Als de symbolen op het beginscherm van uw iPhone, iPad of iPod touch vergroot zijn

Als de symbolen op het beginscherm te groot worden weergegeven of vergroot zijn, is de zoomfunctie mogelijk ingeschakeld op het apparaat. Lees hier hoe u de zoomfunctie uitschakelt.

De zoomfunctie uitschakelen in Instellingen op uw apparaat

Als u Instellingen niet kunt openen omdat de symbolen op het beginscherm zijn vergroot, tikt u dubbel met drie vingers op het scherm om uit te zoomen.

Om de zoomfunctie uit te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Zoomen' en tikt u op 'Zoomen' om deze functie uit te schakelen.

De zoomfunctie uitschakelen in de Finder of in iTunes

U kunt de zoomfunctie ook via de Finder of via iTunes uitschakelen:

1. Sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan op de computer.
  2. Op een Mac met macOS Catalina 10.15 opent u de Finder. Op een Mac met macOS 10.14 of lager, of een pc, opent u iTunes.
  3. Selecteer uw apparaat wanneer het in de Finder of in iTunes verschijnt.
  4. Selecteer 'Configureer toegankelijkheid'.
  5. Om de zoomfunctie uit te schakelen, schakelt u het aankruisvak 'Zoom' uit.
  6. Klik op 'OK'.

Meer informatie

Lees meer over de toegankelijkheidsfuncties in iOS in de iPhone Gebruikershandleiding, iPad Gebruikershandleiding of iPod touch Gebruikershandleiding