AirPort: kan verbinding maken met basisstation maar niet met internet wanneer PPPoE wordt gebruikt

De computer maakt wel verbinding met het basisstation maar niet met internet of het lokale netwerk wanneer een PPPoE DSL of kabelmodemservice wordt gebruikt.

• De computer maakt met een sterk signaal verbinding met het basisstation, maar kan geen verbinding maken met internet of het lokale netwerk.
  • In het voorkeurenpaneel Netwerk kan een IP-adres van 10.64.64.64 voor de ingebouwde Ethernet-poort worden weergegeven.

Dit gebeurt vaak nadat een AirPort-basisstation of draadloos toegangspunt van een andere fabrikant is toegevoegd waar eerder een Ethernet-kabel is gebruikt om verbinding te maken met een PPPoE DSL of kabelmodemservice. In dit scenario moet het basisstation het enige apparaat zijn dat via PPPoE verbinding maakt met de modem. De draadloze verbinding van client naar basisstation is niet PPPoE. Wanneer u deze symptomen ziet, blijft de clientcomputer proberen verbinding te maken via de ingebouwde Ethernet-poort via PPPoE, ondanks het feit dat er geen Ethernet-kabel is aangesloten.

1. Kies het menu Apple > Systeemvoorkeuren.
2. Kies Weergave > Netwerk.
3. Kies Ingebouwd Ethernet in het pop-upmenu Toon.
4. Klik op het tabblad PPPoE.
5. Klik op de knop PPPoE opties.
6. Schakel de optie ‘Verbind automatisch indien noodzakelijk’ uit.
7. Klik op OK.
8. Klik op Pas nu toe.