AirPort-basisstation is niet zichtbaar of ‘Er heeft zich een onverwachte fout voorgedaan’ verschijnt in AirPort-configuratieprogramma 6.3

Een AirPort-basisstation dat in oudere versies van AirPort-configuratieprogramma verscheen, verschijnt mogelijk niet in AirPort-configuratieprogramma 6.3 in OS X. Het AirPort-basisstation wordt gevonden maar deze waarschuwing verschijnt bij de configuratie: ‘Er heeft zich een onverwachte fout voorgedaan. Probeer het opnieuw.’

Stappen voor OS X Lion of Mountain Lion

Dit kan gebeuren als IPv6 is uitgeschakeld. IPv6 inschakelen voor een netwerkinterface:

1. Kies het menu Apple () > Systeemvoorkeuren en klik vervolgens op Netwerk.
  2. Als er links onder in het venster een hangslot verschijnt, klikt u erop en voert u de naam en het wachtwoord van een beheerder in om het paneel te ontgrendelen.
  3. Klik op de geschikte netwerkservice (Wi-Fi of Ethernet) in de lijst en vervolgens op Geavanceerd.
  4. Klik op het tabblad TCP/IP.
  5. Kies Alleen link-local in het venstermenu Configureer IPv6.
  6. Klik op OK.
  7. Klik op Pas toe.

Het AirPort-apparaat verschijnt nu in AirPort-configuratieprogramma.

Meer informatie

Voor stappen in AirPort-configuratieprogramma voor iOS raadpleegt u dit artikel.