Apple-logo met voortgangsbalk na bijwerken of herstellen van iPhone, iPad of iPod touch

Nadat u iOS hebt bijgewerkt, een reservekopie hebt teruggezet of een iPhone, iPad of iPod touch hebt gewist, verschijnt het Apple-logo met een voortgangsbalk op het apparaat.

Scherm van apparaat met voortgangsbalk

Soms lijkt de voortgangsbalk heel langzaam vooruit te gaan of helemaal niet te bewegen.

Wacht tot het apparaat klaar is met bijwerken, terugzetten of wissen.

De voortgangsbalk toont de voortgang van de installatie. De duur daarvan hangt af van het aantal bestanden op het apparaat en van het soort bewerking (wissen, iOS-update of iOS-upgrade). Dit proces duurt mogelijk maar één minuut als het apparaat weinig of geen gegevens bevat of als u het apparaat wist. Als het apparaat veel bestanden bevat, kan het proces wel een aantal minuten tot een uur duren.

Als het apparaat in iTunes verschijnt, u de synchronisatieopties kunt configureren en materiaal kunt synchroniseren, is het proces voltooid. Koppel het apparaat niet los en wacht tot de migratie is voltooid.

Als u bijwerkt via de ether, sluit u het apparaat aan op een voedingsbron zodat het apparaat tijdens het proces niet zonder voeding komt te zitten. Als de batterij van het apparaat leeg is geraakt, sluit u het aan op een voedingsbron en schakelt u het apparaat in om de update of het herstel te voltooien.

Als u denkt dat de update is vastgelopen, drukt u op een van de knoppen. Als u het bericht 'Bijwerken' ziet, betekent dat dat de update nog bezig is.

In sommige gevallen ziet u mogelijk de voortgangsbalk voltooien en vervolgens opnieuw starten.

Hulp vragen

Als de update of het herstel niet wordt voltooid of als het apparaat niet reageert, start u het apparaat geforceerd opnieuw op.

Als uw apparaat al meerdere uren in deze toestand verkeert, kunt u contact opnemen met Apple Support.