Hulp krijgen bij het gebruik van iCloud-contacten, -agenda‘s of -herinneringen

Lees wat u moet doen als u hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld: de wijzigingen die u op één apparaat hebt aangebracht, worden niet op al uw apparaten doorgevoerd.

Probeer eerst deze stappen

Controleer of iCloud-contacten, -agenda's en -herinneringen beschikbaar zijn. Als er een probleem is, probeert u het nog een keer nadat het probleem is opgelost. Als er geen probleem is, probeert u deze stappen.

Vergeet niet een reservekopie te maken van uw contacten, agenda's en herinneringen, zodat u niets kwijtraakt.

Kijk na elke stap of u nog hulp nodig hebt:

1. Controleer of er updates zijn voor uw iPhone, iPad, iPod touchMac of pc. Om iCloud te gebruiken, moeten uw apparaten voldoen aan de systeemvereisten
  2. Controleer of de datum- en tijdinstellingen op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc correct zijn.
  3. Controleer of u op al uw apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud en controleer uw instellingen.
    • Tik op uw iPhone op 'Instellingen' > 'iCloud'. Controleer uw Apple ID en schakel alles in wat u wilt laten bijwerken (Contacten, Agenda of Herinneringen).
    • Ga op uw Mac naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Controleer uw Apple ID en selecteer alles wat u wilt laten bijwerken (Contacten, Agenda of Herinneringen).
    • Open op uw pc iCloud voor Windows. Controleer uw Apple ID en selecteer alles wat u wilt laten bijwerken (Mail, Contacten, Agenda en Taken). Herinneringen worden in iCloud voor Windows 'taken' genoemd.
  4. Open Safari en ga naar www.apple.com/nl om uw verbinding te controleren. Als u de pagina niet kunt openen, zoekt u hulp bij het maken van een internetverbinding
  5. Open een beveiligde website, bijvoorbeeld uw Apple ID-accountpagina, om te zien of u toegang hebt tot poort 443. Als de website niet geopend kan worden, neemt u contact op met uw internetaanbieder voor hulp. Safari heeft toegang nodig tot poort 443 om uw informatie in iCloud bij te werken.
  6. Houd uw gegevens binnen de limieten. Als u over de limiet gaat, blijven uw gegevens niet up-to-date.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, volgt u hieronder de stappen voor uw apparaat.

Probeer de stappen voor uw apparaat

Selecteer uw apparaat om te lezen wat u verder kunt doen.

iPhone, iPad of iPod touch

Controleer na elke stap uw contacten, agenda's of herinneringen.

Vernieuw uw contacten, agenda's en herinneringen

Agenda's en herinneringen vernieuwen:

1. Open de app Agenda en tik op het tabblad 'Agenda's'.
  2. Veeg omlaag in de lijst om de activiteiten en herinneringen te vernieuwen.

Om uw contacten te vernieuwen:

1. Open de app Contacten en tik linksboven op 'Groepen'.
  2. Veeg de lijst omlaag om uw groepen te vernieuwen.

Stel iCloud-contacten, -agenda's of -herinneringen in als uw standaard

Als uw contacten, agenda's en herinneringen in iCloud staan, worden uw gegevens automatisch met iCloud bijgewerkt. Kijk of uw informatie in iCloud staat of in een account van een andere aanbieder, zoals Google of Yahoo. Wijzig dan uw standaardaccount in iCloud.

Zien in welke account uw contacten staan:

1. Open de app Contacten en tik linksboven op 'Groepen'.
  2. Hef de selectie van de optie 'Alle [account]' op voor alle voorzieningen van derden, zoals Gmail of Yahoo.
  3. Zorg ervoor dat 'Alle iCloud' is geselecteerd.
  4. Tik op 'Gereed' om uw lijst met contacten weer te geven. Als u het gewenste contact niet kunt vinden, is dit opgeslagen in een andere account.
  5. U kunt het contact importeren vanaf de voorziening van een derde in iCloud.

iCloud instellen als de standaardaccount voor uw contacten in iOS 8 of hoger:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Contacten'.
  2. Tik op 'Standaardaccount'.
  3. Selecteer 'iCloud'.

Zien in welke account uw agenda's staan:

1. Open de Agenda-app en tik op een activiteit om deze te openen.
  2. Tik op de naam van de agenda om te zien of de activiteit in een iCloud-agenda staat.

Een iCloud-agenda instellen als de standaardagenda:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Agenda'.
  2. Tik op 'Standaardagenda'.
  3. Tik op een agenda onder iCloud om deze de standaard te maken.

