Als u geen contacten, agenda’s of notities kunt synchroniseren naar een iPhone, iPad of iPod touch via iTunes voor Windows

Hulp bij het synchroniseren van Outlook-contacten en -agenda’s van een pc naar een iOS-apparaat.

Als u problemen ondervindt bij het synchroniseren via iTunes op een pc, kunt u overwegen iCloud voor Windows als alternatief in te stellen. Dit is de eenvoudigste manier om al uw contacten, agenda’snotities en documenten up-to-date te houden op alle apparaten. Met iCloud kunt u uw contacten, agenda’s en notities automatisch beheren wanneer u wilt en waar u ook bent. Met iCloud hebt u toegang tot uw contacten vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch of computer, of via iCloud.com. Als u liever iTunes gebruikt om te synchroniseren, volgt u deze stappen om het probleem op te lossen.

Voordat u begint

Systeemvereisten

Het synchroniseren van notities via USB wordt niet ondersteund in iTunes 12.2.2 en hoger of iOS 9 en hoger. Meer informatie over het gebruik van iCloud om uw notities te synchroniseren met Outlook.

Als de synchronisatie mislukt

Als de synchronisatie via iTunes is mislukt, of als u de contacten en agenda’s niet kon synchroniseren zoals verwacht, volgt u hieronder de stappen in elk gedeelte:

De synchronisatiegeschiedenis van iTunes opnieuw instellen

1. Open iTunes.
  2. Houd Ctrl ingedrukt en druk op B op het toetsenbord om de iTunes-menubalk te openen. Kies vervolgens Bewerken > Voorkeuren.
  3. Selecteer het tabblad Apparaten.
  4. Klik op de knop ‘Synchronisatiegeschiedenis opnieuw instellen’.
  5. Probeer opnieuw te synchroniseren om te zien of dit het probleem heeft opgelost.

Diagnostische info in iTunes uitvoeren

Voer de synchronisatietest voor de iPhone/iPod touch uit via Diagnostische info in iTunes terwijl het apparaat is verbonden met iTunes. Voer de synchronisatie opnieuw uit in iTunes als de test geslaagd is. Als uw contacten of agenda’s nog steeds niet worden gesynchroniseerd zoals verwacht, is er mogelijk een probleem met uw Windows-gebruikersaccount, uw Outlook-profiel of de gegevens zelf.

Het probleem isoleren met een nieuwe Windows-gebruikersaccount

U kunt inloggen met een nieuwe gebruikersaccount om te achterhalen of het onverwachte gedrag wordt veroorzaakt door een specifieke gebruiker of door een systeemomvattend probleem.

1. Maak een nieuwe gebruikersaccount aan in Windows 10Windows 8 of Windows 7.
    Dankzij deze isolatie zorgt u ervoor dat de uitgevoerde stappen toepasselijk zijn voor het type probleem dat optreedt. Als u liever geen nieuwe gebruikersaccount aanmaakt op het Windows-systeem, gaat u verder met Problemen met gebruikersaccounts.
  2. Nadat u een nieuwe gebruikersaccount hebt aangemaakt, logt u hiermee in en opent u Outlook. Na het openen van Outlook maakt u een lokaal gegevensbestand (.PST) aan en voegt u enkele contacten en agenda’s toe in Outlook.
    Voor sommige versies van Outlook hebt u mogelijk de originele installatieschijf nodig.
  3. Sluit het iOS-apparaat aan en probeer te synchroniseren.

Als het relevante materiaal correct is gesynchroniseerd, is het probleem waarschijnlijk te wijten aan de specifieke gebruikersaccount die u probeert te synchroniseren. Ga verder met Problemen met gebruikersaccounts

Als het materiaal niet is gesynchroniseerd zoals verwacht, kunt u proberen de synchronisatietest voor de iPhone/iPod touch uit te voeren via Diagnostische info in iTunes terwijl het apparaat is verbonden met iTunes. Als de test geslaagd is, voert u de synchronisatie opnieuw uit in iTunes. Als de gegevens ook niet met de nieuwe gebruiker worden gesynchroniseerd, voert u de stappen voor systeemomvattende problemen uit.

Voor problemen met gebruikersaccounts

Als u een probleem met Outlook-synchronisatie wilt oplossen via gebruikersinstellingen of -bestanden, voert u de volgende stappen uit. Probeer na elke stap opnieuw te synchroniseren met iTunes.

Invoegtoepassingen van andere fabrikanten in Outlook uitschakelen

Invoegtoepassingen van andere fabrikanten verhinderen mogelijk de communicatie tussen iTunes en Outlook. Volg de stappen in deze Microsoft Knowledge Base-artikelen voor informatie over hoe u invoegtoepassingen van andere fabrikanten in Outlook uitschakelt.

Sluit vervolgens het iOS-apparaat aan en probeer te synchroniseren.

De naam van de map SyncServices wijzigen

In de map SyncServices worden synchronisatie-gerelateerde gegevens opgeslagen en deze bevat mogelijk onvolledige gegevensrestanten die het synchroniseren belemmeren. Volg deze stappen om de naam van de map te wijzigen:

1. Koppel de iPhone, iPad of iPod touch los van de computer.
  2. Start de computer opnieuw op.
  3. De map SyncServices bevindt zich in de verborgen map AppData. Druk op de Windows-toets van het toetsenbord.
    Als het toetsenbord geen Windows-toets heeft, drukt u op de toetsen Control (Ctrl) en Escape (Esc) van het toetsenbord.
  4. Klik op het vergrootglas of het zoekveld. Voer in het zoekveld %appdata% in
  5. Selecteer AppData in de zoekresultaten.
  6. Open de map Apple Computer in de map Roaming.
  7. Wijzig de naam van de map SyncServices in ‘SyncServicesOld’.
  8. Sluit vervolgens het iOS-apparaat aan en probeer te synchroniseren.

Raadpleeg de helpfunctie van de computer, neem contact op met de IT-afdeling of ga naar support.microsoft.com als u meer hulp nodig hebt bij het oplossen van gegevensspecifieke problemen of problemen met het Outlook-gegevensbestand.

Gegevens vervangen

In plaats van synchroniseren, kunt u ervoor kiezen alle contacten en agenda’s op het iOS-apparaat te vervangen door de gegevens in uw Outlook-profiel.

Controleer eerst of de gegevens in uw Outlook-profiel op de computer volledig juist zijn. Als dit het geval is, stelt u de synchronisatiegeschiedenis opnieuw in:

1. Open iTunes.
  2. Houd Ctrl ingedrukt en druk op B op het toetsenbord om de iTunes-menubalk te openen. Kies vervolgens Bewerken > Voorkeuren.
  3. Selecteer het tabblad Apparaten.
  4. Klik op de knop ‘Synchronisatiegeschiedenis opnieuw instellen’.

Volg daarna de onderstaande stappen:

1. Selecteer in iTunes het iOS-apparaat in de linkerbovenhoek en klik op Info.
  2. Scrol omlaag naar Geavanceerd. Selecteer Contacten of Agenda’s onder ‘Gegevens op deze iPhone/iPad/iPod touch vervangen’ en klik op Toepassen.

Voor systeemomvattende problemen

Volg de onderstaande stappen om systeemomvattende problemen met het synchroniseren van Outlook op te lossen. Probeer na elke stap opnieuw te synchroniseren met iTunes.

Raadpleeg de helpfunctie van de computer, neem contact op met de IT-afdeling of ga naar Microsoft Support als u hulp nodig hebt bij het gebruiken van de bovenstaande ondersteuningsbronnen van Microsoft.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: