Wallet gebruiken op een iPhone, iPod touch en Apple Watch

Met Wallet kunt u uw creditcards, betaalkaarten en prepaidkaarten, winkelkaarten, instapkaarten, filmkaartjes, kortingsbonnen, klantenkaarten, studentenkaarten en meer op één plek bewaren.

Met Wallet kunt u kaarten op een iPhone gebruiken om in te checken voor een vlucht, tegoedbonnen te verkrijgen en in te wisselen, naar de film te gaan of kortingsbonnen in te wisselen. Kaarten kunnen het tegoed op de kaart van een koffiehuis bevatten, de vervaldatum van een kortingsbon, het nummer van een zitplaats voor een concert en meer. Op sommige scholen in de Verenigde Staten kunt u mogelijk uw studentenkaart gebruiken op iPhone en Apple Watch.

Als u betaalkaarten aan Wallet wilt toevoegen, leest u hier hoe u Apple Pay configureert.

Als u de Wallet-app wilt openen op een iPhone of iPod touch, tikt u op het symbool van de Wallet-app . U kunt ook 'Zoek' gebruiken om de app te vinden.

Als u de Wallet-app wilt openen op een Apple Watch, tikt u op het symbool van de Wallet-app .

Klantenkaart in de Wallet-app

Kaarten toevoegen aan Wallet

Symbool Zet in Apple Wallet

Er zijn verschillende manieren waarop u kaarten kunt toevoegen aan Wallet:

Op een iPhone of iPod touch

• Gebruik apps die Wallet ondersteunen (scrol naar beneden in Wallet, tik op 'Wijzig kaarten' en tik op 'Zoek apps voor Wallet').*
  • Scan een streepjescode of QR-code (scrol naar beneden in Wallet, tik op 'Wijzig kaarten', tik op 'Scan code' en gebruik de camera van uw iPhone om te scannen).*
  • Als u met Apple Pay betaalt bij een ondersteunde verkoper en u krijgt een melding, tik dan op de Wallet-melding.
  • Gebruik Mail of Berichten.
  • Gebruik een webbrowser.
  • Deel via AirDrop.
  • Gebruik een Mac.
  • Maak een iTunes Pass aan.
  • Gebruik de accountbeheerapp voor studenten van uw school voor studentenkaarten.

Als u de optie niet ziet om een pas, ticket of andere kaart toe te voegen aan Wallet, neemt u contact op met de verkoper om er zeker van te zijn dat deze ondersteuning biedt voor kaarten in Wallet.

U moet mogelijk op 'Zet in Apple Wallet' tikken en vervolgens in de rechterbovenhoek van de kaart op 'Voeg toe'. Er kan ook een pop-upvenster worden weergegeven met een knop 'Voeg toe', waarop u kunt tikken om een kaart aan Wallet toe te voegen.

*Als u geen kaarten in Wallet hebt, ziet u 'Wijzig kaarten' mogelijk niet.

Op Apple Watch

• Volg de instructies in de e-mail die de verstrekker van de kaart aan u heeft verstuurd.
  • Als de verstrekker van de kaart een app heeft, opent u deze app.
  • Als u een melding van de verstrekker ontvangt, tikt u op 'Voeg toe'.

Het scherm waarmee u kaarten verwijdert uit Wallet

Kaarten verwijderen uit Wallet

Er zijn verschillende manieren waarop u kaarten kunt verwijderen uit Wallet:

Op een iPhone of iPod touch

1. Scrol naar beneden in Wallet en tik vervolgens op 'Wijzig kaarten'.
  2. Tik op de knop met de pijl.
  3. Tik op 'Verwijder'.

U kunt ook tikken op de kaart die u wilt verwijderen, dan op symbool 'Meer' tikken, naar beneden scrollen en op 'Verwijder kaart' tikken.

Om meerdere kaarten tegelijk te verwijderen:

1. Scrol naar beneden in Wallet en tik vervolgens op 'Wijzig kaarten'.
  2. Tik op  naast de kaart die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder'.

Wanneer u op 'Verwijder' tikt, wordt de kaart ook verwijderd uit Wallet op uw Apple Watch.

Melding op toegangsscherm over kaart in de Wallet-app

Kaarten in Wallet gebruiken

U kunt kaarten in Wallet gebruiken op een iPhone, iPod touch en Apple Watch.

Sommige kaarten verschijnen mogelijk automatisch op basis van de tijd of uw locatie. Wanneer u bijvoorbeeld aankomt op het vliegveld, verschijnt mogelijk uw instapkaart. Als er op uw kaart een symbool voor contactloos betalen staat, kunt u de kaart mogelijk gebruiken waar dit symbool wordt weergegeven.

Symbool voor contactloos betalen

U moet uw apparaat mogelijk ontgrendelen om deze de kaart te laten tonen. Vervolgens scant u de kaart of tikt u erop.

Met iOS 9 en hoger en iPhone 6 of nieuwer1 zijn er twee manieren om een kaart te gebruiken:

• Als u een creditcard, betaalkaart, prepaidkaart, winkelkaart of klantenkaart in Wallet hebt die werkt met Apple Pay, klikt u dubbel op de thuisknop vanaf het toegangsscherm om Wallet te openen. Op iPhone X of nieuwer: klik dubbel op de zijknop.
  • Als u 'Automatische selectie' hebt ingeschakeld voor een klantenkaart, winkelkaart of ticket, tikt u op de kaartmelding of op de kaart in Wallet. Houd vervolgens uw iPhone dicht bij de lezer voor contactloos betalen. U moet mogelijk een identiteitscontrole uitvoeren met Touch ID of Face ID.

Op Apple Watch

• Als u een contactloze kaart hebt en er verschijnt een melding, tik dan op de melding om meer details te bekijken.
  • Als er geen melding verschijnt, klik dan dubbel op de zijknop en houd de Apple Watch een paar centimeter van de lezer, met het display gericht naar de lezer.

Scherm om instellingen van een kaart te wijzigen in Wallet-app

Kaartopties kiezen in Wallet

U kunt uw kaartinstellingen wijzigen in Wallet op een iPhone en iPod touch.

Tik achtereenvolgens op een kaart en op de knop 'Meer' symbool 'Meer' om instellingen en meer informatie te zien. Vanaf hier kunt u:

• De kaart verwijderen uit Wallet.
  • Een kaart delen Niet alle kaarten kunnen worden gedeeld.
  • De kaart bijwerken door omlaag te vegen om deze te vernieuwen.
  • De app die bij de kaart hoort, openen of installeren.
  • 'Automatische updates' in- of uitschakelen om de kaart toestemming te geven om updates van de verstrekker te ontvangen.
  • 'Toon op toegangsscherm' in- of uitschakelen om de kaart te tonen op basis van tijd of locatie.
  • 'Automatische selectie' in- of uitschakelen zodat een kaart wordt geselecteerd wanneer erom wordt gevraagd.

Er wordt mogelijk ook nuttige informatie getoond op het informatiescherm, zoals contactgegevens van de verkoper.

Als u de plaats van een kaart in de rangschikking wilt wijzigen, sleept u deze naar een nieuwe plaats. De wijziging wordt op al uw apparaten doorgevoerd. U kunt ook een kaart naar de voorkant van uw stapel kaarten in Wallet slepen om het de standaardkaart voor Apple Pay te maken.

Kaartmeldingen ontvangen

U kunt meldingen ontvangen voor zaken als vluchtupdates of uitverkopen van winkels in de buurt op een iPhone, iPod touch en Apple Watch.2

Op een iPhone of iPod touch

1. Open Wallet en tik dan op uw kaart.
  2. Tik op symbool 'Meer'.
  3. Tik op de knop 'Meldingen' om meldingen in of uit te schakelen voor die kaart.

Als u meldingen wilt inschakelen voor al uw kaarten, gaat u naar 'Instellingen' > 'Meldingen' > 'Wallet'. Schakel 'Sta meldingen toe' in en schakel vervolgens de waarschuwingen in die u wilt ontvangen.

Op Apple Watch

Volg deze stappen als u meldingen van Wallet wilt ontvangen, waaronder meldingen bij wijzigingen van een kaart (zoals een gatewijziging op een instapkaart):

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Selecteer de tab 'Mijn Watch', scrol omlaag en tik dan op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op 'Match iPhone' onder 'Meldingen'.

Hulp krijgen

Als de kaart niet op het toegangsscherm verschijnt terwijl u dat wel verwacht, opent u Wallet en selecteert u de kaart om deze te scannen. Als een kaart niet wordt weergegeven, kan dat verschillende oorzaken hebben:

• Locatievoorzieningen is uitgeschakeld.
  • De functie 'Toon op toegangsscherm' is uitgeschakeld voor die kaart.
  • De verkoper biedt geen ondersteuning voor deze functie.

1. Om Apple Pay te gebruiken voor aankopen in winkels in Japan, hebt u een iPhone 8 of iPhone 8 Plus of nieuwer nodig. U kunt ook een in Japan gekochte iPhone 7 of iPhone 7 Plus gebruiken. Lees hier hoe u kunt bepalen of uw apparaat in Japan is gekocht.

2. Sommige verkopers staan meldingen mogelijk niet toe.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.