Als de synchronisatie van contacten en agenda’s via iTunes voor Windows mislukt

Lees hier meer over het aanpassen van de beveiligingssoftware, synchronisatiegeschiedenis of andere instellingen voor de synchronisatie van een iPhone, iPad of iPod touch met iTunes voor Windows.

Met een iPhone, iPad en iPod touch kunt u op verschillende manieren informatie delen met een computer. Probeer de onderstaande opties als u contacten, agenda’s of notities niet kunt synchroniseren via iTunes voor Windows en een USB-verbinding. Als u iCloud gebruikt, kijkt u naar de hulp bij iCloud-contacten of iCloud-agenda.

Synchronisatie van notities wordt niet ondersteund met iTunes 12.2.2 of hoger of iOS-apparaten met iOS 9 of hoger.

Voordat u aan de slag gaat

Zorg ervoor dat synchronisatie is ingesteld, zoek de ontbrekende gegevens en maak dan een reservekopie.

Controleren of synchronisatie is ingesteld

U kunt een iPhone, iPad of iPod touch synchroniseren met iTunes via USB.

Ontbrekende gegevens zoeken

Afhankelijk van de ingestelde weergave ziet u mogelijk niet alle agenda-activiteiten en contacten in Outlook. Als u ze niet allemaal ziet, zoekt u ze in Outlook. Pas indien nodig de ingestelde weergave aan zodat alle contacten en activiteiten verschijnen.

Een reservekopie maken van uw gegevens

Maak eerst een reservekopie van uw Microsoft Outlook-gegevens voordat u gaat proberen het synchronisatieprobleem op te lossen. Op de website Help en training voor Office vindt u diverse artikelen die u kunnen helpen Outlook-gegevens te zoeken en er een reservekopie van te maken.

Systeemvereisten controleren

Als u wilt synchroniseren met iTunes, moet u de volgende zaken controleren:

• U gebruikt Microsoft Outlook 2003, 2007, 2010 of 2013.
  • U bewaart de Outlook-gegevens in een Unicode-PST-bestand op de computer en niet op een server.
  • U gebruikt een lokale installatie van Outlook 2010 of Outlook 2013 en geen Klik-en-Klaar-installatie. Outlook 2010 en Outlook 2013 bieden de optie voor een Klik-en-Klaar-installatie. Hiermee kunt u echter geen gegevens synchroniseren. Lees meer over informatie en ondersteuning voor Klik-en-Klaar en lees hoe u overschakelt van Klik-en-Klaar naar een lokale installatie.

De software up-to-date houden

Gebruik de nieuwste versie van de software:

Problemen met beveiligingssoftware oplossen

Beveiligingssoftware kan de communicatie tussen iTunes en het iOS-apparaat blokkeren. Sommige software kan verhinderen dat iTunes toegang heeft tot de gesynchroniseerde gegevens. Lees hoe u problemen tussen iTunes en beveiligingssoftware oplost.

De synchronisatiegeschiedenis van iTunes opnieuw instellen

Als sommige gegevens worden gesynchroniseerd maar u onverwachte wijzigingen ziet, moet u wellicht de synchronisatiegeschiedenis opnieuw instellen. Na het opnieuw instellen kunt u alle contacten en agenda’s op de computer of het iOS-apparaat vervangen door de juiste gegevens.

De synchronisatiegeschiedenis opnieuw instellen:

1. Open iTunes.
  2. Houd Ctrl ingedrukt en druk op B op het toetsenbord om de iTunes-menubalk te openen. Kies vervolgens Bewerken > Voorkeuren.
  3. Selecteer het tabblad Apparaten.
  4. Klik op de knop ‘Synchronisatiegeschiedenis opnieuw instellen’.

Als alle gegevens op de computer juist zijn:

1. Selecteer in iTunes het iOS-apparaat in de linkerbovenhoek en klik op Info.
  2. Scrol omlaag naar Geavanceerd. Selecteer Contacten of Agenda’s onder ‘Gegevens op deze iPhone/iPad/iPod touch vervangen’.
  3. Klik op Toepassen.

Als alle gegevens op de iPhone, iPad of iPod touch juist zijn:

1. Verwijder de contact- en agendagegevens uit Outlook.
  2. Selecteer in iTunes het iOS-apparaat in de linkerbovenhoek en klik op Info.
  3. Scrol omlaag naar Geavanceerd. Zorg ervoor dat onder ‘Gegevens op deze iPhone/iPad/iPod touch vervangen’ de opties Contacten en Agenda’s niet zijn geselecteerd.
  4. Klik op Toepassen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: