E-mailinstellingen die u wellicht bij uw e-mailaanbieder moet opvragen

Als u wordt gevraagd handmatig e-mailinstellingen op te geven in Mail, moet u mogelijk het accounttype, het adres van de mailserver en andere gegevens opgeven die in dit artikel worden vermeld.

Voor Mail worden automatisch de juiste instellingen voor veel e-mailservices gebruikt. Daarom hebt u meestal niet meer nodig dan uw e-mailadres en wachtwoord om een e-mailaccount te configureren op uw Mac of uw iPhone, iPad of iPod touch. Als er meer informatie nodig is voor Mail, vraagt u de instellingen uit dit artikel op bij uw e-mailaanbieder. U kunt het artikel afdrukken en de kolom met instellingen invullen met de informatie die u nodig hebt.

Naam van instelling      Instelling      Beschrijving
Volledige naam   Kies de afzendernaam die u wilt laten weergeven wanneer u berichten verzendt. Bijvoorbeeld: Jan de Boer.
E-mailadres   Uw e-mailadres voor dit account, bijvoorbeeld 'jdeboer@example.com'.
Serverinstellingen voor inkomende e-mail
Deze instellingen zijn bedoeld voor het downloaden van berichten (het ontvangen van e-mail) van de mailserver van uw e-mailaanbieder.
Accounttype   U kunt kiezen tussen 'IMAP'*, 'Exchange IMAP' of 'Exchange EWS1'. Uw e-mailaanbieder kan u vertellen welke optie u moet kiezen. Als u een Microsoft Exchange-account gebruikt, bekijkt u de configuratie-instructies voor Exchange voor Mac of iPhone, iPad en iPod touch.
Beschrijving   Kies de naam die u in Mail voor uw account wilt gebruiken, bijvoorbeeld 'Werk', 'School' of 'Yahoo'.
Server inkomende e-mail (hostnaam)
  De hostnaam van de server voor inkomende e-mail, bijvoorbeeld 'mail.example.com'.
Gebruikersnaam   Uw gebruikersnaam voor deze account, bijvoorbeeld 'jdeboer'. Voor sommige e-mailaanbieders gebruikt u uw volledige e-mailadres als gebruikersnaam.
Wachtwoord   Het e-mailwachtwoord dat u gebruikt om in te loggen bij uw account.
Poort
  Het poortnummer dat wordt gebruikt voor de server voor inkomende e-mail. Veelgebruikte poortnummers voor inkomende e-mail zijn 143 en 993 voor IMAP-accounts, en 110 en 995 voor POP-accounts.
Identiteitscontrole   U kunt kiezen tussen 'Wachtwoord', 'MD5', 'NTLM', 'Kerberos' of 'Geen'. Uw e-mailaanbieder kan u vertellen welke optie u moet kiezen.
SSL gebruiken?

Biedt de server voor inkomende e-mail ondersteuning voor codering via SSL (Secure Sockets Layer) of TLS (Transport Layer Security)?
Serverinstellingen voor uitgaande e-mail (SMTP)
Deze instellingen zijn bedoeld voor het uploaden van berichten (het verzenden van e-mail) naar de mailserver van uw e-mailaanbieder.
Server uitgaande e-mail (SMTP)
  De hostnaam van de uitgaande SMTP-server (Simple Mail Transfer Protocol), bijvoorbeeld 'smtp.example.com'.
Poort

Het poortnummer dat wordt gebruikt voor de server voor uitgaande e-mail. Veelgebruikte poortnummers voor uitgaande e-mail zijn 25, 465 en 587.
SSL gebruiken?   Biedt de server voor uitgaande e-mail ondersteuning voor codering via SSL of TLS?
Identiteitscontrole   U kunt kiezen tussen 'Wachtwoord', 'MD5', 'NTLM', 'Kerberos' of 'Geen'. Uw e-mailaanbieder kan u vertellen welke optie u moet kiezen. Als u 'Geen' selecteert, hebt u mogelijk de onderstaande aanvullende instellingen nodig om e-mail te verzenden wanneer u een ander netwerk gebruikt, zoals dat van een wifihotspot of internetcafé.
Serverinstellingen voor uitgaande e-mail (SMTP) wanneer u een ander netwerk gebruikt
Vraag deze instellingen voor andere netwerken alleen op als uw aanbieder geen identiteitscontrole voor uitgaande e-mail gebruikt.
Server uitgaande e-mail (SMTP)   De hostnaam van de server voor uitgaande e-mail, bijvoorbeeld 'smtp.example.com'.
Poort   Het poortnummer dat wordt gebruikt voor de server voor uitgaande e-mail.
SSL gebruiken?   Biedt de server voor uitgaande e-mail ondersteuning voor codering via SSL of TLS?
Identiteitscontrole   U kunt kiezen tussen 'Wachtwoord', 'MD5', 'NTLM', 'Kerberos' of 'Geen'. Uw e-mailaanbieder kan u vertellen welke optie u moet kiezen.

* IMAP (Internet Message Access Protocol) is de beste optie als u uw e-mail controleert op verschillende apparaten, omdat uw berichten worden opgeslagen bij uw e-mailaanbieder totdat u ze verwijdert. Zolang uw apparaten verbinding kunnen maken met uw e-mailservice, blijft uw e-mailpostvak hetzelfde op elk apparaat. Als u POP (Post Office Protocol) gebruikt op meer dan één apparaat, worden wijzigingen niet op elk apparaat weergegeven. Nieuwe berichten die op het ene apparaat binnenkomen, komen mogelijk niet binnen op uw andere apparaten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.