Het AirPort-configuratieprogramma meldt dat uw Apple ID of wachtwoord fout is na het inschakelen van de twee-staps-verificatie

Als u na het inschakelen van de twee-staps-verificatie voor uw Apple ID het AirPort-configuratieprogramma gebruikt om Terug naar mijn Mac op het AirPort-basisstation in te stellen, verschijnt dit bericht in het AirPort-configuratiescherm:

‘Een Apple ID of wachtwoord is onjuist of de identiteitscontrole is mislukt. Geef de juiste Apple ID en het juiste wachtwoord op en probeer het opnieuw.’

Dit gebeurt zelfs als u de juiste Apple ID en het juiste wachtwoord hebt ingevoerd.

1. Stop het AirPort-configuratieprogramma als het is geopend.
  2. Klik op het menu Apple () en kies ‘Systeemvoorkeuren’. Klik vervolgens op iCloud.
  3. Log in bij iCloud met uw Apple ID en wachtwoord.
  4. Zodra u bent ingelogd bij uw iCloud-account, kunt u AirPort-configuratieprogramma gebruiken en Terug naar mijn Mac instellen.