Remote Desktop: gebruik van een aangepaste afbeelding voor het vergrendelingsscherm in Deutsch (Duits)

Wanneer Deutsch (Duits) in Mac OS X als hoofdtaal wordt ingesteld, werkt een aangepaste afbeelding voor het vergrendelingsscherm van Remote Desktop mogelijk niet.

In dit artikel vindt u instructies om het bestand LockScreenTask.strings te bewerken. Deze zijn alleen bedoeld voor gebruik door systeembeheerders die bekend zijn met het bewerken van configuratieprofielen.

1. Stop Remote Desktop Admin.
  2. Control-klik op het programma Remote Desktop Admin (in /Programma's/Remote Desktop).
  3. Kies ‘Toon pakketinhoud’.
  4. Ga naar de map Contents/Resources/German.lproj.
  5. Maak als voorzorgsmaatregel een reservekopie van het bestand LockScreenTask.strings.
  6. Open het bestand LockScreenTask.strings in Teksteditor.
  7. Bewerk de volgende regel:
    defaultPictureName = "Bild für gesperrte Bildschirme";

.. zodat deze er als volgt uitziet:
    defaultPictureName = "Bild fur gesperrte Bildschirme";

(Verwijder dus de umlaut bij ‘für’)

8. Bewaar de wijzigingen.
  9. Op clientcomputers wijzigt u de naam van de aangepaste afbeelding voor het vergrendelingsscherm in ‘Bild fur gesperrte Bildschirme’ (opnieuw zonder umlaut).

De aangepaste afbeelding voor het vergrendelingsscherm wordt nu weergegeven wanneer het scherm van een client wordt vergrendeld.