Als het inlogvenster onverwacht op de Mac wordt weergegeven

De Mac kan automatisch uitloggen op de gebruikersaccount wanneer de computer inactief is. Dit hangt af van de configuratie van de Mac.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

U kunt de Mac instellen om automatisch uit te loggen bij uw gebruikersaccount wanneer de Mac gedurende een bepaalde periode niet wordt aangeraakt. U kunt deze functie in- of uitschakelen in het paneel 'Beveiliging en privacy' van Systeemvoorkeuren.

Volg deze stappen als u niet automatisch wilt worden uitgelogd:

1. Kies 'Systeemvoorkeuren' in het Apple-menu.
  2. Klik in het venster 'Systeemvoorkeuren' op 'Beveiliging en privacy'.
  3. Als het hangslotsymbool linksonder in het venster vergrendeld is, klikt u erop en voert u de naam en het wachtwoord van een beheerder in.
  4. Klik op de tab 'Algemeen'.
  5. Klik op de knop 'Geavanceerd'.
  6. Hef de selectie van de optie 'Log uit na inactieve periode van __ minuten' op.