Lees wat je kunt doen als de interne luidsprekers van je Mac geen geluid geven

Als je geen geluid hoort uit de interne luidsprekers van je Mac, controleer je eerst of macOS up-to-date is en controleer je de instellingen.

Gebruik de nieuwste versie van macOS

Om te beginnen controleer je of je de nieuwste versie van macOS gebruikt. Maak een reservekopie van je belangrijke gegevens en werk dan de software op de Mac bij.

Controleer de geluidsinstellingen

Als je na het bijwerken van de software van de computer nog steeds geen geluid hoort uit de interne luidsprekers, contoleer je de geluidsinstellingen.

Om te beginnen koppel je alle externe audioapparaten los van de computer. Verwijder ook alle kabels van de USB-, FireWire- of 3,5 mm-audiopoorten.

1. Kies in het Apple-menu () de optie 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Selecteer 'Geluid'.
  3. Klik op de tab 'Uitvoer' en selecteer 'Interne luidsprekers'. Als 'Interne luidsprekers' niet wordt getoond als optie in het venster 'Uitvoer', neem je contact op met Apple Support.
  4. Als de volumeregelaar laag staat, schuif je de regelaar naar rechts en probeer je het opnieuw.
  5. Als het aankruisvak 'Geluid uit' ingeschakeld is, schakel je het uit en probeer je het opnieuw.
  6. Als je nog steeds geen geluid hoort, neem je contact op met Apple Support.

Controleer de lijnuitvoer van de Mac

Als in het Uitvoer-venster 'Digitale uitvoer' wordt weergegeven in plaats van 'Interne luidsprekers', controleer je de lijnuitvoer van de Mac.

Eerst koppel je alle externe audioapparaten los van de Mac. Verwijder ook alle kabels van de USB-, FireWire- of 3,5 mm-audiopoorten. Controleer nu of de lijnuitvoer rood verlicht is. Als dat het geval is, moet de Mac mogelijk worden gerepareerd.