Mac OS X 10.5: Time Machine stopt met het maken van de reservekopie op een externe schijf

Nadat Time Machine van ongeveer 10 GB of meer een reservekopie op een externe schijf heeft gemaakt, wordt de reservekopie gestopt. Dit kan gebeuren wanneer Time Machine voor het eerst een reservekopie van de bestanden maakt.

Bepaalde harde schijven worden met een Master Boot Record-partitie (MBR) geleverd. Voor deze schijven moet u het partitietype wijzigen door de schijf te wissen zodat de partitie door Time Machine wordt ondersteund:

Belangrijk: tijdens het wissen van een schijf worden alle bestanden op de schijf verwijderd. Zorg er eerst voor dat u een afzonderlijke kopie van belangrijke bestanden op een andere plaats hebt of maak er een.

1. Open Schijfhulpprogramma.
  2. Selecteer links in het venster het symbool van de reservekopieschijf. Het wordt doorgaans met een numerieke capaciteit weergegeven en verschijnt iets meer naar links ten opzichte van andere volumesymbolen. Als u een tabblad met de naam ‘Partitioneren’ ziet, gaat u verder met stap 3.
  3. Klik op het tabblad ‘Partitioneren’. (Als u alleen de tabbladen Schijf-EHBO, Wissen, RAID en Terugzetten ziet, hebt u een volume op de schijf geselecteerd in plaats van de schijf zelf. Herhaal stap 2.)
  4. Kies in het venstermenu Volume-indeling het gewenste aantal partities (of 1).
  5. Klik op de knop ‘Opties...’.
  6. Selecteer een nieuwe partitie-indeling:
    • Gebruik de Apple-partitie-indeling als u de schijf gaat gebruiken met Time Machine en een op PowerPC gebaseerde Mac.
    • Gebruik de GUID-partitie-indeling als u de schijf gaat gebruiken met Time Machine en een Intel-Mac.
  7. Klik op ‘OK’.
  8. Klik op ‘Pas toe’. Dit wist de schijf.

Zodra de externe harde schijf opnieuw is gepartitioneerd, selecteert u deze opnieuw in de voorkeuren van Time Machine en gebruikt u de schijf voor reservekopieën.