Hulp krijgen bij het gebruiken van iCloud-bladwijzers en -leeslijst

Meer informatie over wat u kunt doen als u problemen hebt met iCloud-bladwijzers of -leeslijst. Als u bijvoorbeeld wijzigingen aanbrengt in uw webbrowser die niet worden doorgevoerd op uw andere apparaten, kan dit artikel helpen.

Alvorens u aan de slag gaat

• Controleer op de pagina Systeemstatus of er problemen met iCloud-bladwijzers zijn, omdat het apparaat mogelijk niet de oorzaak van het probleem is.
  • Zorg ervoor dat de datum en tijd correct zijn ingesteld op het apparaat. U kunt problemen die worden veroorzaakt door een onjuiste datum en tijd eenvoudig oplossen door de juiste informatie in te voeren.
  • Zorg ervoor dat u geen belangrijke informatie kwijtraakt door kopieën van uw bladwijzers te maken
  • Als uw bladwijzers op al uw apparaten niet in dezelfde volgorde worden weergegeven, kijkt u hoeveel bladwijzers in de map staan. Als er meer dan vijfhonderd bladwijzers in de map staan, is de volgorde van bladwijzers mogelijk niet dezelfde op alle apparaten.

Meer informatie als u hulp bij iCloud-tabbladen nodig hebt.

iOS

Controleer na elke stap of het probleem aanhoudt.

Schakel Bladwijzers in en werk het apparaat bij

Controleer de internetverbinding

1. Open Safari en ga naar www.apple.com/nl. Als u geen verbinding kunt maken met internet, worden de iCloud-bladwijzers en -leeslijst niet bijgewerkt in de Safari-app. Vraag hulp bij het oplossen van problemen met de internetverbinding.
  2. Open een veilige website op het iOS-apparaat om te zien of u toegang hebt tot poorten 80 en 443. Safari vereist toegang tot poort 443 om updates tussen iCloud en uw apparaten te pushen.

Controleer de accountgegevens

Tik op Instellingen > iCloud en controleer of u bent ingelogd bij dezelfde iCloud-account die u ook op uw andere ondersteunde apparaten gebruikt.

Start Safari opnieuw

Sluit en herstart de app Safari op het iOS-apparaat.

In iOS 7 of hoger:

1. Dubbelklik op de thuisknop om de geopende apps te zien.
  2. Zoek de voorvertoning van Safari en veeg die met uw vinger omhoog om de app te stoppen.
  3. Druk op de thuisknop om terug te gaan naar het beginscherm.
  4. Wacht een minuut en open de app Safari opnieuw.

Schakel iCloud-bladwijzers uit en opnieuw in

1. Tik op Instellingen > iCloud.
  2. Zet Safari uit.
  3. U kunt ‘Verwijder van [apparaat]’ kiezen als de gegevens worden bewaard op een of meerdere van uw apparaten. Kies in het andere geval ‘Bewaar op [apparaat]’.
  4. Wacht een paar minuten en zet dan Safari weer aan.

Start het apparaat opnieuw op

Houd de sluimerknop ingedrukt en sleep de schuifknop wanneer u wordt gevraagd het apparaat uit te zetten. Schakel het apparaat opnieuw in.

OS X Mountain Lion of hoger

Controleer na elke stap of het probleem aanhoudt.

Schakel iCloud-bladwijzers in en voer een upgrade van de software uit

• Kies Apple () > Systeemvoorkeuren, klik op iCloud en selecteer Safari.
  • Upgrade naar de nieuwste versie van OS X die de Mac ondersteunt.

Controleer de internetverbinding

1. Probeer in Safari www.apple.com/nl te openen. Als u geen verbinding kunt maken met internet, worden de iCloud-bladwijzers en -leeslijst niet bijgewerkt in Safari. Vraag hulp bij het oplossen van problemen met de internetverbinding.
  2. Open een veilige website vanaf de Mac om te zien of u toegang hebt tot poorten 80 en 443. Safari vereist toegang tot poort 443 om updates tussen iCloud en uw apparaten te pushen.

Controleer de accountgegevens

Kies Apple () > Systeemvoorkeuren en klik op iCloud. Zorg ervoor dat u bent ingelogd bij dezelfde iCloud-account die u gebruikt op de andere ondersteunde apparaten.

Schakel iCloud-bladwijzers uit en opnieuw in

1. Stop Safari.
  2. Kies Apple () > Systeemvoorkeuren en klik op iCloud.
  3. Deselecteer Safari.
  4. Stop Systeemvoorkeuren en wacht ongeveer één minuut.
  5. Open Systeemvoorkeuren en klik op iCloud.
  6. Selecteer Safari.
  7. Open Safari.

Start de computer opnieuw op

Start de computer opnieuw op en kijk of het probleem nog steeds bestaat.

Microsoft Windows

Controleer na elke stap of het probleem aanhoudt.

Controleer de systeemvereisten

Controleer of de pc en de browser voldoen aan de systeemvereisten voor iCloud.

Controleer de internetverbinding

1. Probeer www.apple.com/nl te openen. Als u geen verbinding met internet kunt maken, worden uw iCloud-bladwijzers niet bijgewerkt. Vraag hulp bij het oplossen van problemen met de internetverbinding.
  2. Open een veilige website om te zien of u toegang hebt tot poorten 80 en 443. Safari en Internet Explorer vereisen toegang tot poort 443 om updates tussen iCloud en uw apparaten te pushen.

