AirPort-basisstation is niet zichtbaar of 'Er heeft zich een onverwachte fout voorgedaan' verschijnt in AirPort-configuratieprogramma 6.3

Een AirPort-basisstation dat in oudere versies van AirPort-configuratieprogramma verscheen, verschijnt mogelijk niet in AirPort-configuratieprogramma 6.3 in OS X. Het AirPort-basisstation wordt gevonden maar deze waarschuwing verschijnt bij de configuratie: 'Er heeft zich een onverwachte fout voorgedaan. Probeer het opnieuw'.

Stappen voor OS X Lion of Mountain Lion

Dit kan gebeuren als IPv6 is uitgeschakeld. IPv6 inschakelen voor een netwerkinterface:

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Netwerk'.

2. Als er linksonder in het venster een hangslot verschijnt, klikt u erop en voert u de naam en het wachtwoord van een beheerder in om het paneel te ontgrendelen.

3. Klik op de geschikte netwerkservice (Wifi of Ethernet) in de lijst en vervolgens op 'Geavanceerd'.

4. Klik op het tabblad 'TCP/IP'.

5. Kies 'Alleen link-local' in het venstermenu 'Configureer IPv6'.

6. Klik op 'OK'.

7. Klik op 'Pas toe'.

Het AirPort-apparaat verschijnt nu in AirPort-configuratieprogramma.

Meer informatie

Voor stappen in AirPort-configuratieprogramma voor iOS raadpleegt u dit artikel.