Als u tijdens het bellen of luisteren naar de voicemail de spreker niet kunt verstaan of als het geluid niet duidelijk is op uw iPhone

Als u de stem van een persoon niet duidelijk kunt horen, als u gekraak of ruis hoort of als u problemen hebt met de geluidskwaliteit tijdens een gesprek of wanneer u uw voicemail beluistert op de iPhone, kunt u hier lezen wat u kunt doen.

Volume en ontvanger van de iPhone

Verhoog het volume

Pas tijdens een gesprek het volume aan met de volumeknoppen. Controleer of u de volume-indicator ziet op het scherm wanneer u op de volumeknoppen drukt.

Controleer de aansluitingen

Als er een headset is aangesloten op de iPhone, hoort u niets via de ontvanger van de iPhone en kunt u de luidsprekertelefoon ook niet gebruiken. Volg deze stappen en voer na elke stap een test uit.

1. Zorg ervoor dat niets is aangesloten op de koptelefoonaansluiting of de dockconnector.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en schakel Bluetooth uit.

Maak de ontvanger vrij en/of schoon

De ontvanger van de iPhone werkt niet naar behoren als deze geblokkeerd of vuil is.

Volg deze stappen en voer na elke stap een test uit:

• Zorg ervoor dat de ontvanger niet wordt geblokkeerd (bijvoorbeeld door een hoesje of beschermfolie).
    Als u een nieuwe iPhone hebt, verwijdert u de plastic folie op de voor- en achterkant van het apparaat.
  • Controleer of de opening van de ontvanger verstopt of vuil is. Maak de opening van de ontvanger indien nodig schoon met een zacht borsteltje. Het borsteltje moet schoon en droog zijn.
  • Schakel tijdens het bellen de luidsprekertelefoon in. Als u nu nog steeds niets hoort, ligt het mogelijk aan het netwerk of de ontvangst. Probeer op een later tijdstip of vanaf een andere locatie te bellen.

Start de iPhone opnieuw op en werk deze bij

1. Start de iPhone opnieuw op en probeer het opnieuw.
  2. Als u nog steeds niets hoort of de geluidskwaliteit laag blijft, werkt u de iPhone bij naar de nieuwste iOS-versie.

Meer hulp

Als u deze stappen hebt uitgevoerd en u nog steeds geen geluid hoort of de geluidskwaliteit op de iPhone laag blijft, neemt u contact op met Apple Support.

Lees hier wat u kunt doen als uw microfoon niet werkt of als mensen u tijdens een gesprek niet kunnen horen.