Sluit en open iCloud voor Windows opnieuw

Als u een browser installeert wanneer iCloud voor Windows is geopend, moet u iCloud voor Windows afsluiten en opnieuw openen. De nieuwe browser wordt dan weergegeven in de lijst Bladwijzeropties in de voorkeuren voor iCloud voor Windows.

Controleer de instellingen

Open iCloud voor Windows en zorg ervoor dat u bent ingelogd bij dezelfde iCloud-account die u op uw andere ondersteunde apparaten ook gebruikt.

Vernieuw de browser

Soms worden recente wijzigingen die u in de webbrowser doorvoert niet bijgewerkt op uw andere apparaten (of het omgekeerde gebeurt). Sluit en heropen de webbrowser om de wijzigingen door te voeren.

In Google Chrome updaten bladwijzers mogelijk niet zo snel als in Internet Explorer of Firefox. Dit komt omdat Google Chrome het aantal updates beperkt dat u in een kort tijdsbestek kunt doorvoeren.

Controleer de bladwijzers in een andere browser

Als u iCloud-bladwijzers niet kunt gebruiken met één browser, probeert u ze met een andere browser te gebruiken.

Als u bijvoorbeeld normaal gesproken Internet Explorer gebruikt, kunt u Firefox proberen. Als u dit probleem alleen ervaart in een specifieke browser, volgt u de browserspecifieke stappen in dit gedeelte. Als het probleem meer dan een browser treft, controleer dan of er problemen zijn met uw computer en netwerkinstellingen en -verbindingen.

Controleer de locatie van de map Favorieten in Internet Explorer

Als u de opslaglocatie van Favorieten (bladwijzers) in Internet Explorer hebt gewijzigd, worden uw Favorieten niet automatisch bijgewerkt op uw andere apparaten. Om dit probleem op te lossen:

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Deselecteer Bladwijzers en klik op Toepassen.
  3. Wijzig de locatie van de map Favorieten opnieuw naar de standaardlocatie (doorgaans C:\Users\gebruikersnaam\Favorites).
  4. Keer terug naar iCloud voor Windows, selecteer Bladwijzers en klik op Toepassen.

Activeer in Internet Explorer 10 of Google Chrome de bureaubladmodus

Doe het volgende om de bureaubladmodus de standaardmodus in Internet Explorer 10 te maken:

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik op Extra > Internetopties en klik op het tabblad Programma’s.
  3. Selecteer ‘Altijd in Internet Explorer op het bureaublad’. Klik op OK.
  4. Markeer het selectievakje ‘Internet Explorer-tegels openen op het bureaublad’. Klik op OK.

Doe het volgende om de bureaubladmodus de standaardmodus in Google Chrome te maken:

1. Open Chrome.
  2. Selecteer Chrome en selecteer ‘Chrome opnieuw openen op het bureaublad’.
    Als u de optie Chrome opnieuw openen in Windows 8-modus ziet, gebruikt u standaard al de bureaubladmodus.

De extensie iCloud-bladwijzer of add-on activeren in Google Chrome of Firefox

Google Chrome:

1. Open Chrome.
  2. Klik op het Chrome-menu rechts boven in de hoek en kies Extra > Extensies.
  3. Markeer het selectievakje ‘Inschakelen’ naast iCloud-bladwijzers.

Firefox:

1. Open Firefox
  2. Kik op het Firefox-menu rechts boven in de hoek en kies Add-ons.
  3. Klik op Extensies.
  4. Klik op ‘Inschakelen’ naast iCloud-bladwijzers.

Schakel iCloud-bladwijzers uit en opnieuw in

1. Sluit de browser.
  2. Open iCloud voor Windows.
  3. Deselecteer het selectievakje ‘Bladwijzers’ en klik op ‘Toepassen’.
  4. Wacht een paar seconden, selecteer ‘Bladwijzers’ en klik op ‘Toepassen’.
  5. Open de browser.

Start de computer opnieuw op

Nadat de computer opnieuw is opgestart, controleert u of het probleem nog bestaat.

Automatische updates van bladwijzers stoppen in Google Chrome of Firefox

Om het automatisch bijwerken van bladwijzers in Google Chrome of Firefox te stoppen, schakelt u de iCloud-extensie of browseradd-on uit:

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik naast Bladwijzers op ‘Opties’.
  3.  Schakel het aankruisvak Chrome of Firefox uit. Klik op OK.
  4. Klik achtereenvolgens op ‘Toepassen’ en op ‘Verwijderen’.
  • Als u Chrome hebt uitgeschakeld in iCloud voor Windows, wordt het tabblad Extensies geopend in Chrome. Om de extensie uit te schakelen, deselecteert u het selectievakje ‘Inschakelen’ naast de extensie iCloud-bladwijzers of klikt u op het prullenmandsymbool om de extensie te verwijderen.
  • Als u Firefox hebt uitgeschakeld in iCloud voor Windows, wordt de Add-onbeheerder van Firefox geopend. Klik op Uitschakelen naast de add-on iCloud-bladwijzers om de add-on uit te schakelen of klik op Verwijderen om de add-on te verwijderen.

Meer informatie

Meer informatie over hoe u iCloud-bladwijzers gebruikt met Firefox of Google Chrome voor Windows

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)