Hulp bij 'Terug naar mijn Mac'

Als u macOS High Sierra en ouder gebruikt en u hebt hulp nodig bij het gebruik van 'Terug naar mijn Mac', volg dan deze stappen.

'Terug naar mijn Mac' is vanaf macOS Mojave niet meer beschikbaar. Lees hier hoe u in plaats daarvan iCloud Drive, schermdeling en Apple Remote Desktop gebruikt.

De instellingen en verbindingen controleren

Kies op al uw computers het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren'. Klik vervolgens op 'iCloud' en controleer de volgende instellingen:

• Zorg ervoor dat u met uw huidige Apple ID bent ingelogd bij iCloud. Als u uw wachtwoord hebt gewijzigd maar niet hebt bijgewerkt in de iCloud-voorkeuren van een van de computers, kan geen verbinding worden gemaakt via 'Terug naar mijn Mac'.
  • Zorg ervoor dat het selectievakje voor 'Terug naar mijn Mac' is ingeschakeld en bekijk eventuele statusberichten die mogelijk worden weergegeven. Indien 'Terug naar mijn Mac' al is geselecteerd, deselecteert u het en selecteert u het nogmaals.

Op de Mac waarmee u verbinding probeert te maken:

• Zorg ervoor dat in het voorkeurenpaneel 'Energiestand' de Mac niet is ingesteld om in de sluimerstand te gaan. Stel de computer zodanig in dat de sluimerstand wordt uitgeschakeld voor netwerktoegang of nooit wordt geactiveerd.
  • Zorg ervoor dat u schermdeling naar behoren configureert als u het scherm probeert te delen.
  • Zorg ervoor dat u bestandsdeling naar behoren configureert als u bestanden probeert te delen.

Op het AirPort-basisstation of de router:

Uw 'Terug naar mijn Mac'-toetsen bijwerken

1. Open Sleutelhangertoegang. U vindt dit in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.
  2. Kies 'Systeem' in de lijst met sleutelhangers links.
  3. Klik op de kolomkop 'Soort' om de lijst te sorteren op soort.
  4. Selecteer alle sleutels van de soort 'Sleutel voor Terug naar mijn Mac'.
  5. Verwijder de geselecteerde sleutels. Voer het wachtwoord van de beheerder in wanneer u hierom wordt gevraagd.
  6. Stop Sleutelhangertoegang.
  7. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'. Deselecteer 'Terug naar mijn Mac'.
  8. Herstart vervolgens uw Mac
  9. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'. Selecteer 'Terug naar mijn Mac'.

Neem contact op met iCloud Support

Als u 'Terug naar mijn Mac' nog steeds niet kunt gebruiken, neemt u contact op met iCloud Support. U hebt de volgende informatie nodig: