Als FaceTime niet werkt op de Mac

Als u niet kunt inloggen bij FaceTime, de camera of microfoon niet kunt gebruiken of de verbinding steeds wordt verbroken, leest u hier wat u kunt doen.

U kunt niet inloggen bij FaceTime

De camera of microfoon werkt niet

U kunt het probleem misschien op een van de volgende manieren oplossen:

• Stop FaceTime en open FaceTime opnieuw.
  • Start de Mac opnieuw op (Apple-menu > 'Herstart').
  • Zorg dat FaceTime niet geopend is en controleer vervolgens of de camera wel werkt in een andere app, bijvoorbeeld Photo Booth. Als dat niet het geval is, weet u dat het niet aan FaceTime ligt.
  • Als u meerdere camera's of microfoons op de Mac hebt aangesloten, controleert u in het Video-menu van FaceTime of de juiste camera en microfoon zijn geselecteerd.

Problemen met de verbinding of gesprekskwaliteit

Een traag of zwaarbelast wifinetwerk kan zorgen voor problemen met uw FaceTime-gesprekken. Als u verbindingsproblemen hebt of als de beeld- of geluidskwaliteit niet goed is:

• Controleer of u en uw gesprekspartner beiden een snelle wifi- of mobiele verbinding hebben. Voor FaceTime-gesprekken via wifi is een breedbandverbinding nodig.
  • Kijk of er misschien activiteit plaatsvindt die uw verbindingssnelheid beïnvloedt. Is iemand bijvoorbeeld materiaal aan het streamen?
  • Als u vragen hebt over de snelheid van uw internetverbinding, kunt u contact opnemen met uw internetaanbieder.

FaceTime gebruiken op een Mac

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.