Zien in welke account uw herinneringen staan:

1. Open de Herinneringen-app en tik op de lijstnaam links boven in de hoek om al uw lijsten te zien.
  2. Kijk of de lijst is opgeslagen op uw apparaat of in iCloud. Open een lijst en tik op 'Wijzig'. Als u 'Delen' ziet, bevindt de lijst zich in iCloud.

Wanneer u een herinnering maakt, kunt u kiezen of u deze bewaart in iCloud of op uw iOS-apparaat.

Uw appinstellingen controleren

Controleren of uw iCloud-contacten, -agenda's en -herinneringen zo zijn ingesteld dat ze in de app Contacten of Agenda worden weergegeven:

• Open de app Contacten en tik linksboven op 'Groepen'. Zorg ervoor dat 'Alle iCloud' is geselecteerd.
  • Open de app Agenda en tik op het tabblad 'Agenda's'. Zorg ervoor dat 'Alle iCloud' is geselecteerd.

Wijzigen hoe frequent uw agenda's en herinneringen worden bijgewerkt:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Agenda' of tik op 'Instellingen' > 'Herinneringen'.
  2. Tik op 'Synchroniseer'.
  3. Als 'Alles' of 'Alle herinneringen' is geselecteerd, selecteert u in plaats daarvan een specifieke periode, bijvoorbeeld 'Tot 1 maand terug'. Als er een specifieke periode is geselecteerd, selecteert u in plaats daarvan 'Alles' of 'Alle herinneringen'.
  4. Druk op de thuisknop.
  5. Wacht enkele minuten. Open de app Agenda, tik op het tabblad 'Agenda's' en veeg naar beneden om de weergave te vernieuwen.

Aangezien de iCloud-verjaardagskalender dagelijks wordt bijgewerkt, ziet u wijzigingen in verjaardagen in de Agenda-app mogelijk pas de volgende dag.

De app Contacten, Agenda of Herinneringen opnieuw starten

1. Dubbelklik op de thuisknop om de geopende apps te zien.
  2. Zoek de app en veeg omhoog om deze te sluiten.
  3. Druk op de thuisknop om terug te gaan naar het beginscherm.
  4. Wacht één minuut en open de app dan opnieuw.

Schakel iCloud-contacten, -agenda of -herinneringen uit en weer in

1. Tik op 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Schuif om Contacten, Agenda's en Herinneringen uit te schakelen.
  3. Als u uw agenda's of herinneringen kunt zien in iCloud.com of op een van uw apparaten, kunt u 'Verwijder van [apparaat]' selecteren. Anders selecteert u 'Bewaar op [apparaat]'-
  4. Wacht een paar minuten en schakel Contacten, Agenda of Herinneringen weer in.

Uw iPhone, iPad of iPod touch opnieuw opstarten

Houd de sluimerknop ingedrukt en sleep de schuifknop om het apparaat uit te zetten. Schakel het apparaat opnieuw in.

Mac

Controleer na elke stap uw contacten, agenda's of herinneringen.

Uw agenda's en herinneringen vernieuwen

U kunt uw agenda's en herinneringen vernieuwen vanuit de app Agenda:

1. Open de app Agenda.
  2. Kies 'Weergave' > 'Vernieuw agenda's'.

Aangezien de iCloud-verjaardagskalender elk uur wordt bijgewerkt, ziet u wijzigingen in verjaardagen in de app Contacten of Agenda mogelijk pas na een uur.

Controleer de standaard Agenda-account

Als u de activiteiten bewaart en bewerkt in iCloud en niet in een andere account, zoals Op mijn Mac, Exchange of Google, werkt iCloud uw agenda's automatisch bij. Als op de Mac meerdere accounts worden gebruikt, zoals iCloud, Gmail en Yahoo, zorgt u ervoor dat iCloud de standaard agenda-account is:

1. Open de app Agenda.
  2. Kies 'Agenda' > 'Voorkeuren'.
  3. Zorg ervoor dat een van uw iCloud-agenda's de standaardagenda is op het tabblad 'Algemeen'.

Nadat u iCloud Herinneringen hebt geconfigureerd, moet u mogelijk de app Herinneringen op uw Mac afsluiten en weer openen. Controleer vervolgens of u uw account correct hebt ingesteld in Herinneringen:

1. Open de Herinneringen-app.
  2. Kies 'Herinneringen' > 'Accounts'.
  3. Klik op het tabblad 'iCloud' en controleer of u bent ingelogd met uw Apple ID.

Schakel iCloud-agenda en iCloud-herinneringen uit en opnieuw in

1. Sluit de apps Agenda en Herinneringen.
  2. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  3. Hef de selectie van 'Agenda's en herinneringen' op (of 'Agenda's en herinneringen' op OS x Mountain Lion).
    Klik in OS X Mountain Lion en Mavericks op 'Verwijder van Mac' wanneer u wordt gevraagd wat u wilt doen.
  4. Stop Systeemvoorkeuren en wacht ongeveer één minuut.
  5. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  6. Selecteer 'Agenda's' (of 'Agenda's en herinneringen' in OS X Mountain Lion).
  7. Open Agenda's en Herinneringen.

Start de computer opnieuw op

Controleer na het opnieuw opstarten van de computer of u het probleem hebt opgelost.

iCloud.com

Als u niet al uw updates ziet of als u een ander probleem hebt, probeert u deze stappen op iCloud.com:

1. Werk uw browser bij en wis de cache.
  2. Als u geen updates ziet van andere apparaten, opent u een andere app op iCloud.com, zoals Mail. Ga dan terug naar de app Contacten, Agenda of Herinneringen.
  3. Log uit bij iCloud.com en log dan weer in.
  4. Uw geschiedenisoverzicht wissen.

Aangezien de iCloud-verjaardagskalender dagelijks wordt bijgewerkt, ziet u wijzigingen in verjaardagen in de Agenda-app mogelijk pas de volgende dag.

Als u een ongewenst verzoek voor iCloud-agenda ontvangt

Als u een agendaverzoek ontvangt dat mogelijk spam of junk is, laat het ons dan weten. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID en ga dan naar de Agenda-app. Open de activiteit die u als reclame wilt markeren, klik op 'Meld reclame' en klik op 'OK'. We verwijderen de activiteit automatisch van uw al uw apparaten die zijn ingelogd met dezelfde Apple ID.

Microsoft Windows

Controleer na elke stap uw contacten, agenda's of herinneringen.

Vernieuw Outlook

Klik op 'Vernieuwen' symbool Vernieuwen in Outlook.

Schakel iCloud-contacten, -agenda en -taken uit en opnieuw in

1. Sluit Outlook.
  2. Open iCloud voor Windows.
  3. Hef de selectie van 'Mail, contacten, agenda's en taken' op en klik op 'Toepassen'.
  4. Wacht een paar seconden, selecteer 'Mail, contacten, agenda's en taken' en klik op 'Toepassen'.
  5. Open Outlook.

Zorg ervoor dat de Outlook-invoegtoepassing voor iCloud actief is

In Outlook 2010 en hoger:

1. Klik op het menu 'Bestand'.
  2. Klik in het linkerpaneel op 'Opties'.
  3. Klik op 'Invoegtoepassingen' in het linkerpaneel van het venster 'Opties voor Outlook'.
  4. Bekijk bij 'Actieve invoegtoepassingen voor toepassingen' de lijst met invoegtoepassingen.
  5. Selecteer de iCloud Outlook-invoegtoepassing.

In Outlook 2007:

1. Selecteer in het menu 'Extra' de optie 'Vertrouwenscentrum'.
  2. Selecteer 'Invoegtoepassingen' in de linkerkolom.
  3. Selecteer 'Outlook-invoegtoepassing voor iCloud' in de lijst van invoegtoepassingen in het onderdeel 'Actieve invoegtoepassingen voor toepassingen'.

Lees meer over het beheer van invoegtoepassingen in Microsoft Outlook.

Controleer uw standaardaccount in Outlook

• Selecteer in Outlook 2010 en hoger het menu 'Bestand' > 'Info' > 'Accountinstellingen' > 'Gegevensbestanden'. Als iCloud als standaardaccount wordt vermeld in de kolom 'Opmerkingen', selecteert u een andere account en klikt u op 'Als standaard instellen'.
  • Selecteer in Outlook 2007 het menu 'Bestand' > 'Gegevensbestandsbeheer' > 'Gegevensbestanden'. Als iCloud als standaardaccount wordt vermeld in de kolom 'Opmerkingen', selecteert u een andere account en klikt u op 'Als standaard instellen'.

Start de computer opnieuw op

Controleer na het opnieuw opstarten van de computer of u het probleem hebt opgelost.

Hulp krijgen

Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support. U kunt deze stappen volgen om dubbele contacten of agenda's te verwijderen.

Als u uw agenda's niet kunt vinden in Microsoft Outlook:

1. Open iCloud voor Windows en controleer of Agenda is ingeschakeld.
  2. Open Outlook en zoek naar uw gegevens in de map iCloud. U kunt de gegevens ook zien in 'Verwijderde items' in de mappenlijst van Outlook.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.