Als u geen reservekopie kunt maken in iCloud

Lees hier wat u moet doen als u een reservekopie wilt maken van uw iPhone, iPad of iPod touch met iCloud-reservekopie.

Als in een waarschuwing wordt gemeld dat er onvoldoende iCloud-opslag is

Controleer hoeveel iCloud-opslag u beschikbaar hebt en wat de grootte is bij 'Volgende reservekopie'. Voer dan deze stappen uit om de hoeveelheid informatie die u opslaat in iCloud te verminderen, of upgrade uw iCloud-opslag.

Uw iCloud-opslag en de grootte bij 'Volgende reservekopie' controleren in iOS of iPadOS

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]'.
  2. Tik op 'iCloud'. Hoeveel iCloud-opslag u gebruikt, staat bovenaan vermeld. Meer informatie
  3. Tik op 'Beheer opslag'.
  4. Tik op 'Reservekopieën' en tik op het apparaat dat u gebruikt. 'Volgende reservekopie' staat onder 'Laatste reservekopie' en 'Grootte reservekopie'.

Het kan enkele minuten duren voordat uw apparaat de grootte van de volgende reservekopie heeft berekend.

Als u weinig beschikbare iCloud-opslag hebt

1. Maak meer ruimte vrij in iCloud door uw reservekopie te verkleinen of door informatie te verwijderen die u niet nodig hebt.
  2. Upgrade uw iCloud-opslagabonnement.
  3. Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Als in een bericht wordt gemeld dat de laatste reservekopie niet kon worden voltooid

1. Controleer of uw apparaat een wifiverbinding heeft.
  2. Zorg ervoor dat uw apparaat up-to-date is.
  3. Probeer een reservekopie te maken via een ander wifinetwerk.
  4. Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Als het voltooien van uw iCloud-reservekopie langer duurt dan verwacht

1. Controleer of uw apparaat een wifiverbinding heeft.
  2. Controleer uw uploadsnelheid.
  3. Laat uw apparaat 24 uur verbonden met een stroombron en wifi. Als uw reservekopie dan nog steeds niet is voltooid, archiveert u belangrijke gegevens en neemt u contact op met Apple Support

Als de optie iCloud-reservekopie grijs wordt weergegeven

1. Controleer of er al een herstelbewerking wordt uitgevoerd. U kunt een nieuwe reservekopie maken nadat het herstellen van uw apparaat is voltooid.
  2. Controleer of u een profiel hebt geïnstalleerd dat iCloud-reservekopie beperkt. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Apparaatbeheer' om een lijst met geïnstalleerde profielen te zien.

Hulp bij het terugzetten van een iCloud-reservekopie

Lees wat u moet doen als u hulp nodig hebt bij het herstellen van een iCloud-reservekopie.