Problemen met starten of onverwacht afsluiten van iTunes voor Windows oplossen

Lees hier wat u moet doen als iTunes voor Windows 7 of hoger niet wordt gestart, niet meer reageert of onverwacht wordt afgesloten.

Als iTunes voor Windows 7 of hoger niet wordt gestart, niet meer reageert of onverwacht wordt afgesloten, volgt u de stappen hieronder om het probleem op te lossen.

Voordat u aan de slag gaat, downloadt en installeert u de nieuwste Windows-updates voor de pc en zorgt u ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes hebt. Als u Windows 10 hebt en iTunes kunt downloaden van de Microsoft Store, probeert u dat.

Verbreek de verbinding van de computer met internet

Als de computer fouten geeft wanneer deze probeert te communiceren met de iTunes Store of andere Apple voorzieningen, is de oorzaak mogelijk een probleem bij het starten van iTunes. Door iTunes zonder internetverbinding te starten, kunt u nagaan wat de oorzaak van de startproblemen is.

1. Sluit iTunes.
  2. Verbreek de verbinding van de computer met internet. Dit kunt u doen door wifi uit te schakelen of de Ethernet-kabel los te koppelen.
  3. Open iTunes opnieuw.

Als iTunes zonder problemen wordt gestart wanneer u niet verbonden bent met internet, werkt u de besturingsbestanden bij. Als u een foutmelding krijgt, neemt u contact op met Apple Support voor assistentie.

Ga verder als u het probleem nog steeds ondervindt.

Test met een nieuwe iTunes-bibliotheek

Maak een nieuwe iTunes-bibliotheek aan om te zien of het probleem in een nieuwe bibliotheek optreedt.

Als het probleem is opgelost wanneer u een nieuwe iTunes-bibliotheek gebruikt, probeert u een oudere kopie van uw iTunes-bibliotheek te herstellen. Als bij een oudere bibliotheek hetzelfde probleem optreedt, neemt u contact op met Apple Support voor assistentie bij het bepalen van de oorzaak.

Om naar de oorspronkelijke bibliotheek terug te gaan, sluit u iTunes af en houdt u de Shift-toets op het toetsenbord ingedrukt terwijl u het programma opnieuw opent.

Andere problemen

1. Controleer op eventueel ongewenste programma's. Schadelijke software kan ervoor zorgen dat iTunes niet wordt geopend of het programma onverwacht wordt afgesloten. Zorg ervoor dat de beveiligingssoftware up-to-date is en scan het systeem.
  2. Pas de instellingen van de beveiligingssoftware aan. Lees meer over het oplossen van problemen met beveiligingssoftware.
  3. Zorg ervoor dat iTunes naar behoren is geïnstalleerd. Een onjuiste installatie van iTunes kan bijdragen tot verschillende problemen. Lees hoe u iTunes opnieuw installeert.
  4. Werk de besturingsbestanden van de pc bij. Verouderde besturingsbestanden op de computer kunnen leiden tot ongewone reacties van iTunes en andere programma's.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.