Boot Camp: Windows-installatie start op met zwart scherm en knipperende cursor

De Windows-installatie start mogelijk op met een zwart scherm en knipperende cursor. Dit kan gebeuren als u een optische USB-eenheid of USB-stick voor de Windows-installatie gebruikt en een ander USB-apparaat ook is aangesloten op de computer.

Als u een optische USB-eenheid of USB-stick gebruikt om Windows te installeren, koppelt u alle andere USB-apparaten los van de computer behalve de USB-media voor de Windows-installatie, het toetsenbord en de muis.

Volg deze stappen als u dit probleem ondervindt.

1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt om de computer uit te zetten.
  2. Verwijder alle USB-apparaten behalve de Windows-installatiemedia, het toetsenbord en de muis.
  3. Zet de computer opnieuw aan en houd onmiddellijk de Option-toets ingedrukt totdat u een scherm ziet waarin u de opstartschijf kunt kiezen.
  4. Selecteer de Windows-installatiemedia om de installatie van Windows te starten.

Meer informatie

Als u een MacBook Pro (13-inch, eind 2012) of MacBook Air (medio 2013) hebt, moet u extra stappen uitvoeren om Windows 8 succesvol te installeren. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.