u Touch ID of Face ID uitschakelt, wordt u de volgende keer dat u een aankoop doet, gevraagd uw wachtwoordvoorkeur in te stellen.

Lees meer over het gebruik van Touch ID en het gebruik van Face ID.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op 'Wachtwoordinstellingen'. Als u Touch ID of Face ID voor aankopen hebt ingeschakeld, ziet u dit menu niet.
  3. Tik bij 'Aankopen en aankopen vanuit apps' op de gewenste instelling.
  4. Tik bij 'Gratis downloads' op 'Vereis wachtwoord' om de instelling in of uit te schakelen.
  5. Voer uw wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd. Tik vervolgens op 'OK'.

Op een Mac of pc in iTunes

1. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  2. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu 'iTunes' > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  3. Klik op het tabblad 'Store'.
  4. Selecteer in de menu's onder 'Aankopen' of 'Gratis downloads' het gewenste beveiligingsniveau. Als u Touch ID voor aankopen hebt ingeschakeld, ziet u dit menu niet.
  5. Voer uw wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd. Klik vervolgens op 'OK'.
  6. Klik nogmaals op 'OK' om uw voorkeuren te bewaren.

Op een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie)

1. Selecteer in het beginscherm het menu 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iTunes en App Store' > 'Wachtwoordinstellingen'.
  2. Selecteer 'Vereis wachtwoord'.
  3. Selecteer het gewenste beveiligingsniveau.
  4. Nadat u het gewenste beveiligingsniveau hebt geselecteerd, selecteert u 'Vereis wachtwoord' onder 'Gratis downloads' om de instelling in of uit te schakelen. Als u in stap 3 'Vereis wachtwoord' instelt op 'Nooit', ziet u geen optie om de instelling in te schakelen.

Op een Apple TV (2e of 3e generatie)

1. Selecteer in het beginscherm het menu 'Instellingen' > 'iTunes Store' > 'Log in'.
  2. Log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  3. Nadat u op 'Stuur' hebt geklikt, ziet u een scherm met de melding 'Wachtwoord onthouden?' Selecteer het gewenste beveiligingsniveau:
    • Kies 'Ja' als u wilt dat de Apple TV het wachtwoord onthoudt voor aankopen zolang u met uw Apple ID bent ingelogd.
    • Kies 'Nee' als u bij elke aankoop in de iTunes Store het wachtwoord wilt invoeren.

Als u de instellingen van het wachtwoord wilt wijzigen, logt u uit en volgt u de stappen hierboven om opnieuw in te loggen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.