GarageBand ’11 (v6.0.5): basismateriaal is niet beschikbaar

Als GarageBand ’11 (v6.0.5) na GarageBand voor Mac (v10.x) wordt geïnstalleerd, is het basismateriaal voor GarageBand mogelijk niet beschikbaar.

Verwijder GarageBand voor Mac, installeer GarageBand ’11 (v6.0.5) en installeer GarageBand voor Mac opnieuw:

1. Verplaats GarageBand voor Mac (v10.x) van de map Programma’s naar de prullenmand. U wordt mogelijk gevraagd een beheerderswachtwoord in te voeren.
  2. Open op het bovenste niveau van de harde schijf de map Bibliotheek en open vervolgens de map Application Support. Sleep de map GarageBand naar de prullenmand. U wordt mogelijk gevraagd een beheerderswachtwoord in te voeren.
  3. Maak de prullenmand leeg maar controleer eerst of deze niets bevat dat u wilt behouden. Verwijder alle items die u wilt behouden en maak vervolgens de prullenmand leeg (kies Finder > Leeg prullenmand).
  4. Open de Mac App Store en zorg ervoor dat u bent ingelogd bij de Mac App Store met de Apple ID die u hebt gebruikt om GarageBand ’11 (v6.0.5) aan te schaffen. Deze stap is geschikt zelfs als u GarageBand oorspronkelijk vanaf een schijf hebt geïnstalleerd.
  5. Klik op Aankopen in de knoppenbalk van de Mac App Store en zoek GarageBand ’11 (v6.0.5) in de lijst met aangeschafte apps. Als u de app niet ziet in de lijst, controleert u of deze is verborgen.
  6. Klik op Installeer om GarageBand ’11 (v6.0.5) te downloaden en te installeren.
  7. Wanneer de installatie is voltooid, opent u GarageBand en wacht u tot het basismateriaal is gedownload en geïnstalleerd. U wordt mogelijk gevraagd een beheerderswachtwoord in te voeren.
  8. Stop GarageBand, ga vervolgens terug naar de Mac App Store en zorg ervoor dat u bent ingelogd met de Apple ID waarmee u GarageBand voor Mac (v10.x) hebt aangeschaft.
  9. Klik op Aankopen in de knoppenbalk van de Mac App Store en zoek GarageBand (zonder versienummer) in de lijst met aangeschafte apps. Als u de app niet ziet in de lijst, controleert u of deze is verborgen.
  10. Klik op Installeer om GarageBand voor Mac (v10.x) te downloaden en te installeren. GarageBand ’11 (v6.0.5) wordt verplaatst naar de map GarageBand ’11 (v6.0.5) in de map Programma’s.
  11. Als u eerder extra materiaal voor GarageBand hebt aangeschaft, opent u GarageBand en kiest u Herstel aankoop in het menu GarageBand.