Als een iCloud-reservekopie niet kan worden voltooid of niet kan worden terugzet

Leer wat u moet doen wanneer u hulp nodig hebt bij een iCloud-reservekopie van uw iPhone, iPad of iPod touch.

Als u hulp nodig hebt nadat u hebt geprobeerd om een reservekopie te maken in iCloud of om een iCloud-reservekopie terug te zetten, volgt u deze stappen.

Hulp bij het maken van een reservekopie van uw apparaat met iCloud-reservekopie

Leer wat u moet doen op basis van het probleem dat u hebt of het bericht dat u ziet.

Als uw apparaat ’s nachts niet automatisch een reservekopie maakt

Dit moet u doen om elke dag automatisch een reservekopie te maken van uw apparaat:

• Controleer of iCloud-reservekopie is ingeschakeld in Instellingen > iCloud > Reservekopie.
  • Sluit het apparaat aan op een voedingsbron.
  • Maak op het apparaat verbinding met een Wi-Fi-netwerk.
  • Controleer of het scherm van het apparaat is vergrendeld.
  • Controleer of u voldoende beschikbare ruimte hebt in iCloud voor de reservekopie.

U kunt ook een reservekopie maken vanuit het menu Instellingen. Tik op Instellingen > iCloud, scrol omlaag en tik op Reservekopie. Controleer of iCloud-reservekopie is ingeschakeld en tik op Maak nu reservekopie.*

*Als de optie Maak nu reservekopie in het grijs wordt weergegeven, komt dat mogelijk doordat u geen verbinding hebt met Wi-Fi of vanwege een netwerkbeperking. Soms hebben openbare internetnetwerken (zoals school- of bedrijfsnetwerken) bijvoorbeeld profiel- of beperkingsinstellingen waardoor iCloud-reservekopie niet-beschikbaar is. Neem contact op met de systeembeheerder of IT-afdeling voor hulp.

Als in een waarschuwing wordt gemeld dat er onvoldoende iCloud-opslag is

Dit bericht wordt weergegeven wanneer u meer iCloud-opslag nodig hebt om een reservekopie te maken. (De beschikbare ruimte op uw iOS-apparaat is niet dezelfde als de beschikbare ruimte in iCloud).

Onvoldoende iCloud-opslag

U kunt een paar dingen doen:

Als in een waarschuwing wordt gemeld dat er een probleem was met het inschakelen van iCloud-reservekopie

1. Wacht tien minuten en ga dan naar Instellingen > iCloud. Scrol omlaag en tik op Reservekopie. Controleer of iCloud-reservekopie is ingeschakeld. Als u een ander bericht ziet, volgt u de stappen voor dat bericht en probeert u het opnieuw.
  2. Ga naar Instellingen > iCloud. Tik op uw Apple ID en log in bij iCloud met uw Apple ID-wachtwoord.
  3. Controleer of iCloud-reservekopie beschikbaar is op de pagina voor systeemsupport van Apple.

Neem contact op met Apple Support als u nog steeds hulp nodig hebt.

Als in een bericht wordt gemeld dat de gegevens op uw apparaat worden teruggezet

Blijf verbonden met een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk en een werkend stopcontact tot het proces is voltooid. De duur van het maken van een reservekopie of het terugzetten vanaf een reservekopie is afhankelijk van de grootte van de reservekopie en de snelheid van het Wi-Fi-netwerk.

Als in een bericht wordt gemeld dat de laatste reservekopie niet kon worden voltooid

Controleer of u verbinding hebt met Wi-Fi, omdat u iCloud-reservekopie niet kunt gebruiken via een mobiele internetverbinding. Ga vervolgens naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie en tik op Maak nu reservekopie. Als u dezelfde waarschuwing nogmaals te zien krijgt, neemt u contact op met Apple Support.

Hulp bij het terugzetten van een iCloud-reservekopie

Controleer of u verbinding hebt met Wi-Fi, omdat u niet kunt terugzetten vanaf een reservekopie via een mobiele internetverbinding. Als u meer hulp nodig hebt, leert u hier wat u moet doen op basis van uw probleem of het waarschuwingsbericht dat u ziet.

Als een bericht wordt weergegeven waarin u om meerdere Apple ID-wachtwoorden wordt gevraagd

Als u een Apple ID-wachtwoord niet meer weet wanneer u wordt gevraagd om in te loggen, kunt u tikken op Sla deze stap over en logt u later in. Als u wordt gevraagd om in te loggen met meerdere Apple ID’s, bevat uw reservekopie mogelijk aankopen die zijn gedaan met meer dan één Apple ID. Deze aankopen kunnen materiaal bevatten als apps, films, muziek en meer.

Als het terugzetten lang duurt

Blijf verbonden met een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk en een werkend stopcontact tot het proces is voltooid. De duur van het terugzetten vanaf een reservekopie is afhankelijk van de grootte van de reservekopie en de snelheid van het Wi-Fi-netwerk.

Als in een bericht wordt gemeld dat het terugzetten niet is voltooid of dat niet alle items konden worden teruggezet

Deze berichten betekenen dat u de verbinding met Wi-Fi hebt verbroken tijdens het terugzetten of dat enkele apps of gegevens niet konden worden teruggezet. Hier volgen enkele mogelijke oorzaken en oplossingen voor dit probleem:

• Als in een bericht iets staat als ‘350 van 1200 items terugzetten’, is het systeem waarschijnlijk nog niet klaar met het terugzetten van uw foto’s. Het apparaat moet continu met een betrouwbare Wi-Fi-verbinding zijn verbonden en op een stopcontact zijn aangesloten, zodat het proces kan worden voltooid.
  • Als u een grijsgetinte app ziet of een app die lang doet over het laden, controleert u of u bent verbonden met een Wi-Fi-netwerk. Tik vervolgens op de app om het proces te pauzeren en tik nogmaals om door te gaan. Als het probleem hiermee niet wordt opgelost, verwijdert u de app en downloadt u deze opnieuw.
  • Wanneer de reservekopie aankopen bevat die zijn verricht met meer dan één Apple ID, wordt u in een bericht gevraagd om in te loggen met meerdere Apple ID’s. Als u een wachtwoord niet meer weet of als u een app niet hebt gekocht met uw eigen Apple ID-account, ziet u mogelijk dit bericht:
    ֥‘Niet alle apps of gegevens konden worden teruggezet, omdat ze niet langer beschikbaar zijn in de iTunes of App Store, zijn gekocht met een andere account of zijn gesynchroniseerd vanaf uw computer.’ Als u dit materiaal in iTunes op een Mac of pc hebt bewaard, probeert u het apparaat te synchroniseren met de computer om uw materiaal te herstellen.
Laatst gewijzigd op: