Hulp bij het gebruik van iCloud Contacten, Agenda en Herinneringen

Lees hier hoe u hulp kunt krijgen. Bijvoorbeeld: de wijzigingen die u op één apparaat hebt gemaakt, worden niet op al uw apparaten doorgevoerd.

Probeer eerst deze stappen

Controleer of iCloud Contacten, Agenda en Herinneringen wel beschikbaar zijn. Als er een probleem is, probeert u het opnieuw wanneer het probleem is opgelost. Als er geen probleem is, probeert u de onderstaande stappen.

Vergeet niet een reservekopie te maken van uw contacten, agenda’s en herinneringen, zodat u niets kwijtraakt.

Kijk na elke stap of u nog hulp nodig hebt:

1. Controleer of er updates zijn voor uw iPhone, iPad, iPod touchMac of pc. Uw apparaten moeten voldoen aan de systeemvereisten, anders kunt u iCloud niet gebruiken.
  2. Controleer of de datum- en tijdinstellingen op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc correct zijn.
  3. Controleer of u op al uw apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud en controleer uw instellingen.
    • Tik op uw iPhone op Instellingen > iCloud. Controleer uw Apple ID en schakel alles in wat u wilt laten bijwerken (Contacten, Agenda of Herinneringen).
    • Ga op uw Mac naar het menu Apple > Systeemvoorkeuren > iCloud. Controleer uw Apple ID en selecteer alles wat u wilt laten bijwerken (Contacten, Agenda of Herinneringen).
    • Open op uw pc iCloud voor Windows. Controleer uw Apple ID en selecteer alles wat u wilt laten bijwerken (Mail, contacten, agenda’s en taken). Herinneringen worden in iCloud voor Windows ‘taken’ genoemd.
  4. Open Safari en ga naar www.apple.com/nl om uw verbinding te testen. Als u de pagina niet kunt openen, zoekt u hulp bij het maken van een internetverbinding
  5. Open een beveiligde website, bijvoorbeeld uw Apple ID-accountpagina, om te zien of u toegang hebt tot poort 443. Als de website niet wordt weergegeven, neemt u contact op met uw internetaanbieder voor assistentie. Safari heeft toegang tot poort 443 nodig om uw gegevens in iCloud te kunnen bijwerken.
  6. Zorg dat u de opslaglimiet niet overschrijdt. Als u de limiet overschrijdt, kunnen uw gegevens niet up-to-date worden gehouden.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, volgt u hieronder de stappen voor het apparaat dat u gebruikt.

Volg de stappen voor uw apparaat

Selecteer hieronder uw apparaat om te lezen wat u verder kunt doen.

iPhone, iPad of iPod touch

Controleer na elke stap uw contacten, agenda’s of herinneringen.

Vernieuw uw contacten, agenda’s en herinneringen

Agenda’s en herinneringen vernieuwen:

1. Open de app Agenda en tik op het tabblad Agenda’s.
  2. Veeg de lijst omlaag om gebeurtenissen en herinneringen te vernieuwen.

Contacten vernieuwen:

1. Open de app Contacten en tik linksboven op Groepen.
  2. Veeg de lijst omlaag om de groepen te vernieuwen.

Stel iCloud Contacten, Agenda of Herinneringen in als standaard

Als uw contacten, agenda’s en herinneringen in iCloud staan, worden uw gegevens automatisch met iCloud bijgewerkt. Kijk of uw gegevens in iCloud staan of bij een andere account, bijvoorbeeld van Google of Yahoo. Maak vervolgens van iCloud uw standaardaccount.

Zien waar uw contacten staan:

1. Open de app Contacten en tik linksboven op Groepen.
  2. Hef de selectie van de optie ‘Alle [account]’ op voor alle voorzieningen van derden, zoals Gmail of Yahoo.
  3. Zorg ervoor dat ‘Alle iCloud’ is geselecteerd.
  4. Tik op Gereed om uw contactenlijst te zien. Als u het gewenste contact niet kunt vinden, is dit opgeslagen in een andere account.
  5. U kunt het contact importeren in iCloud vanuit de service van een andere aanbieder.

iCloud instellen als standaardaccount voor uw contacten in iOS 8 of hoger:

1. Tik op Instellingen > Mail, Contacten, Agenda.
  2. Tik bij Contacten op Standaardaccount.
  3. Selecteer iCloud.

Zien in welke account uw agenda’s staan:

1. Open de app Agenda en open een activiteit door erop te tikken.
  2. Tik op de naam van de agenda om te zien of de activiteit zich in een iCloud-agenda bevindt.

