Als FaceTime niet werkt op de Mac

Lees hier wat u moet doen als u de camera of microfoon niet kunt gebruiken, de verbinding steeds wordt verbroken of u niet kunt inloggen.

De camera of microfoon werkt niet

• Stop FaceTime en open FaceTime opnieuw.
  • Herstart de Mac.
  • Zorg ervoor dat FaceTime niet is geopend en kijk of de camera werkt in een andere app, zoals Photo Booth. Als de camera daar ook niet werkt, weet u dat het geen probleem is met FaceTime.
  • Als u meerdere camera's of microfoons op de Mac hebt aangesloten, controleert u in het Video-menu van FaceTime of de juiste camera en microfoon zijn geselecteerd.
  • Als het probleem betrekking heeft op de ingebouwde camera van uw computer, leest u hier hoe u problemen met de ingebouwde camera kunt oplossen.
  • Als het probleem betrekking heeft op de iPhone bij gebruik als webcam, raadpleegt u Continuity Camera: Use iPhone as a webcam for Mac (nog Engelstalig).

Problemen met de verbinding of gesprekskwaliteit

Een traag of zwaarbelast wifinetwerk kan zorgen voor problemen met uw FaceTime-gesprekken. Als u verbindingswaarschuwingen krijgt, de audio of video van lage kwaliteit is of er een uitroepteken wordt weergegeven op een videotegel:

• Controleer of u en uw gesprekspartner beiden een snelle wifi- of mobiele verbinding hebben. Voor FaceTime-gesprekken via wifi is een breedbandverbinding nodig.
  • Kijk of er misschien activiteit plaatsvindt die uw verbindingssnelheid beïnvloedt. Is iemand bijvoorbeeld materiaal aan het streamen?
  • Als u vragen hebt over de internetsnelheid, neemt u contact op met uw internetprovider.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.