Wallet gebruiken op een iPhone of iPod touch

Met Wallet kunt u uw creditcards, bankpassen en vooruitbetaalde kaarten, winkelkaarten, instapkaarten, bioscoopkaartjes, coupons, tegoedbonnen en meer op één plek bewaren.

Met Wallet kunt u kaarten op een iPhone gebruiken om in te checken voor een vlucht, tegoedbonnen te verkrijgen en in te wisselen, naar de film te gaan of kortingsbonnen in te wisselen. Kaarten kunnen nuttige informatie bevatten zoals het tegoed op de kaart van een koffiehuis, de vervaldatum van een kortingsbon, het nummer van een zitplaats voor een concert en meer.

Met iPhone 6 en iPhone 6 Plus of hoger kunt u ook creditcards en bankpassen toevoegen aan Wallet om aankopen met Apple Pay te doen. Lees meer over de configuratie van Apple Pay.

Kaarten toevoegen

U kunt op meerdere manieren kaarten toevoegen aan Wallet:

• Via apps met ondersteuning voor Wallet
  • Via Mail of Berichten
  • Via een webbrowser
  • Door een streepjescode te scannen
  • Via delen met AirDrop
  • Via de Mac
  • Door op een Wallet-melding te tikken die u hebt gekregen bij betaling met Apple Pay bij een aangesloten winkelier

Als u geen optie ziet om een kaart, ticket of andere service aan Wallet toe te voegen, neemt u contact op met de verkoper om er zeker van te zijn dat deze ondersteuning biedt voor Wallet-kaarten.

Kaarten gebruiken

Sommige kaarten verschijnen automatisch op het juiste moment of de juiste locatie, omdat ze tijd- of locatiegegevens bevatten. Wanneer u bijvoorbeeld aankomt in de luchthaven, verschijnt uw instapkaart. Versleep de schuifknop op het apparaat om het te ontgrendelen zodat uw kaart wordt weergegeven en kan worden gescand.

Met iOS 9 en hoger en uw iPhone 6 of hoger hebt u twee snelle manieren om een kaart te gebruiken:

• Als u een creditcard, bankpas, vooruitbetaalde kaart of winkelkaart in Wallet hebt staan, of een tegoedbon die werkt met Apple Pay, opent u Wallet door te dubbelklikken op de thuisknop.
  • Als u 'Automatische selectie' hebt ingeschakeld voor een klantenkaart of winkelkaart, kunt u die kaart gebruiken door de iPhone met uw vinger op de Touch ID bij de contactloze lezer van de winkelier te houden.

Als u automatische meldingen voor bijvoorbeeld vluchtwijzigingen of kortingsbonnen en speciale aanbiedingen in winkels in de buurt wilt ontvangen, volgt u deze stappen:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Berichtgeving' > 'Wallet'.
  2. Schakel meldingen of stroken in.

Instellingen van een kaart wijzigen

Tik achtereenvolgens op een kaart en op infosymbool op de kaart om instellingen en extra informatie weer te geven. Op het infoscherm kunt u het volgende doen:

• Een kaart verwijderen
  • Een kaart delen
  • Een kaart bijwerken door omlaag te vegen om deze te vernieuwen
  • De app die bij de kaart hoort openen of installeren
  • Automatische updates in- of uitschakelen
  • 'Toon op toegangsscherm' in- of uitschakelen
  • 'Automatische selectie' in- of uitschakelen voor kaarten die met Apple Pay werken

Op het infoscherm ziet u ook andere nuttige informatie over de kaart, zoals de contactgegevens van de verkoper die de kaart heeft uitgegeven.

Kaarten herschikken

Als u de rangschikking van de kaarten wilt wijzigen, houdt u uw vinger op een kaart en sleept u deze naar een nieuwe locatie. In iOS 7 of hoger wordt deze wijziging op al uw apparaten doorgevoerd.

Met iOS 9 of hoger kunt u een kaart vooraan uw creditcards, bankpassen en vooruitbetaalde kaarten in Wallet slepen om die als standaardkaart voor Apple Pay te kiezen.

iTunes Pass gebruiken

U kunt geld aan de Apple ID toevoegen om snel aankopen te doen in de iTunes Store, App Store en iBooks Store zonder de fysieke pas of kaart erbij te moeten pakken.

Als u iTunes Pass aan Wallet wilt toevoegen, gaat u naar 'App Store' > 'Wissel in' > 'Aan de slag met iTunes Pass'. Nu kunt u geld aan de iTunes Pass toevoegen. In de meeste landen en regio's kunt u ook in de Apple Stores geld aan de iTunes Pass toevoegen.

Hulp krijgen

Als de kaart niet op het toegangsscherm verschijnt terwijl u dat wel verwacht, opent u Wallet en selecteert u de kaart om deze te scannen. Als een kaart niet wordt weergegeven, kan dat verschillende oorzaken hebben:

• Locatievoorzieningen is uitgeschakeld.
  • De functie 'Toon op toegangsscherm' is voor die kaart uitgeschakeld.
  • De winkelier biedt geen ondersteuning voor deze functie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.