AirPort Express: problemen bij het verbinding maken met netwerken van derden die WEP gebruiken

Om verbinding te maken met het netwerk van sommige wifirouters van derden, kunnen extra stappen nodig zijn als het netwerk is beveiligd met WEP - Wired Equivalent Privacy (een ouder draadloos beveiligingsprotocol).

1. Zorg er eerst voor dat de wifirouter van derden clients niet beperkt op basis van MAC-adressen (soms een toegangscontrolelijst genoemd) en zorg ervoor dat deze de nieuwste versie van de firmware heeft die beschikbaar is op de website van de fabrikant.

2. Houd er vervolgens rekening mee dat WEP-wachtwoorden zowel een structuur met gewone tekst (WEP 40/128-bits ASCII) als in hexadecimalen (WEP 40/128-bits hex) kunnen hebben. Je kunt wachtwoordproblemen mogelijk voorkomen door het wachtwoord van het met WEP beveiligde netwerk te wijzigen in een recenter en veiliger protocol, zoals WPA2. Lees verder over wachtwoordstructuren.

3. Als je Mac een hexadecimaal getal nodig heeft om verbinding te maken met het wifinetwerk, geldt hetzelfde voor AirPort Express.

4. Configureer de AirPort Express om verbinding te maken met het wifinetwerk:

1. Open AirPort-configuratieprogramma en doorloop de stappen om de AirPort Express te configureren.

2. Wanneer je het bestaande wifinetwerk selecteert, zie je twee wachtwoordinvoervelden. Als er een hexadecimaal wachtwoord nodig was om je computer op het wifinetwerk te krijgen, gebruik je dezelfde hexadecimale code, maar zet je daar een '$' voor. Voor de hexadecimale waarde '6170706c65' voer je bijvoorbeeld '$6170706c65' in.

5. Voltooi de configuratie in AirPort-configuratieprogramma en laat de AirPort Express herstarten.

6. Wanneer de AirPort Express is herstart, zou deze verbinding moeten maken met het netwerk (dit kan een minuut duren). Als de AirPort Express correct is geconfigureerd, brandt het statuslampje continu groen. Als het oranje blijft knipperen, gebruik je AirPort-configuratieprogramma om vast te stellen waarom dit gebeurt.