Instapkaarten, tickets en andere kaarten toevoegen, gebruiken en delen in Apple Wallet

Met de Wallet-app kunt u instapkaarten, bioscooptickets, coupons, klantenkaarten en meer toevoegen en gebruiken. U kunt bepaalde kaarten en tickets ook delen.

Een instapkaart, ticket of andere kaart toevoegen aan Apple Wallet op een iPhone

1. Open de app, e-mail, melding of andere communicatie die uw instapkaart, ticket of andere kaart bevat.
  2. Tik op 'Zet in Apple Wallet'.
    De knop 'Zet in Apple Wallet'
  3. Volg de instructies op het scherm.
  4. Tik zo nodig op 'Voeg toe' in de rechterbovenhoek.

Als u geen optie ziet om uw instapkaart, ticket of andere kaart aan de Wallet-app toe te voegen, neemt u contact op met de verkoper of het bedrijf dat de kaart heeft uitgegeven om na te vragen of het toevoegen van kaarten aan de Wallet-app wordt ondersteund.

Wanneer u een instapkaart, ticket of andere kaart toevoegt aan de Wallet-app op uw iPhone, wordt deze automatisch toegevoegd aan de Wallet-app op uw gekoppelde Apple Watch.

Lees hoe u een kaart of ticket verwijdert uit de Wallet-app.

Een instapkaart, ticket of andere kaart gebruiken in Apple Wallet

Wanneer u een instapkaart, ticket of andere kaart toevoegt aan de Wallet-app, kunt u deze gebruiken met uw iPhone of Apple Watch.

Een klantenkaart van Panera in Apple Wallet

Een instapkaart, ticket of andere kaart gebruiken op een iPhone

1. Open uw kaart:
    • Als u een melding ontvangt, moet u hierop tikken. Verifieer met Face ID, Touch ID of uw toegangscode als erom wordt gevraagd.
    • Druk anders tweemaal op de zijknop (iPhone met Face ID) of tweemaal op de thuisknop (iPhone met Touch ID). Verifieer met Face ID, Touch ID of uw toegangscode als erom wordt gevraagd.
  2. Tik, indien nodig, op uw standaard betaalkaart om uw andere kaarten te bekijken. Tik vervolgens op uw instapkaart, ticket of andere kaart en voer de authenticatie uit.
  3. Scan of tik op uw iPhone bij de contactloze lezer of toon deze aan de controleur.

Een instapkaart, ticket of andere kaart gebruiken op een Apple Watch

1. Open uw kaart:
    • Als u een melding ontvangt, moet u hierop tikken.
    • Druk anders tweemaal op de zijknop en scrol daarna naar beneden om uw instapkaart, ticket of andere kaart te vinden die u wilt gebruiken en tik erop.
  2. Scan of tik op het beeldscherm van uw Apple Watch bij de contactloze lezer of toon deze aan de controleur.

Misschien kunt u de Express-modus gebruiken bij bepaalde kaarten en tickets in de Wallet-app.

Het kan zijn dat u uw apparaat moet ontgrendelen om uw kaart of ticket weer te geven voordat u scant of erop tikt.

Een kaart of ticket delen in Apple Wallet

Sommige kaarten en tickets in de Wallet-app kunt u delen met andere iPhone- of Apple Watch-gebruikers.

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op de kaart of ticket die u wilt delen.
  3. Tik op de knop 'Meer' Meer-symbool met drie punten en vervolgens op 'Kaartdetails'. Als u in plaats daarvan een Info-knop  ziet, hebt u mogelijk niet de optie om te delen vanuit de Wallet-app.
  4. Tik op het symbool 'Deel' Deel-knop met een pijl

Als u het deelsymbool niet ziet, staat de uitgever van de kaart of ticket delen in de Wallet-app niet toe. Kijk in de app of op de website van de uitgever om te zien of deze opties biedt om een kaart of ticket te delen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.