De Apple Mobile Device-service (AMDS) opnieuw starten in Windows

Als een iPhone, iPad of iPod touch niet wordt herkend in iTunes voor Windows, moet de AMDS wellicht opnieuw worden gestart.

De AMDS opnieuw starten

Wanneer u een apparaat aansluit, ziet u mogelijk de volgende fout: ‘Deze [apparaat] kan niet worden gebruikt omdat de Apple Mobile Device-service niet is gestart’.

Volg deze stappen om de AMDS opnieuw te starten:

1. Sluit iTunes en koppel de aangesloten iPhone, iPad of iPod touch los.
  2. Open het commando Uitvoeren door tegelijkertijd op de toets met het Windows-logo en de R-toets op het toetsenbord van de computer te drukken.
  3. Typ services.msc en klik op OK. De console voor services wordt geopend.
  4. Klik rechts op Apple Mobile Device-service en klik in het snelmenu op Eigenschappen.

5. Stel het venstermenu Opstarttype in op Automatisch.

6. Klik op De service stoppen.
  7. Klik op De service starten nadat de service is gestopt.
  8. Klik op OK.
  9. Start de computer opnieuw op.
  10. Open iTunes en sluit het apparaat aan.

Meer informatie

Als AMDS nog altijd niet wordt gestart of onverwacht wordt afgesloten, kan dit worden veroorzaakt door beveiligingssoftware van andere fabrikanten. Lees hoe u problemen tussen iTunes en beveiligingssoftware van andere fabrikanten oplost.

Als het probleem niet aan AMDS te wijten is, leest u hoe u andere oorzaken van problemen met het herkennen van apparaten oplost.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: