De proxyinstellingen van Windows herstellen om verbinding te maken met de iTunes Store

Als u met iTunes voor Windows geen verbinding krijgt met de iTunes Store, controleert u de proxyinstellingen voor Windows. Probeer vervolgens opnieuw te verbinden.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

iTunes gebruikt de proxyinstellingen van Windows voor toegang tot allerlei Apple voorzieningen, waaronder de iTunes Store. Controleer of alle instellingen juist zijn en zorg dat u eventuele verbindingsproblemen oplost.

1. Als iTunes geopend is, sluit u het.
  2. Druk op de Windows-toets van het toetsenbord. Als het toetsenbord geen Windows-toets heeft, houdt u de toets Ctrl ingedrukt en drukt u op Esc.
  3. Klik op het vergrootglas of het zoekveld.
  4. Typ inetcpl.cpl in het zoekveld.
  5. Klik in de zoekresultaten op inetcpl.cpl om 'Eigenschappen van Internet' te openen.
  6. Klik in het venster 'Eigenschappen van Internet' op het tabblad 'Verbindingen'.
    Het Windows-dialoogvenster 'Eigenschappen van Internet'
  7. Klik op 'LAN-instellingen'.
  8. Kijk naar het gedeelte 'Proxyserver'. Als het aankruisvak naast 'Een proxyserver voor uw LAN-netwerk gebruiken' is ingeschakeld, schakelt u het uit.
    Het Windows-dialoogvenster 'LAN-instellingen'
  9. Klik op 'OK' om het venster 'LAN-instellingen' te sluiten.
  10. Klik op 'OK' om het venster 'Eigenschappen van Internet' te sluiten.
  11. Open iTunes en probeer verbinding te maken met de iTunes Store.

Volg deze stappen als het probleem aanhoudt:

1. In de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Help' > 'Diagnostische test uitvoeren'.
  2. Schakel het aankruisvak naast 'Tests netwerkverbindingen' in, klik op 'Volgende' en klik dan nogmaals op 'Volgende'. (Als er andere aankruisvakken ingeschakeld zijn, schakelt u ze uit.)
  3. Als de test voltooid is, klikt u op 'Volgende' en scrolt u helemaal omlaag in het vak onder 'iTunes-diagnose voltooid'. Als de verbindingstests geslaagd zijn, maar u nog steeds geen verbinding kunt maken met de iTunes Store, dan kan het zijn dat iTunes wordt gehinderd door software die de internetverbinding bewaakt. Lees hoe u deze software opspoort en verwijdert.
  4. Klik op 'Sluiten' om het venster 'Diagnostische info' te verlaten.

Meer hulp

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.