Als iCloud-sleutelhanger niet inschakelt of synchroniseert

Lees hier wat u kunt doen als u hulp nodig hebt met iCloud-sleutelhanger.

Kijk op de pagina Systeemstatus of er storingen zijn. Vervolgens controleert u of iCloud-sleutelhanger in uw land of regio beschikbaar is. Hebt u nog steeds hulp nodig? Selecteer uw probleem in de lijst en lees wat u moet doen.

Als iCloud-sleutelhanger niet inschakelt met een nieuw apparaat

Zorg ervoor dat op het nieuwe apparaat de nieuwste versie van iOS of iPadOS of macOS is geïnstalleerd en probeer vervolgens deze stappen:

1. Zorg ervoor dat u een sterke verbinding met een mobiel netwerk hebt.
  2. Controleer uw andere apparaten. Als u een melding ziet, volgt u de aanwijzingen om iCloud-sleutelhanger te configureren.
  3. Lees hoe u iCloud-sleutelhanger op uw apparaat inschakelt.
  4. Neem contact op met Apple Support voor meer hulp bij het configureren van iCloud-sleutelhanger.

Als iCloud-sleutelhanger niet synchroniseert met andere apparaten

Zorg ervoor dat op het nieuwe apparaat de nieuwste versie van iOS of iPadOS of macOS is geïnstalleerd. Controleer of uw apparaat verbonden is met wifi of een mobiel netwerk. Als de verbinding goed is, schakelt u iCloud-sleutelhanger in op de apparaten waarmee u wilt synchroniseren.

De wachtwoorden bekijken die in iCloud-sleutelhanger zijn bewaard

Volg de stappen voor uw apparaat als u de wachtwoorden wilt bekijken die in iCloud-sleutelhanger zijn bewaard.

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 12 of hoger:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts' > 'Website- en appwachtwoorden'.
  2. Gebruik Face ID of Touch ID wanneer u hierom wordt gevraagd.
  3. Tik op een website om het wachtwoord weer te geven.

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 11:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Accounts en wachtwoorden' > 'Wachtwoorden apps/sites'.
  2. Gebruik Face ID of Touch ID wanneer u hierom wordt gevraagd.
  3. Tik op een website om het wachtwoord weer te geven.

Op een Mac met OS X Mavericks 10.9 of hoger:

1. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik op 'Wachtwoorden'.
  2. Voer het wachtwoord van uw Mac in.
  3. Selecteer een website om het wachtwoord weer te geven.
  4. Selecteer 'Details' onder aan het venster voor de geselecteerde websites.
  5. Voer het wachtwoord van uw Mac in.

Als u uw iCloud-sleutelhangeronderdelen niet ziet

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw iCloud-sleutelhangergegevens niet kunt vinden:

• Hebt u hersteld vanaf een iCloud-reservekopie en merkte u daarna dat er iCloud-sleutelhangeronderdelen ontbraken? iCloud-sleutelhangeronderdelen maken geen onderdeel uit van iCloud-reservekopie omdat deze al in de cloud worden bewaard. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' en schakel iCloud-sleutelhanger in om uw iCloud-sleutelhangeronderdelen te vinden in iOS 10.3 of hoger. In iOS 10.2 of lager tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' en schakelt u iCloud-sleutelhanger in.
  • Hebt u iCloud-sleutelhanger op al uw apparaten uitgeschakeld? In dat geval is uw iCloud-sleutelhanger uit de cloud verwijderd. Als u ervoor hebt gekozen om de sleutelhangeronderdelen te verwijderen van de apparaten toen u iCloud-sleutelhanger hebt uitgeschakeld, wordt de iCloud-sleutelhanger ook verwijderd van die apparaten. U moet iCloud-sleutelhanger configureren en opnieuw onderdelen toevoegen. (Als u iCloud-sleutelhanger op al uw apparaten uitschakelt en ervoor kiest uw iCloud-sleutelhanger plaatselijk op al uw apparaten te verwijderen, kan Apple uw iCloud-sleutelhanger niet herstellen.)
  • Hebt u op een Mac Sleutelhangertoegang gebruikt om uw iCloud-sleutelhanger opnieuw in te stellen? In dat geval is uw iCloud-sleutelhangeronderdelen verwijderd in macOS. Probeer iCloud-sleutelhanger opnieuw te configureren. Als u uw Mac-sleutelhanger opnieuw moet instellen, schakelt u iCloud-sleutelhanger tijdelijk uit in iCloud-voorkeuren voordat u uw macOS-sleutelhanger opnieuw instelt.

Als iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld, maar account- of creditcardgegevens niet worden bewaard of niet automatisch worden ingevuld in Safari

Als uw accountnamen, wachtwoorden of creditcards niet automatisch worden ingevuld in Safari of er niet eens wordt gevraagd om deze te bewaren, controleert u de instellingen voor 'Vul automatisch in' en 'Privémodus' op uw apparaat.

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 9 of hoger:

1. Ga voor accountnamen en wachtwoorden naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts' en controleer of 'Vul wachtwoorden automatisch in’ is ingeschakeld.
  2. Ga voor creditcardgegevens* naar 'Instellingen’ > 'Safari' > 'Vul automatisch in' en controleer of 'Creditcards' is ingeschakeld.
  3. Open Safari. Als de navigatiebalk in Safari zwart of donker verschijnt in plaats van wit of lichtgrijs, schakelt u de privémodus uit. Accountnamen en wachtwoorden worden niet bewaard in Safari wanneer de privémodus is ingeschakeld.

