Als u niet kunt bellen met een iPhone

U kunt mogelijk niet bellen met een iPhone als bepaalde instellingen zijn ingeschakeld, de software niet up-to-date is of het netwerk problemen heeft.

Lees wat u moet doen als 'Geen service' of 'Zoeken' in de statusbalk staat. Als u niet kunt bellen met een iPhone, volgt u deze stappen (test na elke stap om te zien of het probleem is opgelost):

Controleer de instellingen van de iPhone

1. Schakel de vliegtuigmodus in en uit. Ga naar 'Instellingen' en schakel 'Vliegtuigmodus' in. Wacht vijf seconden en schakel de modus weer uit.
  2. Controleer de instellingen voor Niet storen. Ga naar 'Instellingen' > 'Niet storen' en controleer of deze functie is uitgeschakeld.
  3. Kijk of u bepaalde telefoonnummers hebt geblokkeerd. Ga naar 'Instellingen' > 'Telefoon' > 'Blokkeer en identificeer bellers'.
  4. Kijk of Doorschakelen actief is. Ga naar 'Instellingen' > 'Telefoon '> 'Doorschakelen' en zorg dat 'Doorschakelen' is uitgeschakeld.

Werk uw software bij

1. Controleer of er een update van de aanbiederinstellingen beschikbaar is.
  2. Controleer of er een software-update voor iOS beschikbaar is. Voor bepaalde updates is een wifiverbinding vereist.

Verwijder de simkaart en plaats deze opnieuw

Als de iPhone een simkaart heeft, haalt u deze eruit en plaatst u deze opnieuw.

Neem contact op met uw aanbieder

Controleer het volgende wanneer u contact opneemt met de aanbieder:

• Uw account is geconfigureerd om de iPhone te gebruiken.
  • Er zijn geen plaatselijke storingen in de voorziening.
  • Uw account is niet geblokkeerd wegens een betalingsachterstand.
  • Uw gesprekken vertonen geen fouten in het systeem van de aanbieder.

Controleer de netwerkinstellingen

1. Stel de netwerkinstellingen opnieuw in. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Herstel netwerkinstellingen'. Hierdoor worden alle bewaarde instellingen, inclusief wifiwachtwoorden, voorkeursnetwerken en VPN-instellingen, gewist.
  2. Probeer op een andere plaats te bellen.
  3. Gebruik een andere netwerkband. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Opties mobiele data' > 'Schakel 4G in' en zet selecteer 'Uit' (afhankelijk van uw provider en het model van het apparaat kan hier ook 'LTE' of '3G' staan).

Meer hulp

Als u nog steeds niet kunt bellen, configureert u de iPhone als een nieuw apparaat. Als het probleem na een herstelbewerking niet is opgelost, neemt u contact op met Apple Support en volgt u de stappen om uw verzoek te voltooien.