Als u geen reservekopie in iCloud kunt maken of het terugzetten van een iCloud-reservekopie mislukt

Lees wat u kunt doen als u hulp nodig hebt bij een iCloud-reservekopie van uw iPhone, iPad of iPod touch.

Als u hulp nodig hebt nadat u hebt geprobeerd een reservekopie te maken in iCloud of om een reservekopie in iCloud terug te zetten, volgt u deze stappen.

Hulp bij het maken van een reservekopie van uw apparaat met iCloud-reservekopie

Lees wat u moet doen op basis van het probleem dat u hebt of het bericht dat u ziet.

iPhone waarop de waarschuwing 'iPhone-reservekopie mislukt' te zien is omdat er niet genoeg ruimte is in iCloud

Als in een waarschuwing wordt gemeld dat er onvoldoende iCloud-opslag is

Er verschijnt een bericht als u meer iCloud-opslag nodig hebt om een reservekopie te maken (de beschikbare opslagruimte op uw iOS- of iPadOS-apparaat is niet hetzelfde als de beschikbare opslagruimte in iCloud). Voordat u doorgaat, moet u weten hoe groot uw volgende reservekopie wordt en hoeveel beschikbare ruimte u in iCloud hebt.

De grootte van de volgende reservekopie kunt u zo vinden:

• In iOS 11 of hoger of iPadOS: ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Beheer opslag' > 'Reservekopieën'. Tik op het apparaat dat u gebruikt.
  • Op een apparaat met iOS 10.3: ga naar 'Instellingen' > '[uw naam] > 'iCloud' > 'iCloud-opslag' > 'Beheer opslag'. Tik op het apparaat dat u gebruikt.

Als in een bericht wordt gemeld dat de laatste reservekopie niet kon worden voltooid

1. Controleer of uw apparaat een wifiverbinding heeft.
  2. Zorg ervoor dat uw apparaat up-to-date is.
  3. Probeer een reservekopie te maken via een ander wifinetwerk.
  4. Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Hulp bij het terugzetten van een iCloud-reservekopie

Zet u voor het eerst een iCloud-reservekopie terug? Hiervoor vindt u hier gedetailleerde instructies.

Zorg dat u verbonden blijft met wifi, omdat het niet mogelijk is om een reservekopie terug te zetten via een mobiele internetverbinding. De duur van het terugzetten vanaf een reservekopie is afhankelijk van de grootte van de reservekopie en de snelheid van het wifinetwerk.

Lees hier wat u kunt doen als u geen wifiverbinding kunt maken op een iPhone, iPad of iPod touch

Als u meer hulp nodig hebt, leert u hier wat u moet doen op basis van uw probleem of het waarschuwingsbericht dat u ziet.

Als u een foutmelding krijgt tijdens het terugzetten van een iCloud-reservekopie

Probeer de volgende stappen als u al hebt geprobeerd om uw apparaat te herstellen, maar een foutmelding kreeg:

1. Wis het apparaat en configureer het als een nieuw apparaat.
  2. Controleer uw softwareversie en of deze up-to-date is.
  3. Controleer of u een wifiverbinding hebt.
  4. Wis het apparaat en probeer opnieuw uw iCloud-reservekopie terug te zetten.
  5. Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Als de reservekopie die u wilt terugzetten niet wordt weergegeven in het venster 'Kies een reservekopie'

1. Controleer of er een reservekopie beschikbaar is.
  2. Probeer uw reservekopie terug te zetten vanaf een ander netwerk.
  3. Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Als u informatie mist na het terugzetten van een reservekopie