Als de wijzer springt wanneer u een trackpad, Magic Trackpad of Magic Mouse gebruikt

Lees hier wat u moet doen als de wijzer springt, onverwacht beweegt of onregelmatig werkt bij gebruik van een invoerapparaat met een Touch-oppervlak zoals het trackpad van een Mac-notebook, een Magic Trackpad of een Magic Mouse.

Probeer deze tips om het probleem op te lossen:

Controleer of het apparaat is ingeschakeld

Zorg ervoor dat het apparaat voldoende batterij heeft. Als u een Magic Trackpad 2 of Magic Mouse 2 gebruikt, zorgt u ervoor dat de oplaadbare batterij volledig is opgeladen.

Probeer het apparaat niet meerdere keren aan te raken

Verzeker u ervan dat slechts een deel van uw vinger het Touch-oppervlak aanraakt en dat u uw pols niet op of heel dicht bij het trackpad laat rusten. Dit kan door het Touch-oppervlak worden geregistreerd als het aanraken van het trackpad met uw vinger waardoor de wijzer in die richting wordt verplaatst.

Houd het Touch-oppervlak droog en schoon

Vocht op het Touch-oppervlak kan dit probleem ook veroorzaken. U kunt dit doorgaans oplossen door het oppervlak van het trackpad of de muis schoon te vegen met een doekje of een tissue.

Als het probleem wordt opgelost wanneer u een stukje papier tussen uw vinger en het Touch-oppervlak legt, moet u de aankoop van een Teflon-laag overwegen om het oppervlak te bedekken. Zo voorkomt u dat het Touch-oppervlak rechtstreeks in contact komt met vocht. Zorg ervoor dat het Touch-oppervlak schoon en droog is alvorens de Teflon-laag aan te brengen.

Oliën of lotions kunnen dit probleem ook veroorzaken. U kunt het Touch-oppervlak van een apparaat schoonmaken met een pluisvrije doek die een beetje met water is bevochtigd.

Doe uw juwelen uit

Juwelen kunnen ook storing veroorzaken wanneer u een apparaat met een Touch-oppervlak gebruikt. Doe uw ringen of armbanden uit en controleer of het trackpad nog schokkerig is of onregelmatig werkt.

Controleer de lichtnetadapter die u met de Mac gebruikt

Dit gedrag kan optreden als u een lichtnetadapter van een andere fabrikant gebruikt.

Als u een van deze lichtnetadapters gebruikt, koppelt u deze los en gebruikt u de Mac op batterijspanning om te zien of de wijzer naar behoren werkt. Als het apparaat normaal reageert wanneer de batterij wordt gebruikt, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door de lichtnetadapter.

Vermijd draadloze storing

Bluetooth-apparaten kunnen onregelmatig werken wanneer er draadloze storing is. Raadpleeg Wi-Fi en Bluetooth: potentiële bronnen voor draadloze storing voor meer informatie.

Start de Mac in de veilige modus op

Als geen van de bovenstaande tips het probleem niet oplossen, kunt u de computer in de veilige modus opstarten om software van andere fabrikanten als oorzaak uit te sluiten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.