Een iCloud-agenda instellen als standaardagenda:

1. Tik op Instellingen > Mail, Contacten, Agenda.
  2. Tik in het onderdeel Agenda op Standaardagenda.
  3. Tik op een agenda onder iCloud om deze als standaard in te stellen.

Zien in welke account uw herinneringen staan:

1. Open de app Herinneringen en tik op de naam van de lijst in de linkerbovenhoek om al uw lijsten weer te geven.
  2. Kijk of de lijst wordt bewaard op uw apparaat of in iCloud. Open een lijst en tik op Wijzig. Als u Delen ziet, bevindt de lijst zich in iCloud.

Wanneer u een nieuwe herinnering maakt, kunt u kiezen of u deze bewaart in iCloud of op uw iOS-apparaat.

Controleer de instellingen van uw app

Controleren of uw iCloud-contacten, -agenda’s en -herinneringen zo zijn ingesteld dat ze in de app Contacten of Agenda worden weergegeven:

• Open de app Contacten en tik linksboven op Groepen. Zorg ervoor dat ‘Alle iCloud’ is geselecteerd.
  • Open de app Agenda en tik op het tabblad Agenda’s. Zorg ervoor dat ‘Alle iCloud’ is geselecteerd.

Wijzigen hoe frequent uw agenda’s en herinneringen worden bijgewerkt:

1. Tik op Instellingen > Mail, Contacten, Agenda of tik op Instellingen > Herinneringen.
  2. Tik in het onderdeel Agenda of Herinneringen op Synchroniseer.
  3. Als ‘Alles’ of ‘Alle herinneringen’ is geselecteerd, selecteert u in plaats daarvan een specifieke periode, bijvoorbeeld ‘Tot 1 maand terug’. Als er een specifieke periode is geselecteerd, selecteert u in plaats daarvan ‘Alles’ of ‘Alle herinneringen’.
  4. Druk op de thuisknop.
  5. Wacht enkele minuten. Open de app Agenda, tik op het tabblad Agenda’s en veeg naar beneden om de weergave te vernieuwen.

De verjaardagskalender van iCloud wordt eenmaal per dag bijgewerkt. Daarom ziet u wijzigingen van verjaardagen mogelijk pas de volgende dag terug in de app Agenda.

Start de app Contacten, Agenda of Herinneringen opnieuw

1. Dubbelklik op de thuisknop om de geopende apps te zien.
  2. Zoek de app en veeg deze omhoog om deze te stoppen.
  3. Druk op de thuisknop om terug te gaan naar het beginscherm.
  4. Wacht een minuut en open de app dan opnieuw.

Schakel iCloud Contacten, Agenda of Herinneringen uit en weer in

1. Tik op Instellingen > iCloud.
  2. Schakel Contacten, Agenda of Herinneringen uit.
  3. Als u uw agenda’s of herinneringen kunt zien in iCloud.com of op een van uw apparaten, kunt u ‘Verwijder van [apparaat]’ selecteren. Anders selecteert u ‘Bewaar op [apparaat]’-
  4. Wacht een paar minuten en schakel dan Contacten, Agenda of Herinneringen weer in.

Start uw iPhone, iPad of iPod touch opnieuw op

Houd de sluimerknop ingedrukt en sleep de schuifknop om het apparaat uit te schakelen. Schakel het apparaat opnieuw in.

Mac

Controleer na elke stap uw contacten, agenda’s of herinneringen.

Vernieuw uw agenda’s en herinneringen

U kunt uw agenda’s en herinneringen vernieuwen vanuit de app Agenda:

1. Open de app Agenda.
  2. Kies Weergave > Vernieuw agenda’s.

De verjaardagskalender van iCloud wordt eenmaal per uur bijgewerkt. Daarom ziet u wijzigingen van verjaardagen mogelijk pas na één uur terug in de app Agenda of Contacten.

Controleer de standaard Agenda-account

Als u de activiteiten bewaart en bewerkt in iCloud en niet in een andere account, zoals Op mijn Mac, Exchange of Google, werkt iCloud uw agenda’s automatisch bij. Als op de Mac meerdere accounts worden gebruikt, zoals iCloud, Gmail en Yahoo, zorgt u ervoor dat iCloud de standaard Agenda-account is:

1. Open de app Agenda.
  2. Kies Agenda > Voorkeuren.
  3. Zorg ervoor dat een van uw iCloud-agenda’s de standaardagenda is op het tabblad Algemeen.

