Als u tijdens het bellen of luisteren naar de voicemail niemand hoort of als het geluid niet duidelijk is op een iPhone

Als u de stem van een persoon niet duidelijk kunt horen, of als u gekraak of ruis hoort of als u problemen hebt met de geluidskwaliteit terwijl u een gesprek voert of naar uw voicemail op uw iPhone luistert, kunt u hier lezen wat u kunt doen.

Volume en ontvanger van de iPhone

Het volume luider zetten

Pas tijdens een gesprek het volume aan met de volumeknoppen. Controleer of u de volume-indicator ziet op het scherm wanneer u op de volumeknoppen drukt.

De aansluitingen controleren

Als een headset is aangesloten op de iPhone, hoort u niets via de ontvanger van de iPhone en kunt u de luidsprekertelefoon ook niet gebruiken. Volg deze stappen en voer na elke stap een test uit.

1. Zorg ervoor dat niets is aangesloten op de koptelefoonaansluiting of de dockconnector.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en schakel Bluetooth uit.

De ontvanger vrijmaken

De ontvanger van de iPhone werkt niet naar behoren als deze geblokkeerd of vuil is.

Volg deze stappen en voer na elke stap een test uit:

• Zorg ervoor dat de ontvanger niet wordt geblokkeerd (door bijvoorbeeld een hoesje of beschermfolie).
    Als u een nieuwe iPhone hebt, verwijdert u de plastic folie op de voor- en achterkant van het apparaat.
  • Controleer of de opening van de ontvanger geblokkeerd of vuil is. Maak de opening van de ontvanger indien nodig schoon met een schone, kleine, droge en zachte borstel. Zorg ervoor dat de borstel schoon en droog is.
  • Schakel tijdens het bellen de luidsprekertelefoon in. Als u nog niets hoort, ligt het probleem mogelijk bij het netwerk of de ontvangst. Probeer later of vanaf een andere locatie te bellen.

Opnieuw opstarten en bijwerken

1. Start de iPhone opnieuw op en probeer het opnieuw.
  2. Als u nog steeds niets hoort of de geluidskwaliteit laag blijft, werkt u de iPhone bij naar de nieuwste iOS-versie.

Meer hulp

Als u deze stappen hebt uitgevoerd en u nog steeds geen geluid hoort of de geluidskwaliteit op de iPhone laag blijft, neemt u contact op met Apple Support.

Leer wat u kunt doen als uw microfoon niet werkt of als mensen u niet kunnen horen terwijl u bezig bent met een gesprek.