Als u geen of alleen vervormd geluid hoort uit de luidspreker van een iPhone, iPad of iPod touch

Als u iemand niet goed kunt verstaan, gekraak of ruis hoort of problemen hebt met de geluidskwaliteit, leest u hier wat u moet doen.

Controleer de geluidsinstellingen

Als het apparaat een belsignaalschakelaar heeft, schuift u deze naar voren, in de richting van het beeldscherm, zodat er geen oranje meer te zien is bij de knop. Als u een iPad gebruikt, kunt u ook vanuit de rechterbovenhoek naar beneden vegen om het bedieningspaneel te openen en controleren of de stille modus uitgeschakeld is.

Belsignaalschakelaar op een iPhone

Ga naar 'Instellingen' > 'Niet storen' en controleer of 'Niet storen' uitgeschakeld is.

Reinig de microfoon- en luidsprekeropeningen

Verwijder alle schermbeschermers, folie of hoesjes van uw apparaat. Controleer of de luidsprekeropening niet verstopt of vuil is. Op de iPhone controleert u ook nog of de microfoonopening niet verstopt of vuil is. Reinig indien nodig de opening van de luidspreker of microfoon met een klein, zacht borsteltje. Het borsteltje moet schoon en droog zijn.

Controleer het geluid op uw apparaat

Ga naar 'Instellingen' > 'Geluiden' (of 'Instellingen' > 'Horen en voelen') en schuif de regelaar 'Beltoon en meldingen' een paar keer heen en weer. Als u geen geluid hoort, of als de luidsprekerknop op de schuifregelaar 'Beltoon en meldingen' grijs is, heeft de luidspreker mogelijk service nodig. Neem contact op met Apple Support voor uw iPhone, iPad of iPod touch.

Probeer te bellen

Als u wel geluid hoort, probeert u te bellen met uw iPhone en zet u de telefoonluidspreker aan. Op de iPad of iPod touch start u een FaceTime-gesprek. Als u nog steeds niets hoort, of alleen ruis of gekraak, ligt het mogelijk aan het netwerk of de ontvangst. Probeer op een later tijdstip of vanaf een andere locatie te bellen.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.