Als Safari de pagina niet kan openen vanwege te veel omleidingen

Dit kan gebeuren wanneer u een pagina opent die wordt omgeleid naar een andere pagina die op zijn beurt wordt omgeleid naar de oorspronkelijke pagina.

Als een pagina te vaak wordt omgeleid, is deze mogelijk zo gemaakt dat er een omleidingslus ontstaat. In dat geval dient de eigenaar van de pagina de kwestie op te lossen.

Het probleem kan ook te maken hebben met verouderde omleidingsgegevens in de cache of de cookies van uw browser. U kunt dit als volgt nagaan:

1. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' in de menubalk van Safari.

2. Klik op het privacysymbool.

3. Klik op 'Beheer websitegegevens'.

4. Zoek de naam van de omleidende website op met behulp van het zoekveld. Selecteer deze website en klik op 'Verwijder'. Safari verwijdert nu alle bewaarde gegevens voor deze website, inclusief cache en cookies. Hierdoor kan het gebeuren dat u bij de website wordt uitgelogd of dat de site zich anders gedraagt.

5. Klik op 'Gereed' en sluit het voorkeurenpaneel van Safari.

Als het probleem nog steeds optreedt, herhaalt u de stappen, maar klikt u niet op 'Verwijder' voor de omleidende website, maar op 'Verwijder alle' om de bewaarde gegevens te verwijderen van alle websites die u in Safari hebt bezocht.