OS X Mavericks: de invoermethode Kotoeri (Japans) lijkt soms onjuiste tekens te genereren

Als u in Mavericks meer dan één invoermethode hebt geselecteerd, ondervindt u mogelijk één of meerdere van de volgende problemen:

• Wanneer zowel Kotoeri als een andere taal zijn ingesteld als invoermethoden via het toetsenbord, gebruikt de invoerbron de instellingen van het JIS-toetsenbord (Japan Industry Standards) mogelijk niet goed.
  • OS X accepteert het wachtwoord van de schermbeveiliging niet, zelfs als u het wachtwoord correct lijkt te hebben ingevoerd.
Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

In OS X Mavericks gebruikt Kotoeri de Latijnse toetsenbordweergave in de hierboven vermelde vensters wanneer Japanse tekst wordt getypt. Dit veroorzaakt verschillen in de toetsenbordweergave wanneer meerdere talen als invoerbron zijn ingeschakeld. Als bijvoorbeeld Kotoeri en Frans als invoerbron zijn ingeschakeld, registreert een Japans toetsenbord de toets 'Q' als een 'A'.

Als u dit wilt verhelpen, schakelt u alle talen behalve Japans uit op het tabblad 'Invoerbronnen' van het paneel 'Toetsenbord' in Systeemvoorkeuren.