Nadat u iCloud Herinneringen hebt geconfigureerd, moet u mogelijk de app Herinneringen op uw Mac afsluiten en weer openen. Controleer vervolgens of u uw account correct hebt ingesteld in Herinneringen:

1. Open de app Herinneringen.
  2. Kies Herinneringen > Accounts.
  3. Controleer of u met uw Apple ID bent ingelogd.

Schakel iCloud Agenda en iCloud Herinneringen uit en daarna weer in

1. Stop de app Agenda en de app Herinneringen.
  2. Kies menu Apple > Systeemvoorkeuren en klik op iCloud.
  3. Hef de selectie van Agenda’s en Herinneringen op (of de selectie van ‘Agenda’s en herinneringen’ in OS X Mountain Lion).
    Klik in OS X Mountain Lion en Mavericks op ‘Verwijder van Mac’ wanneer u wordt gevraagd wat u wilt doen.
  4. Stop Systeemvoorkeuren en wacht ongeveer één minuut.
  5. Kies menu Apple > Systeemvoorkeuren en klik op iCloud.
  6. Selecteer Agenda’s (of ‘Agenda’s en herinneringen’ in OS X Mountain Lion).
  7. Open Agenda’s en Herinneringen.

Start de computer opnieuw op

Controleer na het opnieuw opstarten van de computer of u het probleem hebt opgelost.

iCloud.com

Als u uw wijzigingen niet terugziet of als er andere problemen zijn, kunt u de volgende stappen proberen in iCloud.com:

1. Werk uw browser bij en maak de cache leeg.
  2. Als u wijzigingen van andere apparaten niet terugziet, opent u een andere app in iCloud.com, bijvoorbeeld Mail. Ga vervolgens terug naar de app Contacten, Agenda of Herinneringen.
  3. Log uit bij iCloud.com en log vervolgens weer in.
  4. Verwijder uw browsergeschiedenis.

De verjaardagskalender van iCloud wordt eenmaal per dag bijgewerkt. Daarom ziet u wijzigingen van verjaardagen mogelijk pas de volgende dag terug in de app Agenda.

Microsoft Windows

Controleer na elke stap uw contacten, agenda’s of herinneringen.

Vernieuw Outlook

Klik op Vernieuwen pictogram Vernieuwen in Outlook.

Schakel iCloud Contacten, Agenda en Taken uit en daarna weer in

1. Sluit Outlook.
  2. Open iCloud voor Windows.
  3. Hef de selectie van ‘Mail, contacten, agenda’s en taken’ op en klik op Toepassen.
  4. Wacht een paar seconden, selecteer ‘Mail, contacten, agenda’s en taken’ en klik op Toepassen.
  5. Open Outlook.

Controleer of de Outlook-invoegtoepassing voor iCloud actief is

In Outlook 2010 en hoger:

1. Klik op het menu Bestand.
  2. Klik in het linkerpaneel op Opties.
  3. Klik op Invoegtoepassingen in het linkerpaneel van het venster Opties voor Outlook.
  4. Bekijk bij ‘Actieve invoegtoepassingen voor toepassingen’ de lijst met invoegtoepassingen.
  5. Selecteer de Outlook-invoegtoepassing voor iCloud.

In Outlook 2007:

1. Selecteer in het menu Extra de optie Vertrouwenscentrum.
  2. Selecteer Invoegtoepassingen in de linkerkolom.
  3. Selecteer ‘Outlook-invoegtoepassing voor iCloud’ in de lijst van invoegtoepassingen in het onderdeel ‘Actieve invoegtoepassingen voor toepassingen’.

Lees meer over het beheer van invoegtoepassingen in Microsoft Outlook.

Controleer wat uw standaardaccount is in Outlook

• Selecteer in Outlook 2010 en hoger het menu Bestand > Info > Accountinstellingen > Gegevensbestanden. Als iCloud als standaardaccount wordt vermeld in de kolom Opmerkingen, selecteert u een andere account en klikt u op ‘Als standaard instellen’.
  • Selecteer in Outlook 2007 het menu Bestand > Gegevensbestandsbeheer > Gegevensbestanden. Als iCloud als standaardaccount wordt vermeld in de kolom Opmerkingen, selecteert u een andere account en klikt u op ‘Als standaard instellen’.

Start de computer opnieuw op

Controleer na het opnieuw opstarten van de computer of u het probleem hebt opgelost.

Hulp krijgen

Neem contact op met Apple Support als u nog steeds hulp nodig hebt. U kunt deze stappen volgen om dubbele contacten of agenda’s te verwijderen.

Als u uw agenda’s niet kunt vinden in Microsoft Outlook:

1. Open iCloud voor Windows en controleer of Agenda is ingeschakeld.
  2. Open Outlook en zoek naar uw gegevens in de map iCloud. U kunt de gegevens ook zien in ‘Verwijderde items’ in de mappenlijst van Outlook.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: