Als uw iCloud-contacten, -agenda's of -herinneringen niet worden gesynchroniseerd

Lees hier wat u moet doen als uw iCloud-contacten, -agenda's of -herinneringen niet worden weergegeven op alle apparaten die u gebruikt met iCloud.

Dingen die u als eerste moet controleren

1. Bekijk de systeemstatus van iCloud Contacten, iCloud Agenda en iCloud Herinneringen om te controleren op serviceonderbrekingen of verbindingsproblemen.
  2. Als een herinneringen niet wordt weergegeven op bepaalde apparaten, controleert u of u de nieuwste versie van iOS of iPadOS gebruikt op uw iPhone en iPad, en of u de nieuwste versie van macOS gebruikt op uw Mac.
  3. Controleer of u op al uw apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud. Daarna controleert u of u 'Contacten', 'Agenda's' en 'Herinneringen' hebt ingeschakeld in de instellingen voor iCloud.
  4. Controleer de datum- en tijdinstellingen op uw apparaat om er zeker van te zijn dat deze correct zijn voor uw huidige locatie.

De stappen voor uw apparaat proberen

Als u nog steeds hulp nodig hebt, volgt u hieronder de stappen voor uw apparaat.

iOS 13 en iPadOS of hoger

Controleer na elke stap uw contacten, agenda's of herinneringen.

De app Contacten, Agenda of Herinneringen opnieuw starten

1. Sluit de app.
  2. Ga terug naar het beginscherm.
  3. Wacht ongeveer een minuut en open de app vervolgens opnieuw.

Uw contacten en agenda's vernieuwen

Als u uw contacten wilt vernieuwen, opent u de app Contacten en veegt u de lijst omlaag. Als u uw contactgroepen wilt vernieuwen, tikt u in de linkerbovenhoek op 'Groepen' en veegt u de lijst omlaag.

Vernieuw uw agenda's:

1. Open de app Agenda.
  2. Tik op het tabblad 'Agenda's'.
  3. Veeg de lijst omlaag om uw activiteiten te vernieuwen.
    Uw iCloud-agenda's vernieuwen op een iPhone

Uw appinstellingen controleren

Als u in de apps Contacten of Agenda's meerdere groepen of accounts gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw iCloud-contacten en -agenda's zo zijn ingesteld dat ze worden weergegeven:

• Open de Contacten-app en tik linksboven op 'Groepen'. Zorg ervoor dat 'Alle iCloud' is geselecteerd.
  • Open de Agenda-app en tik op het tabblad 'Agenda's'. Zorg ervoor dat alle iCloud-agenda's zijn geselecteerd.

Wijzig hoe frequent uw agenda's worden bijgewerkt:

1. Tik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Agenda'.
  2. Tik op 'Synchroniseer'.
  3. Als 'Alles' is geselecteerd, selecteert u in plaats daarvan een specifieke periode, bijvoorbeeld 'Tot 1 maand terug'. Als er een specifieke periode is geselecteerd, selecteert u in plaats daarvan 'Alles'.
  4. Ga terug naar het beginscherm.
  5. Wacht enkele minuten en open dan de Agenda-app. Tik op het tabblad 'Agenda's' en veeg omlaag om de weergave te vernieuwen.

Aangezien de iCloud-agenda met verjaardagen dagelijks wordt bijgewerkt, worden wijzigingen in verjaardagen mogelijk pas de volgende dag weergegeven in de Agenda-app.

iCloud-contacten, -agenda's of -herinneringen als standaard instellen

Als uw contacten, agenda's en herinneringen in iCloud staan, worden uw gegevens automatisch via iCloud bijgewerkt. Als uw gegevens zich in een account van derden bevinden, zoals Google of Yahoo, kunt u uw standaardaccount wijzigen in iCloud. Als u uw standaardaccount wijzigt in iCloud, worden uw bestaande gegevens niet verplaatst van een voorziening van een andere leverancier naar iCloud.

Contacten

Bekijk in welke account uw contacten staan:

1. Open de Contacten-app en tik linksboven op 'Groepen'.
  2. Hef de selectie van de optie 'Alle [account]' op voor alle voorzieningen van derden, zoals Gmail of Yahoo.
  3. Zorg ervoor dat 'Alle iCloud' is geselecteerd.
  4. Tik op 'Gereed' om uw lijst met contacten weer te geven. Als u het gewenste contact niet kunt vinden, wordt dit bewaard in een andere account.
  5. Als u een kopie van uw contacten van een voorziening van een andere leverancier hebt in vCard-structuur versie 3.0 of hoger, kunt u de contacten importeren in iCloud.

Stel iCloud in als de standaardaccount voor uw contacten:

1. Tik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Contacten'.
  2. Tik op 'Standaardaccount'.
  3. Selecteer 'iCloud'.

Agenda's en herinneringen

Als u wilt controleren in welke account uw agenda's zich bevinden, opent u de Agenda-app en tikt u op het tabblad 'Agenda's'.

Stel een iCloud-agenda in als standaardagenda:

1. Tik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Agenda'.
  2. Tik op 'Standaardagenda'.
  3. Tik op een agenda onder iCloud om deze als standaard in te stellen.
    Een iCloud-agenda instellen als de standaardagenda op een iPhone

Stel een iCloud-herinneringenlijst in als de standaardlijst:

1. Tik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Herinneringen'.
  2. Tik op 'Standaardlijst'.
  3. Tik op een lijst onder iCloud om deze als standaard in te stellen.

Verlopen herinneringen verwijderen

1. Open de Herinneringen-app.
  2. Ga naar de Vandaag-weergave en controleer of er verlopen herinneringen zijn.
  3. Als u verlopen herinneringen vindt, tikt u op de lege cirkel om de herinnering te voltooien, of verwijdert u de herinnering.

Herhaal deze stappen op elk apparaat waarop u iCloud-herinneringen gebruikt.

Uw iPhone, iPad of iPod touch herstarten

Synchronisatie van agendagegevens forceren op een Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Algemeen' en vervolgens op 'Stel opnieuw in'.
  3. Tik op 'Herstel synchronisatiegegevens'.

Als een gezinslid uw Apple Watch voor u heeft geconfigureerd, kunt u uw agendagegevens niet geforceerd synchroniseren.

macOS

Controleer na elke stap uw contacten, agenda's of herinneringen.

Uw agenda's vernieuwen

U kunt uw agenda's vernieuwen in de Agenda-app:

1. Open de app Agenda.
  2. Kies in het Weergave-menu de optie 'Vernieuw agenda's'.

Aangezien de iCloud-agenda met verjaardagen kalender één keer per uur wordt bijgewerkt, ziet u wijzigingen in verjaardagen in de Contacten-app of de Agenda-app mogelijk pas na een uur.

De standaardaccount voor Agenda, Herinneringen en Contacten controleren

Als u de activiteiten bewaart en wijzigt in iCloud en niet op een andere plek, zoals Op mijn Mac, Exchange of Google, werkt iCloud uw agenda's automatisch bij. Als op de Mac meerdere accounts worden gebruikt, zoals iCloud, Gmail en Yahoo, zorgt u ervoor dat iCloud de standaardaccount voor Agenda is:

1. Open de app Agenda.
  2. Kies 'Agenda' > 'Voorkeuren'.
  3. Zorg ervoor dat een van uw iCloud-agenda's de standaardagenda is op het tabblad 'Algemeen'.

Als u uw contacten bewaart en wijzigt in iCloud en niet op een andere plek, zoals Op mijn Mac, Exchange of Google, werkt iCloud uw contacten automatisch bij. Als op de Mac meerdere accounts worden gebruikt, zoals iCloud, Gmail en Yahoo, zorgt u ervoor dat iCloud de standaardaccount voor Contacten is:

1. Open de app Contacten.
  2. Kies 'Contacten' > 'Accounts'.
  3. Klik op het tabblad 'iCloud' en controleer of u bent ingelogd met uw Apple ID.

Zolang Herinneringen blijft ingeschakeld in Systeemvoorkeuren, krijgt u uw iCloud-herinneringen op uw Mac te zien.

Voltooide of verlopen herinneringen verwijderen

1. Open de Herinneringen-app.
  2. Ga naar de Vandaag-weergave en controleer of er verlopen herinneringen zijn.
  3. Als u verlopen herinneringen vindt, kruist u de lege cirkel aan om de herinnering te voltooien, of verwijdert u de herinnering.

Herhaal deze stappen op elk apparaat waarop u iCloud-herinneringen gebruikt.

Uw computer herstarten

Controleer na het herstarten van de computer of u het probleem hebt opgelost.

iCloud.com

Als niet alle updates worden weergegeven of als u een ander probleem hebt, probeert u deze stappen op iCloud.com:

1. Werk uw browser bij en wis de cache.
  2. Als updates van andere apparaten niet worden weergegeven, opent u een andere app opiCloud.com, zoals Mail. Ga nu terug naar de app Contacten, Agenda of Herinneringen.
  3. Log uit bij iCloud.com en log dan weer in.
  4. Wis uw browsergeschiedenis. Kies 'Geschiedenis' > 'Wis geschiedenis'.

Aangezien de iCloud-agenda met verjaardagen dagelijks wordt bijgewerkt, worden wijzigingen in verjaardagen mogelijk pas de volgende dag weergegeven in de Agenda-app.

Microsoft Windows

Controleer na elke stap uw contacten, agenda's of herinneringen.

Outlook vernieuwen

Klik op 'Vernieuwen' symbool Vernieuwen in Outlook.

iCloud-contacten en -agenda uitschakelen en weer inschakelen

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Deselecteer 'Mail, Contacten en Agenda's' en klik op 'Toepassen'.
  3. Wacht een paar seconden, selecteer 'Mail, Contacten en Agenda's' en klik op 'Toepassen'.
  4. Open Outlook.

Controleren of de Outlook-invoegtoepassing voor iCloud actief is

In Outlook 2010 en hoger:

1. Klik op het menu 'Bestand'.
  2. Klik in het linkerpaneel op 'Opties'.
  3. Klik op 'Invoegtoepassingen' in het linkerpaneel van het venster 'Opties voor Outlook'.
  4. Bekijk bij 'Actieve invoegtoepassingen voor toepassingen' de lijst met invoegtoepassingen.
  5. Selecteer 'Outlook-invoegtoepassing voor iCloud'.

Meer informatie over het beheren van invoegtoepassingen met Microsoft Outlook.

Uw standaardaccount controleren in Outlook

In Outlook 2010 en hoger:

1. Klik op het menu 'Bestand'.
  2. Selecteer 'Info' > 'Accountinstellingen' > 'Gegevensbestanden'.
  3. Als iCloud als standaardaccount wordt vermeld in de kolom 'Opmerkingen', selecteert u een andere account en klikt u op 'Als standaard instellen'.

Uw computer herstarten

Controleer na het herstarten van de computer of u het probleem hebt opgelost.

Als u nog steeds hulp nodig hebt

Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.