Hulp bij iCloud-sleutelhanger

Lees wat u kunt doen als u hulp nodig hebt met iCloud-sleutelhanger.

Kijk op de pagina Systeemstatus of er onderbrekingen zijn. Vervolgens controleert u of iCloud-sleutelhanger in uw land of regio beschikbaar is. Hebt u nog steeds hulp nodig? Selecteer uw probleem in de lijst en lees wat u moet doen.

Als u de verificatiecode via sms niet hebt ontvangen

Als u twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld, zijn deze stappen niet van toepassing, omdat u geen apart sms-verificatienummer hebt voor iCloud-sleutelhanger. Tik op Instellingen > [uw naam] > Wachtwoord en beveiliging op uw iPhone, iPad of iPod touch om te zien of twee-factor-authenticatie is ingeschakeld. Of ga op uw Mac naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' > 'Accountgegevens'.

1. Zorg dat u op uw telefoon een mobiele netwerkverbinding met een sterk signaal hebt.
  2. Controleer of u op uw telefoonnummer sms-berichten kunt ontvangen. Vraag hiervoor iemand om u een sms-bericht te sturen.
  3. Zorg ervoor dat het juiste telefoonnummer is gekoppeld aan uw account. Dit doet u als volgt:
    • iPhone, iPad of iPod touch:
      • In iOS 10.3 of nieuwer tikt u op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd' en controleert u of het telefoonnummer onder 'Controlenummer' correct is.
      • In iOS 10.2 of lager tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd' en controleert u of het telefoonnummer bij 'Controlenummer' juist is.
    • Mac: ga naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'iCloud' en klik vervolgens naast 'Sleutelhanger' op 'Opties'. (In OS X Mavericks of lager klikt u achtereenvolgens op 'iCloud' en op 'Accountgegevens'.) Controleer of het telefoonnummer bij 'Controlenummer' juist is.

Als u het sms-verificatietelefoonnummer niet kunt wijzigen voor iCloud-sleutelhanger

1. Als u een apparaat hebt waarop iCloud-sleutelhanger al is ingeschakeld, probeert u eerst deze stappen om uw iCloud-beveiligingscode te wijzigen:
    • iPhone, iPad of iPod touch:
      • Voor iOS 10.3 of later tikt u op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd' en tikt u op 'Wijzig beveiligingscode'.
      • Voor iOS 10.2 of eerder tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd' en tikt u op 'Wijzig beveiligingscode'.
    • Mac: ga naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'iCloud' en klik vervolgens naast 'Sleutelhanger' op 'Opties'. (In OS X Mavericks of lager klikt u achtereenvolgens op 'iCloud' en op 'Accountgegevens'.) Kies 'Beveiligingscode wijzigen...'
  2. Probeer na het wijzigen van de iCloud-beveiligingscode nogmaals het sms-verificatienummer te wijzigen.
  3. Als u het sms-verificatienummer nog steeds niet kunt wijzigen of geen toegang hebt tot een apparaat waarop iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld, neemt u contact op met Apple Support en verifieert u uw identiteit om hulp te krijgen bij het instellen van iCloud-sleutelhanger.

Als u bij de verificatie via sms uw landcode niet ziet wanneer u iCloud-sleutelhanger probeert in te stellen

Raadpleeg de lijst met landen en regio's waar iCloud-sleutelhanger via sms wordt ondersteund. Volg vervolgens de stappen om iCloud-sleutelhanger in te stellen als u geen telefoonnummer hebt waarop u sms-berichten kunt ontvangen.

Als u de iCloud-sleutelhanger wilt instellen op een nieuw apparaat

Controleer of uw nieuwe apparaat de nieuwste versie van iOS en de nieuwste versie van macOS heeft en volg dan deze stappen:

1. Zorg ervoor dat u een sterke verbinding met een mobiel netwerk hebt.
  2. Controleer uw andere apparaten. Als u een melding ziet, volgt u de aanwijzingen om iCloud-sleutelhanger in te stellen.
  3. Neem contact op met Apple Support voor meer hulp bij het instellen van iCloud-sleutelhanger.

Als u iCloud-sleutelhanger wilt synchroniseren met andere apparaten

Controleer of uw nieuwe apparaat de nieuwste versie van iOS en de nieuwste versie van macOS heeft. Controleer of uw apparaat verbonden is met een wifi- of een mobiel netwerk. Als de verbinding sterk lijkt te zijn, probeert u deze stappen:

1. Schakel iCloud-sleutelhanger uit op alle apparaten.
  2. Schakel iCloud-sleutelhanger in op het apparaat met de nieuwste sleutelhangeronderdelen.
  3. Schakel iCloud-sleutelhanger in op de andere apparaten. Deze worden bijgewerkt met de nieuwe iCloud-sleutelhanger.

Als u de in iCloud-sleutelhanger opgeslagen wachtwoorden wilt bekijken

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 11 of hoger:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Accounts en wachtwoorden' > 'Wachtwoorden apps/sites'.
  2. Gebruik Touch ID wanneer u daarom wordt gevraagd.
  3. Tik op een website om het wachtwoord weer te geven.

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of lager:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Wachtwoorden'.
  2. Gebruik Touch ID of voer de toegangscode van uw apparaat in.
  3. Tik op een website om het wachtwoord weer te geven.

Op een Mac met OS X Mavericks 10.9 of hoger:

1. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik op 'Wachtwoorden'.
  2. Selecteer een website om het wachtwoord weer te geven.
  3. Selecteer 'Toon wachtwoorden voor geselecteerde websites' onder in het venster.
  4. Voer het wachtwoord van uw Mac in.

