Gmail-account kan geen e-mail ophalen of versturen in iOS

Als u geen e-mail kunt ophalen of versturen met een Gmail-account op een iPhone, iPad of iPod touch, volgt u deze stappen.

Als u een waarschuwing ziet

Mogelijk ziet u een van deze waarschuwingen op een iOS-apparaat wanneer u e-mail probeert op te halen of te versturen in Gmail:

• ‘E-mail ophalen mislukt. De verbinding met de server ‘imap.gmail.com’ is mislukt.’
  • ‘E-mail versturen mislukt. De verbinding met de server ‘smtp.gmail.com’ is mislukt.’
  • ‘De gebruikersnaam of het wachtwoord voor ‘[account]’ is onjuist.’
  • ‘Geen verbinding via SSL. Wilt u de account zonder SSL proberen configureren?’ Als u herhaaldelijk ‘Ja’ selecteert, verschijnt het bericht ‘E-mail ophalen mislukt. De verbinding met de server ‘imap.gmail.com’ is mislukt.’
  • ‘De e-mailserver ‘gmail.com’ reageert niet. Controleer of u de juiste accountinfo hebt ingevoerd in de e-mailinstellingen.’
  • ‘De IMAP-server ‘imap.gmail.com’ reageert niet. Controleer of de netwerkverbinding werkt en of u de juiste informatie hebt opgegeven in het veld ‘Server inkomende post’.

Volg deze stappen als u een van deze berichten ziet. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1. Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met het internet door Safari te openen en te gaan naar www.apple.com/nl.
  2. Als u andere e-mailaccounts op het apparaat hebt, controleert u of die accounts e-mails kunnen versturen en ontvangen. Als het probleem alleen bij de Gmail-account optreedt, vult u een ontgrendelformulier in om uw identiteit te verifiëren.
  3. Verwijder de Gmail-account van het apparaat en voeg deze opnieuw toe. Tik hiervoor op Instellingen > Mail, Contacten, Agenda > Voeg account toe > Google. Voer de accountinformatie in.

Meer hulp verkrijgen

Als de twee-staps-verificatie bij uw Google-account is ingeschakeld, moet u een app-wachtwoord aanmaken om met het iOS-apparaat te gebruiken.

Voor meer hulp bij het versturen of ontvangen van Gmail, volgt u dit supportartikel van Google. U kunt ook supportartikelen van Google raadplegen voor het downloaden en versturen van e-mail.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico's verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: