Over lokale momentopnamen van Time Machine

Met Time Machine kunt u bestanden van lokale momentopnamen van uw bestanden terugzetten, zelfs wanneer uw Time Machine-reservekopieschijf niet beschikbaar is.

Uw Time Machine-reservekopieschijf is mogelijk niet altijd beschikbaar. Daarom bewaart Time Machine sommige reservekopieën op uw Mac. Deze reservekopieën worden lokale momentopnamen genoemd.

Lokale momentopnamen gebruiken

Als u Time Machine activeert terwijl de reservekopieschijf niet beschikbaar is, maakt Time Machine automatisch gebruik van lokale momentopnamen bij het terugzetten van bestanden. Zorg dat de reservekopieschijf weer verbonden is om nog meer reservekopieën beschikbaar te maken.

Time Machine-venster

Hoe lokale momentopnamen opslagruimte gebruiken

U hoeft zich geen zorgen te maken over hoeveel opslagruimte de lokale momentopnamen in beslag nemen, omdat ze geen gebruikmaken van de schijfruimte die nodig is voor taken zoals het downloaden of kopiëren van bestanden, of de installatie van nieuwe software.

Uw Mac beschouwt de ruimte die door de momentopnamen wordt gebruikt als beschikbare opslagruimte. Ondanks dat zorgt Time Machine ervoor dat de momentopnamen alleen worden opgeslagen op schijven met voldoende vrije ruimte. Daarnaast worden momentopnamen automatisch verwijderd naarmate ze verouderd raken of wanneer de schijfruimte vereist is voor andere zaken.

Als u lokale momentopnamen handmatig wilt verwijderen, kunt u Time Machine uitschakelen. Wacht vervolgens enkele minuten terwijl de bestanden automatisch worden verwijderd. Wanneer u Time Machine weer inschakelt, heeft het de eerder gebruikte reservekopieschijven onthouden.

Hoe vaak worden lokale momentopnamen bewaard?

Time Machine slaat ongeveer een keer per uur een momentopname van uw opstartschijf op en bewaart deze 24 uur lang. Daarnaast wordt een momentopname van de meest recent gemaakte Time Machine-reservekopie bewaard totdat er extra schijfruimte nodig is. In High Sierra of hoger wordt bovendien een extra momentopname opgeslagen voordat er macOS-update wordt geïnstalleerd.