Problemen met USB-printers oplossen voor AirPort Express, AirPort Extreme en AirPort Time Capsule

Mogelijk werkt een USB-printer zoals verwacht wanneer deze op een computer is aangesloten, maar niet wanneer deze op een AirPort Express, AirPort Extreme of AirPort Time Capsule is aangesloten voor printerdeling.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Het gebruik van printerdeling met een AirPort Express, AirPort Extreme en AirPort Time Capsule is alleen bedoeld voor het afdrukken, niet voor printerhulpprogramma's of andere speciale functies waarvoor een directe USB-verbinding is vereist.

Als u wilt afdrukken vanaf een iOS-apparaat, hebt u een voor AirPrint geschikte printer nodig. Raadpleeg Over AirPrint voor een lijst met printers die geschikt zijn voor AirPrint.

Controleren op software-updates

Controleer of u de nieuwste software-updates voor OS X of iOS hebt en de nieuwste firmware voor uw AirPort-product voordat u probeert af te drukken.

Loskoppelen en opnieuw aansluiten

1. Koppel de AirPort Express, AirPort Extreme of AirPort Time Capsule los van het stopcontact.
  2. Schakel de printer uit.
  3. Controleer of de USB-kabel van de printer is aangesloten op de AirPort Express, AirPort Extreme of AirPort Time Capsule.
  4. Schakel de printer in.
  5. Sluit de AirPort Express, AirPort Extreme of AirPort Time Capsule aan op een stopcontact en wacht tot het apparaat gereed is.
  6. Probeer af te drukken.

Het printerbesturingsbestand controleren

Zoek op de website van de fabrikant van de printer naar de recentste versie van het besturingsbestand.

Het afdruksysteem opnieuw instellen

Voer deze stappen uit op de Mac als de stappen hierboven niet helpen.

1. Open 'Systeemvoorkeuren' > 'Afdrukken en faxen'.
  2. Control-klik of klik met de rechtermuisknop links in het paneel 'Printers'.
  3. Kies 'Stel afdruksysteem opnieuw in...'
  4. Klik op 'OK'.
  5. Klik op de plusknop (+) om de printer opnieuw toe te voegen.
  6. Probeer af te drukken.

Lukt het nog steeds niet?

Als de printer nog altijd niet werkt met AirPort Express, AirPort Extreme of AirPort Time Capsule via printerdeling, maar wel wanneer het apparaat rechtstreeks op de Mac is aangesloten, neemt u contact op met de fabrikant van de printer voor meer informatie en om te controleren of printerdeling wordt ondersteund.

Meer informatie

Raadpleeg dit artikel voor meer hulp bij het configureren van een USB-printer in een wifinetwerk.

Raadpleeg deze artikelen voor meer hulp over de configuratie van AirPrint en probleemoplossing voor iPhone of iPad.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.