Als iTunes u vraagt om de computer te machtigen wanneer u aankopen uit de iTunes Store probeert af te spelen

Als u wordt gevraagd de computer te machtigen wanneer u probeert aankopen uit de iTunes Store af te spelen, controleert u of u bij iTunes bent ingelogd met dezelfde Apple ID als waarmee u de aankoop hebt gedaan.

iTunes vraagt u mogelijk om uw computer te machtigen voordat u deze gebruikt voor het afspelen van materiaal dat u via de iTunes Store hebt aangeschaft. Lees hier wat u moet doen als het maximumaantal machtigingen hebt bereikt.

Het is ook mogelijk dat u de computer niet kunt machtigen vanwege problemen met uw account of bevoegdheden voor mappen. Ga hieronder verder om het probleem op te lossen.

De functies van iTunes kunnen per land of regio verschillen.

Probeer uw aankopen te machtigen met een andere Apple ID

Misschien hebt u een andere Apple ID gebruikt om de items aan te schaffen die u wilt afspelen. Dit kunt u controleren door rechts te klikken op het item en te kijken of de optie 'Verwijder download' voorkomt in het menu. Als de optie 'Verwijder download' aanwezig is, bent u ingelogd met dezelfde Apple ID als waarmee u het item hebt gekocht. Selecteer 'Verwijder download' en download het item vervolgens opnieuw.

Als 'Verwijder download' niet wordt weergegeven, volgt u deze stappen:

1. Open iTunes.
  2. Zoek in 'Bibliotheek' een nummer dat u bij de iTunes Store hebt gekocht en selecteer het.
  3. Kies in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster 'Wijzig' > 'Toon info'.
  4. Klik op de tab 'Bestand'. Rechts naast 'aangeschaft door' ziet u de Apple ID waarmee u het item hebt gekocht.
  5. Machtig de computer met de Apple ID die u in stap 4 hebt gebruikt. Mogelijk is deze gewijzigd sinds de aankoop van het item als u het wachtwoord of e-mailadres van die Apple ID hebt bijgewerkt. Als u uw Apple ID-wachtwoord bent vergeten, gaat u naar iforgot.apple.com.

Als u niet zeker weet of uw Apple ID is gewijzigd sinds uw aankoop van het item, bekijkt u de aankoopgeschiedenis van deze Apple ID om te controleren of het item op de lijst van aankopen staat.

Gebruikersaccountbeheer uitschakelen

In iTunes voor Windows kunt u sommige machtigingsproblemen oplossen door de instellingen voor Gebruikersaccountbeheer opnieuw in te stellen. Ga als volgt te werk om de instellingen voor Gebruikersaccountbeheer opnieuw in te stellen in Windows 7:

1. Druk op de Windows-toets van het toetsenbord. Als het toetsenbord geen Windows-toets heeft, drukt u op de toetsen Control (Ctrl) en Escape (Esc) van het toetsenbord.
  2. Klik op het vergrootglas of het zoekveld. Typ in het zoekveld UserAccountControlSettings.
  3. Klik op 'UserAccountControlSettings'.
  4. Als u wordt gevraagd of u deze toepassing wilt toestaan om wijzigingen aan te brengen, klikt u op 'Ja'.
  5. Zet de schuifknop in de onderste stand.
  6. Klik op 'OK'.
  7. Als u wordt gevraagd of u deze toepassing wilt toestaan om wijzigingen aan te brengen, klikt u op 'Ja'.
  8. Start de computer opnieuw op.

Schakel Gebruikersaccountbeheer nu weer in.

1. Druk op de Windows-toets van het toetsenbord. Als het toetsenbord geen Windows-toets heeft, drukt u op de toetsen Control (Ctrl) en Escape (Esc) van het toetsenbord.
  2. Klik op het vergrootglas of het zoekveld. Typ in het zoekveld UserAccountControlSettings.
  3. Klik op 'UserAccountControlSettings'.
  4. Zet de schuifknop terug in de gewenste stand.
  5. Klik op 'OK'.
  6. Start de computer opnieuw op.
  7. Probeer de computer opnieuw te machtigen.

De map 'SC Info' verwijderen

iTunes werkt alleen goed als de map 'SC Info' op de computer aanwezig is. U kunt de computer machtigen om aankopen af te spelen als u de map verwijdert. Vervolgens laat u de map opnieuw door iTunes aanmaken.

De map 'SC Info' verwijderen in macOS Sierra of lager

1. Stop iTunes en alle andere geopende apps, totdat alleen nog de Finder geopend is.
  2. Kies in de menubalk boven in het computerscherm 'Ga' > 'Ga naar map'.
  3. Typ /Users/Shared/SC Info in het venster en klik op 'Ga'. Als u een bericht ziet met de melding 'De map is onvindbaar', volgt u deze stappen om de map /Gebruikers/Gedeeld/ te maken of om de juiste machtigingen toe te kennen aan de map.
  4. Als de Finder nog niet is ingesteld op kolomweergave, stelt u dit nu in. In de menubalk boven in het scherm selecteert u 'Weergave' > 'Kolommen'.
  5. Ga naar de map 'SC Info'. Klik erop, houd vast en versleep de map naar de prullenmand.
  6. Start de computer opnieuw op.
  7. Open iTunes.
  8. Probeer de computer opnieuw te machtigen. Als u meerdere Apple ID's hebt, machtigt u de computer voor elke Apple ID.

De map 'SC Info' verwijderen in Windows

1. Stop iTunes.
  2. Druk op de Windows-toets van het toetsenbord. Als het toetsenbord geen Windows-toets heeft, drukt u op de toetsen Control (Ctrl) en Escape (Esc) van het toetsenbord.
  3. Klik op het vergrootglas of het zoekveld. Typ %ProgramData% in het zoekveld en druk op Return.
  4. Verborgen bestanden weergeven:
    Windows 10: klik op 'Beeld' en selecteer 'Verborgen items'.
    Windows 8: klik achtereenvolgens op 'Beeld' en op 'Opties'. Selecteer 'Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven' op de tab 'Weergave'.
    Windows 7: klik op 'Organiseren' en vervolgens op 'Map- en zoekopties'. Selecteer 'Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven' op de tab 'Weergave'.
  5. Open de map 'Apple Computer' en vervolgens de map 'iTunes'.
  6. Klik rechts op de map 'SC Info' en selecteer 'Verwijderen' in het venstermenu.
  7. Start de computer opnieuw op.
  8. Open iTunes.
  9. Probeer de computer opnieuw te machtigen. Als u meerdere Apple ID's hebt, machtigt u de computer voor elke Apple ID.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.