Als u geen of vervormd geluid uit de luidspreker van een iPhone, iPad of iPod touch hoort

Hulp bij de luidspreker van uw iOS-apparaat

Voordat u de volgende stappen uitvoert, controleert u eerst of de luidspreker werkt: schuif in 'Instellingen' > 'Horen en voelen' de schuifknop 'Beltoon en meldingen' enkele malen op en neer>.

• Als u geen geluid hoort, is er misschien onderhoud aan de luidspreker nodig. Neem contact op met Apple Support.
  • Als u wel geluid hoort, volgt u de stappen hieronder en controleert u het geluid na elke stap.

Controleer de geluidsinstellingen

Als het apparaat een schakelaar voor het belsignaal heeft, schuift u deze naar voren, in de richting van het display, zodat er geen oranje meer te zien is bij de knop.

Open 'Instellingen' > 'Niet storen' en controleer of 'Niet storen' is uitgeschakeld. Als u een iPad gebruikt, veegt u omhoog om het bedieningspaneel weer te geven en controleert u of de dempknop en de 'Niet storen'-knop uitgeschakeld zijn.

Controleer het geluid bij een app

Open een app met muziek of geluidseffecten. Pas het volume aan met de volumeknoppen of met de schuifknop in het bedieningspaneel.

Sluit een koptelefoon aan

Als u wel geluid hoort via de koptelefoon, maar niet via de luidspreker van het apparaat, koppelt u de koptelefoon los en verwijdert u stof en vuil uit de koptelefoonaansluiting van het apparaat.

Schakel Bluetooth uit

Om er zeker van te zijn dat het apparaat niet is verbonden met een Bluetooth-accessoire, gaat u naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en schakelt u Bluetooth uit.

Start het apparaat opnieuw op

Schakel het apparaat uit en schakel het opnieuw in. Controleer het geluid opnieuw. Als u nog steeds geen geluid hoort, neemt u contact op met Apple Support.