Bureaubladafbeeldingen bewaard op externe schijven worden mogelijk niet weergegeven op een Mac

Als de gekozen bureaubladafbeelding op een externe schijf is bewaard, verschijnt de volgende keer dat u inlogt mogelijk een andere afbeelding.

Nadat u bij de Mac bent ingelogd, zijn externe schijven pas na enkele ogenblikken beschikbaar. Daarom worden bureaubladafbeeldingen die op externe schijven zijn bewaard mogelijk niet automatisch geladen wanneer het bureaublad verschijnt. De Mac gebruikt dan een van de bureaubladafbeeldingen die bij uw Mac zijn meegeleverd.

Voor het beste resultaat gebruikt u bureaubladafbeeldingen die op de interne harde schijf zijn bewaard. U kunt bijvoorbeeld afbeeldingen kopiëren naar de map Afbeeldingen in de thuismap en vervolgens de voorkeuren voor Bureaublad en schermbeveiliging gebruiken om afbeeldingen uit die map te kiezen:

1. Kies in het Apple-menu de optie 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Bureaublad en schermbeveiliging'.
  2. Klik op het tabblad Bureaublad.
  3. Selecteer de map Afbeeldingen in de lijst met mappen aan de linkerkant. De afbeeldingen in die map verschijnen aan de rechterkant.
    Als u de map met uw afbeeldingen niet ziet, klikt u op de plusknop   en kiest u de map.
  4. Klik op de afbeelding die u als bureaubladafbeelding wilt gebruiken.