OS X Server: inconsistente database-entries kunnen bij Profielbeheer problemen met de prestatie tot gevolg hebben

Ontdek hoe u een probleem met de database kunt oplossen waardoor problemen met de prestaties ontstaan bij Profielbeheer op de OS X Server versies 3.2.x tot 4.0.

Voordat u begint

De stappen in dit artikel gelden niet als u een OS X Server v4.0.3 gebruikt. Dit artikel is alleen bedoeld voor OS X Server-versies 3.2.x tot v4.0.

De PostgresSQL-database controleren die aan Profielbeheer is gekoppeld

Volg onderstaande stappen om de database te controleren die is gekoppeld aan Profielbeheer op OS X Server versies 3.2.x tot v4.0.

1. Ga in een internetbrowser naar http://pm.example.com/profilemanager en vervang de hostnaam van uw Profielbeheer-server door pm.example.com.

2. Gebruik deze Terminal-opdracht om uw server te controleren:

tail -n 10000 /var/log/apache2/access_log | grep '/get_updated.*200 ' | sed -E 's/.*get_updated.*200 ([0-9]+).*/\1/'

3. Klik op het venster van de Profielbeheer-internetbrowser om hem naar voren te halen. Bekijk wat er in het Terminal-venster komt te staan.

Als één van de cijfers in de resultaten van de opdracht lager is dan 100, dan is dit artikel niet op u van toepassing. Als de cijfers in de resultaten constant hoger zijn dan 10.000, gebruikt u de volgende Terminal-opdracht om het probleem op te lossen en de prestaties te verbeteren.

sudo psql -U _devicemgr -d devicemgr_v2m0 -h /Library/Server/ProfileManager/Config/var/PostgreSQL -c "UPDATE od_library_items SET updated_at_xid = 0 WHERE updated_at_xid > txid_current()"