Op een Mac met OS X Mavericks 10.9 of hoger:

1. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik op 'Formulieren'.
  2. Voor accountnamen en wachtwoorden controleert u of 'Gebruikersnamen en wachtwoorden' is geselecteerd. Voor creditcardgegevens* controleert u of 'Creditcards' is geselecteerd.
  3. Kijk of u de privémodus hebt ingeschakeld. Accountnamen en wachtwoorden worden niet bewaard in Safari wanneer de privémodus is ingeschakeld.

Hebt u nog steeds hulp nodig met het automatisch invullen van uw creditcardgegevens?

• Tik op uw iPhone, iPad of iPod touch op het creditcardveld in Safari en tik vervolgens op de optie 'Vul creditcard automatisch in' boven het toetsenbord.
  • Klik op uw Mac op een creditcardveld in Safari om het bericht te zien waarin u wordt gevraagd welke creditcard uit uw iCloud-sleutelhanger moet worden gebruikt.

* Voer de beveiligingscode van uw kaart altijd handmatig in. De beveiligingscodes van creditcards worden niet bewaard in iCloud-sleutelhanger.

Als het wachtwoord van één van uw gebruikte websites niet wordt bewaard in Safari

Sommige websites verzoeken de browser om geen wachtwoorden op te slaan. Accountnamen en wachtwoorden voor deze sites worden niet automatisch bewaard in Safari, en deze gegevens worden dan ook niet automatisch ingevuld.

Als u de verificatiecode via sms niet hebt ontvangen

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt, zijn de onderstaande stappen niet van toepassing, omdat u geen apart sms-verificatienummer hebt voor iCloud-sleutelhanger. Controleer of u twee-factor-authenticatie gebruikt en controleer vervolgens of het telefoonnummer dat aan uw account is gekoppeld, correct is.

Controleren of u twee-factor-authenticatie gebruikt

Tik op uw iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > [uw naam] en tik vervolgens op 'Wachtwoord en beveiliging'.

Kies op de Mac het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'. In macOS Catalina klikt u op 'Apple ID' en vervolgens op 'Wachtwoord en beveiliging' in de navigatiekolom. Klik in macOS Mojave of eerder op 'iCloud' en vervolgens op 'Accountgegevens'.

Uw telefoonnummer controleren of bijwerken

Als twee-factor-authenticatie is uitgeschakeld, gebruikt u deze stappen om te controleren of uw telefoonnummer correct is of om uw telefoonnummer bij te werken.

1. Zorg dat u op uw telefoon een mobiele netwerkverbinding met een sterk signaal hebt.
  2. Zorg ervoor dat u op uw telefoonnummer sms-berichten kunt ontvangen. Vraag iemand om u een sms-bericht te sturen om dit te controleren.
  3. Zorg ervoor dat het juiste telefoonnummer is gekoppeld aan uw account. Dit doet u als volgt:
    • Op een iPhone, iPad of iPod touch:
      • In iOS 10.3 of hoger tikt u op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd' en controleert u of het telefoonnummer onder 'Verificatienummer' correct is.
    • Op een Mac:
      • Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Apple ID', klik in de navigatiekolom op 'iCloud' en selecteer 'Sleutelhanger'. Als u macOS Mojave of lager gebruikt, klikt u op 'iCloud' en vervolgens naast 'Sleutelhanger' op 'Opties'. (In OS X Mavericks of lager klikt u achtereenvolgens op 'iCloud' en op 'Accountgegevens'.) Controleer of het telefoonnummer bij 'Verificatienummernummer' juist is.

Als u het sms-verificatietelefoonnummer niet kunt wijzigen voor iCloud-sleutelhanger

1. Als u een apparaat hebt waarop iCloud-sleutelhanger al is ingeschakeld, probeert u eerst deze stappen om uw iCloud-beveiligingscode te wijzigen:
    • iPhone, iPad of iPod touch:
      • Voor iOS 10.3 of hoger tikt u op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd' en tikt u op 'Wijzig beveiligingscode'.
    • Mac:
      • Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Apple ID' en klik vervolgens in de navigatiekolom op 'iCloud'. Selecteer 'Sleutelhanger'. Als u macOS Mojave of lager gebruikt, klikt u op 'iCloud' en vervolgens naast 'Sleutelhanger' op 'Opties'. (In OS X Mavericks of lager klikt u achtereenvolgens op 'iCloud' en op 'Accountgegevens'.) Kies 'Wijzig beveiligingscode...'
  2. Probeer na het wijzigen van de iCloud-beveiligingscode opnieuw het sms-verificatienummer te wijzigen.
  3. Als u het sms-verificatienummer nog steeds niet kunt wijzigen of geen toegang hebt tot een apparaat waarop iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld, neemt u contact op met Apple Support en verifieert u uw identiteit om hulp te krijgen bij het configureren van iCloud-sleutelhanger.

Als u hulp nodig hebt met uw iCloud-beveiligingscode

Als u de iCloud-beveiligingscode bent vergeten of een waarschuwing ziet dat de iCloud-beveiligingscode te vaak is ingevoerd, leest u hier wat u kunt doen. Als u twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld, hebt u geen iCloud-beveiligingscode nodig en zijn onderstaande stappen niet voor u van toepassing.

Als u de iCloud-beveiligingscode bent vergeten

Tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'Wachtwoord en beveiliging' op uw iPhone, iPad of iPod touch om te controleren of twee-factor-authenticatie is ingeschakeld. Kies op de Mac het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Apple ID' en klik vervolgens in de navigatiekolom op 'iCloud'. Als u macOS Mojave of lager gebruikt, klikt u op 'iCloud' en vervolgens op 'Accountgegevens'.

Als u twee-factor-authenticatie niet hebt ingeschakeld, stelt u de beveiligingscode voor iCloud-sleutelhanger opnieuw in of maakt u een nieuwe beveiligingscode aan.