Foto‘s in Mijn fotostream verwijderen

U kunt foto's verwijderen uit 'Mijn fotostream' op uw iPhone, iPad, iPod touch en Mac, en van uw pc met iCloud voor Windows.

Als u een foto verwijdert uit 'Mijn fotostream', wordt deze verwijderd uit de weergave 'Mijn fotostream' op al uw apparaten nadat u elk apparaat hebt verbonden met wifi of Ethernet. Op elk apparaat moet de vereiste software geïnstalleerd zijn en moet 'Mijn fotostream' ingeschakeld zijn.

Deze foto's worden niet verwijderd als u foto's verwijdert uit 'Mijn fotostream':

• Foto's die u naar het tabblad 'Foto's' of de filmrol op het iOS-apparaat hebt gekopieerd.
  • Foto's die u hebt geïmporteerd in de app Foto's
  • Foto's die u naar een map op de pc hebt gekopieerd en die geen deel uitmaken van 'Mijn fotostream'.

Als u een foto hebt verwijderd, ziet u deze mogelijk nog steeds op uw iPhone, iPad of iPod touch als deze ouder is dan 30 dagen en 'Mijn fotostream' minder dan 1000 foto's bevat.

Voordat u begint

Werk alle apparaten bij naar de vereiste software:

• iPhone, iPad of iPod touch met iOS 5.1 of hoger
  • Mac met OS X Lion v10.7.5 of hoger
  • Apple TV (2e, 3e of 4e generatie) met tvOS 5.0 of hoger
  • Pc met Windows 7 or hoger en iCloud voor Windows

Zorg ervoor dat 'Mijn fotostream' voor alle apparaten is ingeschakeld:

• Tik op de iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Foto's'.
  • Ga op de Mac naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Klik naast 'Foto's' op 'Opties'.
  • Selecteer op de Apple TV het Instellingen-menu > 'iCloud' > 'Instellingen voor iCloud-foto's'.
  • Open op de pc iCloud voor Windows en klik op 'Foto's' of 'Fotostream' en vervolgens op de knop 'Opties'.

Foto's verwijderen

Voer de onderstaande stappen uit om foto's in 'Mijn fotostream' te verwijderen. U kunt ook foto's verwijderen uit gedeelde albums. En foto's die u bewaart in iCloud-fotobibliotheek.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de app Foto's.
  2. Tik op het tabblad 'Albums'.
  3. Tik op 'Mijn fotostream'.
  4. Tik op 'Selecteer'.
  5. Tik op een of meer foto's. U ziet een vinkje bij de geselecteerde foto's.
  6. Tik op het symbool van de prullenmand. Tik op 'Verwijder [aantal] foto's'.

Op een Mac

1. Open de app Foto's.
  2. Klik op de foto's die u wilt verwijderen.
  3. Ga naar 'Afbeelding' in de menubalk > 'Verwijder foto'.
  4. Klik op 'Verwijder' om dit te bevestigen.

U kunt ook op de foto klikken, met de rechtermuisknop klikken en 'Verwijder foto' selecteren.

Op een Apple TV

1. Kies in Apple TV-software 6.0 of hoger de optie 'Foto's' in het hoofdmenu. Kies in Apple TV-software 5.0 of lager de optie 'Fotostream' of 'Internet' > 'Fotostream'.
  2. Log in met uw Apple ID als u hierom wordt gevraagd.
  3. Ga naar een foto die u wilt verwijderen.
  4. Houd de selectieknop ingedrukt en kies vervolgens 'Verwijder foto'.

Op een Windows-pc

1. Selecteer in iCloud voor Windows de optie 'Foto's' in het menu Start.
  2. Dubbelklik op 'Mijn fotostream'.
  3. Selecteer de foto of foto's die u wilt verwijderen.
  4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Verwijderen'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.