OSX Mavericks: de invoermethode Kotoeri (Japans) lijkt soms onjuiste tekens te genereren

Als u in Mavericks meer dan één invoermethode hebt geselecteerd, ondervindt u mogelijk één of meerdere van de volgende problemen:

• Wanneer zowel Kotoeri als een andere taal zijn ingesteld als invoermethoden via het toetsenbord, gebruikt de invoerbron de instellingen van het JIS-toetsenbord (Japan Industry Standards) mogelijk niet goed.
  • OS X aanvaardt het wachtwoord van de schermbeveiliging niet, zelfs als het lijkt dat u het wachtwoord juist invoert.

In OS X Mavericks gebruikt Kotoeri de Latijnse toetsenbordweergave in de hierboven vermelde vensters wanneer Japanse tekst wordt getypt. Dit veroorzaakt verschillen in de toetsenbordweergave wanneer meerdere talen als invoerbronnen worden ingeschakeld. Als bijvoorbeeld Kotoeri en Frans als invoerbron zijn ingeschakeld, registreert een Japans toetsenbord de toets ‘Q’ als een ‘A’.

Als u dit wilt verhelpen, schakelt u alle talen behalve Japans uit op het tabblad Invoerbronnen van het paneel Toetsenbord in Systeemvoorkeuren.