Mac OS X v10.7: kan geen verbinding maken met een Open Directory-server van Mac OS X v10.6

Een client van Mac OS X v10.7 Lion kan mogelijk geen verbinding maken met een Open Directory-server van Mac OS X v10.6.

Dit kan gebeuren als Lion een identiteitscontrole gebruikt voor het koppelen met een Open Directory-server van Mac OS X v10.6 die ook gekoppeld is aan een Active Directory via een magische driehoek.

Als u wilt toestaan dat Mac OS X v10.7-clients verbinding maken, gebruikt u geen identiteitscontrole om te koppelen met de server of gebruikt u de volgende opdrachten in Terminal.

Voer deze commando’s uit op de Open Directory-hoofdserver of -kopieën van Mac OS X v10.6:

Opmerking: deze opdrachten schakelen de identiteitscontrole via GSSAPI uit voor de LDAP-server op de Open Directory-hoofdserver en -kopieën van Mac OS X v10.6. De servers gebruiken dan de identiteitscontrole via CRAM-MD5.

sudo rm /usr/lib/sasl2/openldap/libgssapiv2.2.so sudo rm /usr/lib/sasl2/openldap/libgssapiv2.la

Start de server opnieuw op nadat u deze wijziging hebt aangebracht.

Als u de oorspronkelijke instellingen wilt herstellen, voert u deze opdrachten uit:

cd /usr/lib/sasl2/openldap sudo ln -s ../libgssapiv2.2.so  sudo ln -s ../libgssapiv2.la

Start de server opnieuw op nadat u deze wijziging hebt aangebracht.