Apple Mobile Device-service (AMDS) opnieuw starten in Windows

Als een iPhone, iPad of iPod touch niet wordt herkend in iTunes voor Windows, moet de Apple Mobile Device-service (AMDS) wellicht opnieuw worden gestart. U kunt ook het volgende foutbericht zien wanneer u het apparaat aansluit:

Deze [apparaat] kan niet worden gebruikt omdat de Apple Mobile Device-service niet is gestart.

Apple Mobile Device-service (AMDS) opnieuw starten

Windows XP

1. Sluit iTunes en koppel de iPhone, iPad of iPod touch los.
  2. Kies Start > Configuratiescherm.
  3. Open Systeembeheer in het configuratiescherm.
  4. Open Services.
  5. Kies Apple Mobile Device en klik op De service stoppen zoals hieronder wordt weergegeven:
    Selecteer Apple Mobile Device en stop de service
  6. Klik op De service starten nadat de service is gestopt.
  7. Open iTunes nogmaals wanneer de Apple Mobile Device-service opnieuw is gestart en sluit het apparaat aan.

Windows Vista of Windows 7

1. Sluit iTunes en koppel de iPhone, iPad of iPod touch los.
  2. Klik op de knop Start van Windows knop Start.
  3. Typ Services in het veld Zoekopdracht starten.
  4. Klik in het onderdeel Programma’s van de zoekresultaten op ‘Services’.
  5. Selecteer Apple Mobile Device  en klik op De service stoppen zoals hieronder wordt weergegeven:
    Selecteer Apple Mobile Device en stop de service
  6. Klik op De service starten nadat de service is gestopt.
  7. Open iTunes nogmaals wanneer de Apple Mobile Device-service opnieuw is gestart en sluit het apparaat aan.

Windows 8

1. Sluit iTunes en koppel de iPhone, iPad of iPod touch los.
  2. Verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek om de balk Charms te openen.
  3. Typ Services in het zoekveld.
  4. Kies Instellingen onder het zoekveld.
  5. Selecteer ‘Lokale services weergeven’ rechts in het scherm.
  6. Kies Apple Mobile Device en klik op ‘De service stoppen’ zoals hieronder wordt weergegeven:
  7. Klik op ‘De service starten’ nadat de service is gestopt.
  8. Open iTunes nogmaals wanneer de Apple Mobile Device-service opnieuw is gestart en sluit het apparaat aan.

Het opstarttype van de Apple Mobile Device-service instellen op Automatisch

Windows XP

1. Sluit iTunes en koppel de iPhone, iPad of iPod touch los.
  2. Kies Start > Configuratiescherm.
  3. Open Systeembeheer in het configuratiescherm.
  4. Open Services.
  5. Klik rechts op Apple Mobile Device en klik op Eigenschappen in het snelmenu.
  6. Stel het venstermenu Opstarttype in op Automatisch en klik op OK:
    Eigenschappen van Apple Mobile Device
  7. Start de computer opnieuw op.
  8. Open iTunes en sluit het apparaat aan.

Windows Vista of Windows 7

1. Sluit iTunes en koppel de iPhone, iPad of iPod touch los.
  2. Klik op de knop Start van Windows knop Start.
  3. Typ Services in het veld Zoekopdracht starten.
  4. Klik op Services in het onderdeel Programma’s van de zoekresultaten.
  5. Klik rechts op Apple Mobile Device en klik op Eigenschappen in het snelmenu.
  6. Stel het venstermenu Opstarttype in op Automatisch en klik op OK:
    Eigenschappen van Apple Mobile Device
  7. Start de computer opnieuw op.
  8. Open iTunes en sluit het apparaat aan.

Windows 8

1. Sluit iTunes en koppel de iPhone, iPad of iPod touch los.
  2. Verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek om de balk Charms te openen.
  3. Typ Services in het zoekveld.
  4. Kies Instellingen onder het zoekveld.
  5. Selecteer ‘Lokale services weergeven’ rechts in het scherm.
  6. Klik rechts op Apple Mobile Device en klik op Eigenschappen in het snelmenu.
  7. Stel het venstermenu ‘Opstarttype’ in op Automatisch en klik op OK:

iTunes en AMDS verwijderen en opnieuw installeren

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u AMDS opnieuw hebt gestart, moet u AMDS en iTunes verwijderen en opnieuw installeren.

1. Verwijder AMDS, iTunes en alle Apple-software volledig. Klik op de koppelingen hieronder voor stappen:
  2. Start de computer opnieuw op.
  3. Download en installeer (opnieuw) de nieuwste versie van iTunes vanaf www.apple.com/nl/itunes. Bij het installeren van iTunes wordt AMDS ook geïnstalleerd.
  4. Start de computer opnieuw op.
  5. Start iTunes en sluit het apparaat aan. Het moet correct worden herkend in Windows.

Meer informatie

Als de Apple Mobile Device-service nog altijd niet wordt gestart of onverwacht wordt afgesloten, kan dit worden veroorzaakt door beveiligingssoftware van andere fabrikanten. Raadpleeg iTunes voor Windows: problemen met beveiligingssoftware oplossen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: