Als u iTunes voor Windows niet kunt gebruiken om contacten en agenda‘s te synchroniseren tussen Outlook en een iPhone, iPad of iPod touch

Hulp bij het synchroniseren van Outlook-contacten en -agenda's van een pc naar een iOS-apparaat.

Als u uw Outlook-contacten en agenda's niet kunt synchroniseren van een pc naar een iOS-apparaat met iTunes voor Windows, kunt u ook iCloud voor Windows configureren. Met iCloud voor Windows kunt u uw contacten, agenda'snotities en documenten up-to-date houden op al uw apparaten.

Als u liever iTunes gebruikt om handmatig te synchroniseren, probeert u de stappen in dit artikel.

Systeemvereisten

Het synchroniseren van notities via USB wordt niet ondersteund in iTunes 12.2.2 en hoger of iOS 9 en hoger. Lees over het gebruik van iCloud om uw notities te synchroniseren met Outlook.

Als de synchronisatie mislukt

Als de synchronisatie via iTunes is mislukt, of als u de contacten en agenda's niet kon synchroniseren zoals verwacht, volgt u hieronder de stappen in elk onderdeel.

De synchronisatiegeschiedenis van iTunes opnieuw instellen

1. Open iTunes.
  2. Kies in de menubalk boven in het iTunes-venster 'Wijzig' > 'Voorkeuren'.
  3. Selecteer het tabblad Apparaten.
  4. Klik op de knop ‘Synchronisatiegeschiedenis opnieuw instellen’.
  5. Probeer opnieuw te synchroniseren.

Diagnostische info in iTunes uitvoeren

Gebruik Diagnostische info in iTunes om de synchronisatietest voor de iPhone/iPod touch uit te voeren terwijl het apparaat is verbonden met iTunes. Als de test is geslaagd, probeert u de synchronisatie opnieuw uit te voeren. Als uw contacten of agenda’s nog steeds niet worden gesynchroniseerd zoals verwacht, is er mogelijk een probleem met uw Windows-gebruikersaccount, uw Outlook-profiel of de gegevens zelf.

Het probleem isoleren met een nieuwe Windows-gebruikersaccount

U kunt inloggen met een nieuwe gebruikersaccount om te achterhalen of het onverwachte gedrag wordt veroorzaakt door een specifieke gebruiker of door een systeemomvattend probleem.

1. Maak een nieuwe gebruikersaccount aan in Windows 10Windows 8 of Windows 7.
    Dankzij deze isolatie zorgt u ervoor dat de uitgevoerde stappen toepasselijk zijn voor het type probleem dat optreedt. Als u liever geen nieuwe gebruikersaccount maakt op het Windows-systeem, gaat u verder met het onderdeel Problemen met gebruikersaccounts.
  2. Nadat u een nieuwe gebruikersaccount hebt aangemaakt, logt u hiermee in en opent u Outlook. Na het openen van Outlook maakt u een lokaal gegevensbestand (.PST) aan en voegt u enkele contacten en agenda’s toe in Outlook.
    Voor sommige versies van Outlook hebt u mogelijk de originele installatieschijf nodig.
  3. Sluit het iOS-apparaat aan en probeer nogmaals te synchroniseren.

Als al uw materiaal correct wordt gesynchroniseerd, is het probleem waarschijnlijk te wijten aan de specifieke gebruikersaccount die u probeert te synchroniseren. Ga verder met het onderdeel Problemen met gebruikersaccounts

Als uw materiaal niet wordt gesynchroniseerd zoals verwacht, gebruikt uDiagnostische info in iTunes om de synchronisatietest voor de iPhone/iPod touch uit te voeren terwijl het apparaat is verbonden met iTunes. Als de test is geslaagd, probeert u de synchronisatie opnieuw uit te voeren. Als uw gegevens nog steeds niet worden gesynchroniseerd met de nieuwe gebruiker, volgt u de stappen in het onderdeel Systeemomvattende problemen.

Voor problemen met gebruikersaccounts

Om een probleem met de instellingen van een gebruiker tijdens het synchroniseren met Outlook op te lossen, volgt u de stappen om invoegtoepassingen van andere fabrikanten in Outlook uit te schakelen en de naam van de map SyncServices te wijzigen.

Invoegtoepassingen van andere fabrikanten in Outlook uitschakelen

Invoegtoepassingen van andere fabrikanten in Outlook verhinderen mogelijk de communicatie tussen iTunes en Outlook. Volg de stappen in deze Microsoft Knowledge Base-artikelen voor informatie over hoe u invoegtoepassingen van andere fabrikanten in Outlook uitschakelt:

Sluit vervolgens het iOS-apparaat aan en probeer te synchroniseren.

De naam van de map SyncServices wijzigen

In de map SyncServices worden synchronisatie-gerelateerde gegevens opgeslagen en deze bevat mogelijk onvolledige gegevensrestanten die het opnieuw synchroniseren belemmeren. Volg deze stappen om de naam van de map te wijzigen:

1. Koppel de iPhone, iPad of iPod touch los van de computer.
  2. Start de computer opnieuw op.
  3. Druk op de Windows-toets van het toetsenbord. Als het toetsenbord geen Windows-toets heeft, drukt u op de toetsen Control (Ctrl) en Escape (Esc) van het toetsenbord.
  4. Klik op het vergrootglas of het zoekveld.
  5. Voer in het zoekveld %appdata% in.
  6. Selecteer AppData in de zoekresultaten.
  7. Open de map Apple Computer in de map Roaming.
  8. Wijzig de naam van de map SyncServices in 'SyncServicesOld'.
  9. Sluit het iOS-apparaat aan en probeer te synchroniseren.

Raadpleeg de helpfunctie van de computer, neem contact op met de IT-afdeling of ga naar support.microsoft.com als u meer hulp nodig hebt bij het oplossen van gegevensspecifieke problemen of problemen met het Outlook-gegevensbestand.

Gegevens vervangen

In plaats van synchroniseren, kunt u ervoor kiezen alle contacten en agenda’s op het iOS-apparaat te vervangen door de gegevens in uw Outlook-profiel.

Controleer eerst of de gegevens in uw Outlook-profiel op de computer juist zijn. Als dit het geval is, stelt u de synchronisatiegeschiedenis opnieuw in:

1. Open iTunes.
  2. Kies in de menubalk boven in het iTunes-venster 'Wijzig' > 'Voorkeuren'.
  3. Selecteer het tabblad Apparaten.
  4. Klik op de knop ‘Synchronisatiegeschiedenis opnieuw instellen’.

Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Selecteer in iTunes het iOS-apparaat in de linkerbovenhoek en klik op 'Info'.
  2. Scrol naar het onderdeel Geavanceerd. Selecteer Contacten of Agenda's onder 'Gegevens op deze iPhone/iPad/iPod touch vervangen' en klik vervolgens op Toepassen.

Voor systeemomvattende problemen

Volg de onderstaande stappen om systeemomvattende problemen met het synchroniseren van Outlook op te lossen. Probeer na elke stap opnieuw te synchroniseren met iTunes.

Raadpleeg de helpfunctie van de computer, neem contact op met de IT-afdeling of ga naar Microsoft Support als u hulp nodig hebt bij het gebruiken van de bovenstaande ondersteuningsbronnen van Microsoft.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.