Een gebruikersaccount verbergen in macOS

Als u een gebruiker wilt helpen, maar niet wilt dat deze bij het inloggen uw gebruikersaccount kan zien, leest u hier hoe u kunt voorkomen dat een gebruikersaccount wordt weergegeven in het inlogvenster van macOS.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders. Als u denkt dat deze kwestie consequenties voor u heeft, neemt u contact op met de systeembeheerder van uw bedrijf of school.

Voorkomen dat een gebruikersaccount wordt weergegeven in het inlogvenster van macOS

1. Log in met een beheerdersaccount.

2. Gebruik dit Terminal-commando. Geef het volgende op, in plaats van de verkorte naam van de gebruiker die u wilt verbergen hiddenuser:

sudo dscl . create /Users/hiddenuser IsHidden 1

De gebruikersaccount wordt ook verborgen in 'Systeemvoorkeuren' de volgende keer dat dit venster wordt geopend. Deze opdracht kan niet worden gebruikt met de gastgebruikersaccount. Lees hier hoe u de gastgebruikersaccount beheert.

Als FileVault is ingeschakeld, kan er nog steeds een verborgen gebruiker verschijnen in het eerste inlogvenster wanneer u uw computer aanzet of herstart.

Een verborgen gebruikersaccount weergeven

Als u wilt dat de verborgen gebruiker weer in het inlogvenster verschijnt, stelt u het IsHidden-kenmerk van de gebruiker in op 0:

sudo dscl . create /Users/hiddenuser IsHidden 0

U kunt het kenmerk 'IsHidden' ook verwijderen.

De thuismap en het delingspunt verbergen

Met dit commando verbergt u de thuismap '/Users/hiddenuser':

sudo chflags hidden /Users/hiddenuser

Met dit commando verwijdert u het delingspunt van de map 'Public' voor de gebruiker met de lange naam 'Hidden User':

sudo dscl . delete "/SharePoints/Hidden User’s Public Folder"