Over MacBook, MacBook Pro Software Update 1.0

Met de MacBook, MacBook Pro Software Update 1.0 is journaling van het bestandsysteem mogelijk op MacBook en MacBook Pro computers. Bepaalde MacBook- en MacBook Pro-computers zijn verzonden terwijl journaling voor het bestandsysteem stond uitgeschakeld. Journaling is raadzaam voor alle Macintosh-computers als voorzorgsmaateregel tegen beschadiging van bestanden.

Systemvereisten

Voor installatie van MacBook, MacBook Pro Software Update 1.0 is Mac OS X 10.4.10 nodig.

MacBook, MacBook Pro Software Update 1.0 ondersteunt de volgende producten:

• MacBook (13-inch medio 2007)
  • MacBook Pro (2,4/2,2GHz medio 2007)

Opmerking: Als MacBook, MacBook Pro Software Update 1.0 eenmaal geïnstalleerd is, staat journaling ingeschakeld voor het opstartvolume.

Controleer na het installeren van MacBook, MacBook Pro Software Update 1.0 uw harde-schijfvolumes met het Schijfhulpprogramma. Volg de stappen hieronder nauwkeurig op om het harde-schijfvolume te controleren:

1. Plaats de Mac OS X installatieschijf die bij de computer is geleverd en start de computer opnieuw op terwijl u de C-toets ingedrukt houdt.
  2. Als de computer klaar is met opstarten vanaf de schijf, kiest u Schijfhulpprogramma uit het Installer-menu. (U moet eerst uw taal kiezen.)
    Belangrijk: Klik niet op Ga door op het eerste scherm van de Installer. Als u dat wel doet, moet u opnieuw vanaf de schijf opstarten om het Schijfhulpprogramma te kunnen gebruiken.
  3. Klik op de tab Schijf-EHBO.
  4. Klik op het driehoekje naast de harde schijf om de namen van de harde-schijfvolumes en -partities weer te geven.
  5. Selecteer het volume op het interne harde-schijfstation. Dit is normaliter Macintosh HD maar uw interne harde-schijfstation kan een andere naam hebben.
  6. Klik op Herstel.

Tip: Het is belangrijk om uw computer altijd vanaf een Mac OS X installatie- of herstelschijf op te starten om het Schijfhulpprogramma in staat te stellen uw startup volume te controleren of repareren.