Foto’s in Mijn fotostream verwijderen

U kunt foto’s in Mijn fotostream op een iPhone, iPad of iPod touch verwijderen vanaf een Mac via iPhoto of Aperture of vanaf een pc via iCloud voor Windows.

Wanneer u een foto in Mijn fotostream op een iOS-apparaat, Mac of pc verwijdert, wordt die foto ook verwijderd in de weergave Mijn fotostream op al uw apparaten nadat u elk apparaat met een Wi-Fi- of Ethernet-netwerk verbindt. Op elk apparaat moet de vereiste software zijn geïnstalleerd en moet Mijn fotostream zijn ingeschakeld.

De volgende foto’s worden niet verwijderd wanneer u foto’s in Mijn fotostream verwijdert:

• Foto’s die u naar het tabblad Foto’s of de filmrol op het iOS-apparaat hebt gekopieerd.
  • Foto’s die u in de iPhoto- of Aperture-bibliotheek hebt geïmporteerd.
  • Foto’s die u naar een map op de pc hebt gekopieerd en die geen deel uitmaken van Mijn fotostream.

Nadat u een foto hebt verwijderd, ziet u deze mogelijk nog steeds op uw iOS-apparaten als deze meer dan 30 dagen oud is en u minder dan 1000 foto’s in Mijn fotostream hebt.

Voordat u begint

Werk alle apparaten bij naar de vereiste software:

• iPhone, iPad of iPod touch met iOS 5.1 of hoger
  • Mac met OS X Lion v10.7.5 of hoger en iPhoto 9.2.2 of Aperture 3.2.3 of hoger
  • Apple TV (2e generatie of hoger) met Apple TV-software 5.0 of hoger
  • Pc met Windows 8 of Windows 7 en iCloud voor Windows (of iCloud-configuratiescherm 3.1 of hoger)

Zorg ervoor dat Mijn fotostream voor alle apparaten is ingeschakeld:

• Tik op de iPhone, iPad of iPod touch op Instellingen > iCloud > Foto’s.
  • Schakel op de Mac Mijn fotostream in iPhoto of in Aperture in.
  • Selecteer op de Apple TV het menu Instellingen > iCloud > Instellingen voor iCloud-foto's.
  • Open op de pc iCloud voor Windows (of iCloud-configuratiescherm) en klik achtereenvolgens op Foto’s of Fotostream en de knop Opties.

Voer de onderstaande stappen uit om foto’s in Mijn fotostream te verwijderen. U kunt ook foto’s in gedeelde albums verwijderen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de app Foto’s.
  2. Tik op het tabblad Albums.
  3. Tik op Mijn fotostream.
  4. Tik op Selecteer.
  5. Tik op een of meer foto’s. U ziet een vinkje bij de geselecteerde foto’s.
  6. Tik op het symbool van de prullenmand. Tik op Verwijder [aantal] foto’s.

Op een Mac met iPhoto of Aperture

1. Open iPhoto of Aperture.
  2. Klik op iCloud in de navigatiekolom en dubbelklik vervolgens op Mijn fotostream.
  3. Selecteer een foto of een reeks foto’s.
  4. Druk op de Delete-toets.
  5. Klik op Verwijder.

Op de Apple TV

1. Kies in Apple TV-software 6.0 of hoger de optie Foto’s in het hoofdmenu. Kies in Apple TV-software 5.0 of lager de optie Fotostream of Internet > Fotostream.
  2. Log in met uw Apple ID als u hierom wordt gevraagd.
  3. Ga met de afstandsbediening naar een foto die u wilt verwijderen.
  4. Houd de selectieknop ingedrukt en kies vervolgens Verwijder foto.

Op een Windows-pc

1. Selecteer in iCloud voor Windows de optie Foto’s in het menu Start. Selecteer in iCloud-configuratiescherm de optie Foto’s in het menu Start.
  2. Dubbelklik op Mijn fotostream.
  3. Selecteer de foto of foto’s die u wilt verwijderen.
  4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Verwijderen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: