Voorkomen dat apps en vensters opnieuw worden geopend

Apps en hun vensters worden mogelijk automatisch opnieuw geopend wanneer u inlogt bij uw Mac of een app opent. U kunt dit gedrag als volgt beheren.

De instelling in het uitlog- of herstartvenster gebruiken

Wanneer u uitlogt bij uw Mac of deze opnieuw opstart, schakelt u de optie 'Heropen vensters bij opnieuw inloggen' uit wanneer daarom wordt gevraagd.

U kunt ook opstarten in de veilige modus en vervolgens normaal opstarten. Hierdoor wijzigt u de instelling niet, maar de Mac vergeet dan alle vensters die open waren toen u voor het laatst hebt uitgelogd of opnieuw hebt opgestart.

Als u deze instelling hebt uitgeschakeld en een app automatisch blijft openen:

De instelling in algemene voorkeuren gebruiken

Om te voorkomen dat apps hun laatst geopende vensters onthouden, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klikt u op 'Algemeen' en selecteert u vervolgens 'Sluit vensters bij het stoppen van een app'.

U kunt ook de Shift-toets ingedrukt houden terwijl u een app opent. Hierdoor wijzigt u de instelling niet, maar de app vergeet dan alle vensters die open waren toen u de app voor het laatst hebt gestopt.

Als deze stappen niet werken voor een app, heeft de app mogelijk zijn eigen instelling voor het opnieuw openen van vensters. Controleer de voorkeuren of raadpleeg de documentatie van de app, of neem contact op met de ontwikkelaar van de app.