Een gebruikersaccount verbergen in macOS Sierra

Als u een gebruiker wilt helpen, maar niet wilt dat deze bij het inloggen uw gebruikersaccount kan zien, leest u hier hoe u kunt voorkomen dat een gebruikersaccount wordt weergegeven in het inlogscherm van macOS.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders. Als u denkt dat deze kwestie voor u consequenties heeft, neemt u contact op met de systeembeheerder van uw bedrijf of school.

Voorkomen dat een gebruikersaccount wordt weergegeven in het inlogscherm van macOS

1. Log in als beheerder.

2. Gebruik dit Terminal-commando. Geef in plaats van 'hiddenuser' de verkorte naam op van de gebruiker die u wilt verbergen:

sudo dscl . create /Users/hiddenuser IsHidden 1

De gebruikersaccount wordt ook verborgen in 'Systeemvoorkeuren' de volgende keer dat dit venster wordt geopend. Deze opdracht kan niet worden gebruikt met de gastgebruikersaccount. De gastgebruikersaccount beheren.

Een verborgen gebruikersaccount weergeven

Als u de verborgen gebruiker alsnog wilt laten weergeven, stelt u het kenmerk 'IsHidden' van de gebruiker in op 0:

sudo dscl . create /Users/hiddenuser IsHidden 0

U kunt het kenmerk 'IsHidden' ook verwijderen.

De thuismap en het delingspunt verbergen

U kunt de thuismap van de verborgen gebruiker verplaatsen naar een locatie die niet in de Finder verschijnt. Ook kunt u het delingspunt van de map 'Public' van de gebruiker verwijderen.

Met dit commando verplaatst u de thuismap van 'hiddenuser' naar /var, een verborgen directory:

sudo mv /Users/hiddenuser /var/hiddenuser

Met dit commando werkt u de record van de gebruiker 'hiddenuser' bij naar het nieuwe pad van de thuismap in /var:

sudo dscl . create /Users/hiddenuser NFSHomeDirectory /var/hiddenuser

Met dit commando verwijdert u het delingspunt van de map 'Public' voor de gebruiker met de lange naam 'Hidden User':

sudo dscl . delete "/SharePoints/Hidden User's Public Folder"