Als iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld, maar account- of creditcardgegevens niet door Safari worden bewaard of niet automatisch worden ingevuld

Als Safari uw accountnamen, wachtwoorden of creditcards niet automatisch invult of niet eens vraagt om deze te bewaren, controleert u de instellingen voor 'Vul automatisch in' en 'Privémodus' op uw apparaat.

Op iPhone, iPad of iPod touch met iOS 9 of hoger:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Vul automatisch in'.
  2. Voor accountnamen en wachtwoorden controleert u of 'Namen en wachtwoorden' is ingeschakeld. Voor creditcardgegevens* controleert u of 'Creditcards' is ingeschakeld.
  3. Open Safari. Als de navigatiebalk in Safari zwart of donker verschijnt in plaats van wit of lichtgrijs, schakelt u de Privémodus uit. Safari bewaart geen accountnamen en wachtwoorden wanneer de Privémodus is ingeschakeld.

Op Mac met OS X Mavericks 10.9 of hoger:

1. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik op 'Formulieren'.
  2. Voor accountnamen en wachtwoorden controleert u of 'Gebruikersnamen en wachtwoorden' is geselecteerd. Voor creditcardgegevens* controleert u of 'Creditcards' is geselecteerd.
  3. Controleer of de Privémodus is ingeschakeld in Yosemite of Mavericks. Safari bewaart geen accountnamen en wachtwoorden wanneer de Privémodus is ingeschakeld.

Hebt u nog steeds hulp nodig met het automatisch invullen van uw creditcardgegevens?

• Tik op uw iPhone, iPad of iPod touch op het creditcardveld in Safari en tik vervolgens op de optie 'Vul creditcard automatisch in' boven het toetsenbord.
  • Klik op uw Mac op een creditcardveld in Safari om het bericht te zien waarin u wordt gevraagd welke creditcard uit uw iCloud-sleutelhanger moet worden gebruikt.

* Voer de beveiligingscode van uw kaart altijd handmatig in. De beveiligingscodes van creditcards worden niet bewaard in iCloud-sleutelhanger.

Als Safari het wachtwoord van één van uw gebruikte websites niet bewaart

Sommige websites verzoeken de browser om geen wachtwoorden op te slaan. Safari bewaart geen accountnamen en wachtwoorden voor zulke sites, en deze gegevens worden dan ook niet automatisch ingevuld.

Als u de iCloud-beveiligingscode bent vergeten

Als u on twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld, hebt u geen iCloud-beveiligingscode nodig en zijn onderstaande stappen niet op u van toepassing. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'Wachtwoord en beveiliging' op uw iPhone, iPad of iPod touch om te controleren of twee-factor-authenticatie is ingeschakeld. Of ga op uw Mac naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' > 'Accountgegevens'.

Als u twee-factor-authenticatie niet hebt ingeschakeld, stelt u de beveiligingscode voor iCloud-sleutelhanger opnieuw in of maakt u een nieuwe beveiligingscode.

Als u een waarschuwing ziet dat u de iCloud-beveiligingscode te vaak onjuist hebt ingevoerd

Als u uw iCloud-sleutelhangeronderdelen niet ziet

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw iCloud-sleutelhangergegevens niet kunt vinden:

• Hebt u hersteld vanaf een iCloud-reservekopie en merkte u daarna dat er iCloud-sleutelhangeronderdelen ontbraken? iCloud-sleutelhangeronderdelen maken geen onderdeel uit van iCloud-reservekopie omdat deze al in de cloud worden bewaard. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' en schakel iCloud-sleutelhanger in om uw iCloud-sleutelhangeronderdelen te vinden in iOS 10.3 of hoger. In iOS 10.2 of lager tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' en schakelt u iCloud-sleutelhanger in.
  • Hebt u iCloud-sleutelhanger op al uw apparaten uitgeschakeld? In dat geval is uw iCloud-sleutelhanger uit de cloud verwijderd. Als u ervoor hebt gekozen om de sleutelhangeronderdelen te verwijderen van de apparaten toen u iCloud-sleutelhanger hebt uitgeschakeld, wordt de iCloud-sleutelhanger ook verwijderd van die apparaten. U moet iCloud-sleutelhanger configureren en opnieuw onderdelen toevoegen. (Als u iCloud-sleutelhanger op al uw apparaten uitschakelt en ervoor kiest uw iCloud-sleutelhanger plaatselijk op al uw apparaten te verwijderen, kan Apple uw iCloud-sleutelhanger niet herstellen.)
  • Hebt u op een Mac Sleutelhangertoegang gebruikt om uw iCloud-sleutelhanger opnieuw in te stellen? In dat geval heeft macOS uw iCloud-sleutelhangeronderdelen verwijderd. Probeer iCloud-sleutelhanger nogmaals te configureren. Als u uw Mac-sleutelhanger opnieuw moet instellen, schakelt u iCloud-sleutelhanger tijdelijk uit in iCloud-voorkeuren voordat u uw macOS-sleutelhanger opnieuw instelt.

Als u wordt gevraagd om iCloud-sleutelhanger te valideren, maar u dit niet hebt ingesteld

Als u een bericht krijgt met uw validatiecode voor iCloud-sleutelhanger maar u dit niet hebt ingesteld op uw apparaat, neemt u contact op met Apple Support voor assistentie.